2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 14.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 14.jūlijā

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Ar jaunu moto DZĪVI LĪVĀNI no 21. līdz 23. jūlijam Līvāni svinēs pilsētas svētkus, kas šogad solās pārsteigt ar jauniem notikumiem, piedzīvojumiem un sajūtām. Svētku norises sāksies 21. jūlijā, kad kopīgā lūgšanā vienosies Līvānu draudzes ekumēniskajā dievkalpojumā Līvānu novada Kultūras centrā. Pēc dievkalpojuma Ilzes Grēveles-Skaraines izpildījumā izskanēs pasaules skaistākās operu ārijas.

22. jūlija rītā pie Līvānu Stikla un amatniecības centra īpaši iekārtotā teltī “Svētku krasts” sirsnīgi gaidīs uz labdarības pasākumu “Lūgšanu brokastis”. Pasākumā vienosies kopīgam mērķim - ziedojumam Preiļu slimnīcas dzemdību nodaļas jaundzimušo dzirdes diagnostikas aparāta iegādei.  

Vakarā pilsēta JIC “Kvartāls” teritorijā ielūdz uz jaudīgu jauniešu notikumu DIVAS DABAS, kur romantiskā noformējumā ietērpsies skeitparks un visa Kvartāla apkārtne. Tur skanēs vietējo jauniešu izpildīta mūzika, darbosies uzkodu un atpūtas zonas,  koncertēs “Latgalīšu reps”. Vakars ar DJ turpināsies vēl arī pēc pusnakts.

23. jūlija rītausmā aicina ļaut sevi pamodināt Daugavas straumei, piedaloties kanoe braucienā rītausmā. Savukārt saulrieta baudītājiem iespēja pievienoties braucienam vakara stundā.  Vietu skaits ir ierobežots, iepriekšēja pieteikšanās.

23.jūlijā no pulksten 9 līdz 16 norisināsies pilsētas svētku Dienas tirdziņš, savukārt no pulksten 20 līdz 24.jūlija 6 – Nakts tirdziņš. Tirgotāji var pieteikties līdz 15. jūlijam. Plašāka informācija un pieteikšanās pašvaldības mājaslapā.  No pulksten 10 savu labāko produkciju piedāvās amatnieki, mājražotāji un citi tirgotāji. Pēc iepirkšanās svētku tirdziņā un pastaigas pilsētā, vislabākā apetīte solās būt  “Svētku krasta” telts brančā, kur muzikālajā noformējumā džezs un Latgales dziesminieku repertuārs.

“Bēbīšu svētkos” svinēs jaunāko līvāniešu un novada pagastu bērniņu, kuri dzimuši no 2021. gada 1. jūlija līdz 2022. gada 1. jūlijam, pievienošanos Līvānu novada iedzīvotāju saimei. Ja jaundzimušā vecāki līdz 15. jūlijam nav saņēmuši ielūgumu, tad aicina sazināties ar Dzimtsarakstu nodaļas vadītāju Velgu Švirksti pa tālruni: 26387438 vai e-pastu: dzim@livani.lv. Lielākiem bērniem būs iespēja iztrakoties, izmirkt un izsmieties Putu ballītē. Darbosies spēļu un rotaļu iela un pilsētas svētku dienās Līvānos viesosies karuseļi.

23. jūlijā zaļajā zonā pretī Līvānu Stikla un amatniecības centram jauno ģimeņu labsajūtai būs pieejama mazuļu telts ar iespēju pārtīt zīdaini, tikt pie karsta ūdens un citām lietām mazuļu labsajūtai.

23. jūlijā visas dienas garumā pie Līvānu Stikla un amatniecības centra būs skatāmas četras mākslinieku Norberts Kudiņš un  Gunārs Klaučs veidotas metāla uguns skulptūras. Tās iedegsies svētku vakarā no pulksten 23.  Līvānu Stikla un amatniecības centrs parūpējies par svētku dāvanu – 23.jūlijā būs iespēja apmeklēt centru par puscenu.

Līvānu novada svētkos būs pieejama plaša sporta programma, plašāka informācija pašvaldības mājaslapā.

Visas organizācijas, uzņēmumi, ģimenes, iestādes, interešu grupas un svētku viesi aicināti piedalīties Svētku gājienā. Pulcēšanās no pulksten 19 pie Līvānu novada Kultūras centra. Pieteikšanās informācija – livani.lv. Gājiena priekšgalā un goda vietā būs jaunās ģimenes ar bēbīšu ratiņiem, trīsriteņiem, skrejriteņiem un citiem braucamrīkiem. Aicina izrotāt ratus, padomāt par ģimeņu vizuālo tēlu, jo atraktīvākajām ģimenēm būs saldas balvas. Tiks apbalvota arī saliedētākā organizācija, kas saņems “piedzīvojuma balvu” ar iespēju to izmantot kopīgi visam kolektīvam.  

Svētku galveno vakaru sāks ar Jāņa Dimanta, Līvānu Goda pilsoņa 2021 un Viļņa Sosāra, Līvānu Goda pilsoņa 2022 sumināšanu. Muzikālo svētku vakara programmu atklās koncerts “Mana dziesma Latvijai”. Vakara turpinājumā muzicēs Eirovīzijas puiši – grupa “Citi zēni”, kas ir pēdējo gadu karstākais jaunums Latvijas popmūzikā. Vakara īpašais viesis būs Daddy Was a Milkman – viens no spožākajiem mūziķiem uz Lietuvas popmūzikas skatuves, kritiķu un fanu augstu novērtēts mākslinieks, kurš guvis atpazīstamību ne vien Lietuvā, bet visā Eiropā.  Balles karstākos ritmus varēs baudīt kopā ar jaunatklājumu, kas neatstās vienaldzīgu nevienu – QUEENtESSENCE&Rihards Saule. Tā  ir programma, kura veidota uz leģendārās britu rokgrupas Queen muzikālajiem šedevriem, atklājot tās visdziļāko esenci. Pēc Queen programmas uz lielās skatuves par labu deju mūziku rūpēsies DJ Balodis.

Atstājiet komentāru