2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 19.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 19.jūlijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jaunjelgavā, Vecpilsētas laukumā, 30.jūlijā plkst.16 Ukrainas atbalstam tiks izsolīti vietējo mākslinieku darbi, informēja Aizkraukles novada pašvaldībā. Kopā izsolē tiks piedāvāti 20 mākslas darbi — gleznas, māla trauki, fotogrāfija un tekstila kolāža. To autori ir esošie un topošie mākslinieki, kuri glezno un darbojas Jaunjelgavas kultūras veicināšanas biedrības un Jaunjelgavas Jauniešu iniciatīvu centra organizētajās aktivitātēs. Mākslas darbus interesenti varēs nosolīt klātienē.

Rēzeknes tiesa piespriedusi nosacītu cietumsodu vīrietim par Ukrainas karoga dedzināšanu Rēzeknē, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums. Vīrietis 30.marta vakarā, būdams alkohola ietekmē, "dusmu vadīts" paņēma Ukrainas karogu, kuru pirms tam izmeklēšanas gaitā noskaidrota cita persona bija paņēmusi no karoga atrašanās vietas, nometa to zemē un ar šķiltavām aizdedzināja. Nozieguma rezultātā nodarīts mantiskais zaudējums 65 eiro. Tiesa vīrietim piemēroja brīvības atņemšanu uz sešiem mēnešiem, tomēr piespriesto brīvības atņemšanas sodu neizpildīs, ja viņš septiņu mēnešu pārbaudes laikā neizdarīs jaunu noziedzīgu nodarījumu, nepārkāps sabiedrisko kārtību un izpildīs kriminālsodu izpildi reglamentējošā likumā paredzētos un Valsts probācijas dienesta noteiktos pienākumus.

Jūlijā noslēgušies SIA “LIGERS” veiktie darbi par Ogres vecupes esošā piekļuves ceļa remontu, kas būtiski atvieglo vides pieejamību vecupes pludmalei arī cilvēkiem ar īpašam vajadzībām. Projektā tuvākajā laikā tiks uzsākti darbi, kas paredz metāla rampas un papildu pontona laipas uzstādīšanu Vecupes pludmalē, ko veiks SIA “Ponton.LV” ar mērķi nodrošināt vides pieejamību un paaugstināt rekreācijas iespējas. Pašvaldība plāno iegadāties speciālus peldratus, lai ūdens prieki būtu pieejami arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem.  Ogres Vecupes pludmale ir viena no iecienītākajām peldvietām Ogrē.

Turpinām ziņas

Nirēji šovasar guvuši neparastus iespaidus, aplūkojot savulaik Pļaviņu hidroelektrostacijas (HES) izbūves laikā Daugavas dzelmē nogremdēto Vīgantes parka "Liepavotu estrādi". Redzētais iemūžināts fotogrāfijās. Appludinātā Vīgantes estrāde atrodas Daugavā, 8 līdz 15 metru dziļumā – ūdens līmenis gan ir atkarīgs no tā, kāds ūdens līmenis ir Pļaviņu HES. Zem ūdens redzamas estrādes betona sienu konstrukcijas paliekas, amfiteātra veidā izkārtotās skatītāju sēdvietas. Agrākās kāpnes uz estrādi, kas reiz bija 10 tūkstošu skatītāju un tūkstoš 200 dalībnieku amfiteātra estrāde, ved likteņupes dzelmē uz lielo estrādi, kura tagad ir pieejama tikai nirējiem. 

Liepājas centra pludmalē svētdien pa dienu izskalota aptuveni 1,5 metru gara un apmēram 80 kilogramus smaga zobenzivs, vēsta portāls "liepājniekiem.lv". Zobenzivi pamanījuši pludmales glābēji, kuri sākotnēji domājuši, ka krastā izskalots beigts ronis, tomēr piebraucot tuvāk, izrādījies, ka tā ir prāva zobenzivs. Jau vēstīts, ka aptuveni 80 kilogramus smagu zobenzivi, kas plaši sastopama tropiskajos un mērenajos ūdeņos, Liepājas pludmalē izskaloja arī 2015. gada augustā, vēl pirms tam 2007. gadā zobenzivs tika atrasta Ziemupes jūrmalā. Zobenzivs atradumus Baltijas jūrā speciālisti izskaidro ar to migrāciju. 

Un vēl

23. jūlijā norisināsies Pļaviņu sporta svētki, šoreiz tie notiks atpūtas – sporta bāzē “Mežezers” un Pļaviņu kultūras centrā. Atpūtas – sporta bāzē “Mežezers” jau no pulksten 10 sāksies numuru izņemšana un reģistrēšanās “Drosmes skrējienam”.  No pulksten 11 visus interesentus gaidīs uz individuālām aktivitātēm un stafeti “Mazais stiprinieks”. Dalībniekiem tiks piedāvāta iespēja piedalīties 12 aktivitātēs un stafetē. Katrs dalībnieks tiks apbalvots ar pārsteiguma balviņu. Dalība “Mazā stiprinieka” aktivitātēs būs bez maksas. Pasākuma laikā bāzē darbosies arī supu noma. Savukārt Pļaviņu kultūras centrā norisināsies Pļaviņu atklātais čempionāts 64 lauciņu dambretē. 

Atstājiet komentāru