2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 6.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 6.jūlijā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada pašvaldība, SIA “Preiļu slimnīca” valde un darbinieki ir mērķtiecīgi nolēmuši pastāvēt uz plaša veselības aprūpes pakalpojumu klāsta saglabāšanu reģionā, neraugoties uz saņemto Veselības ministrijas Informatīvo ziņojumu, kur SIA “Preiļu slimnīca” ir definēta kā 1. līmeņa slimnīca, bet nav skaidrojuma par pakalpojumiem, kurus sniegs 1. līmeņa slimnīca pēc reformas.  Ikviens iedzīvotājs (no 16 gadu vecuma), kurš ir PRET paredzamo SIA “Preiļu slimnīca” līmeņa pazemināšanu, aicināts parakstīties: Preiļu novada pašvaldības ēkā, Raiņa bulvārī 19, / Visās Preiļu novada pagastu pārvaldēs to darba laikā / SIA “Preiļu slimnīca” poliklīnikas reģistratūrā un kultūras pasākumu laikā. Par iespējām parakstīties ārpus novada teritorijas informācija sekos. Tālrunis uzziņām 29 793 281 (valdes priekšsēdētāja Skaidrīte Žukova). 

29. jūnijā Preiļu novada dome noslēdza vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta “Preiļu novada pašvaldības Aglonas pirmsskolas izglītības iestādes energoefektivitātes paaugstināšana” īstenošanu, kas paredz īstenot vairākus ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus, tai skaitā, ēkas ārsienu siltināšanu; grīdas un pamatu papildu siltināšanu; jumta seguma nomaiņu un bēniņu papildu siltināšanu; rekuperatīvās ventilācijas sistēmas izveidi; apkures sistēmas atjaunošanu un granulu apkures katlu uzstādīšanu; saules paneļu uzstādīšanu un pieslēgšanu ēkas inženiertīkliem, kā arī citus energoefektivitātes paaugstināšanu veicinošus pasākumus.  

Kopējās plānotās projekta izmaksas sastāda 1 miljons 166 tūkstoši 144 eiro.  Tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums – 629 tūkstoši eiro, Preiļu novada pašvaldības finansējums – 155 tūkstoši 986 eiro, Publiskās neattiecināmās izmaksas – 347 tūkstoši 858 eiro, Valsts budžeta dotācija – 33 tūkstoši 300 eiro.

Ņemot vērā iedzīvotāju ieteikumus, kā arī, lai veicinātu sabiedrības izpratni par pašvaldības un tās iestāžu darbības jomām, tiks turpināta tiešsaistes diskusiju sērija. 19. jūlijā pulksten 17 ar savas iestādes darbību, tās mērķiem, uzdevumiem un tuvākajiem plāniem iepazīstinās Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvalde. Iedzīvotāji sev interesējošos jautājumus par kultūras, muzeju, tūrisma sektora un jaunatnes lietām aicināti iesūtīt līdz 18. jūlija plkst. 12.00 uz e-pasta adresi ieva.pastare@preili.lv.

Un vēl

Preiļu novada pašvaldība, ņemot vērā iedzīvotāju paustos ierosinājumus aptaujā, aicina izteikt viedokli par novada mobilās aplikācijas nepieciešamību. Pašvaldība rosina ideju izveidot Preiļu novada aplikāciju, kurā iedzīvotāji varētu ātri un ērti sazināties ar pašvaldību, bet pašvaldība efektīvi informēt iedzīvotājus par aktualitātēm.  Aptaujas anketa ir īsa (2 jautājumi) un saite atrodama pašvaldības sociālā tīkla facebook lapā. 

Atstājiet komentāru