2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 22.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 22.jūlijā

Radio1 novadu Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Top Ķekavas apvedceļš: Divas braukšanas joslas katrā virzienā 12 kilometru garumā. Viena braukšanas joslas katrā virzienā 5 kilometru garumā. Paralēlie ceļi un satiksmes pārvadi 21 kilometra garumā. Seši tilti un pārvadi. Deviņi apļveida krustojumi. Ķekavas apvedceļa būvniecība šobrīd ir viens no vērienīgākajiem būvobjektiem Latvijā. Ik dienu darbos tur iesaistīti 400 cilvēku un 300 tehnikas vienības.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma Dundagā šajā nedēļas nogalē atgriezīsies Sklandraušu festivāls. Tajā gaidāms ne tikai baudījums garšas kārpiņām, bet arī bagātīgs kultūras piedāvājums, turklāt nozīmīgs tradīcijas saglabāšanā un kultūrvēsturiskā mantojuma daudzināšanā. Pirms vairākiem gadiem pirmajā Sklandraušu festivālā rauši pazuda zibenīgi – stundas laikā, tāpēc šobrīd saimnieces ne tikai Dundagā, bet arī citviet Latvijā aktīvi strādā, lai garšas piedzīvojums sestdien, 23. jūlijā, pieejams katram.

Aizkraukles novada domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas sēdē Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas direktora amatam tika virzīta Ogres sākumskolas direktores vietnieces Ieviņas Piļkas kandidatūra, Daudzeses pamatskolas direktora pienākumu izpildītāja amatam — angļu valodas skolotājas Simonas Pužules kandidatūra, bet Aizkraukles pagasta sākumskolas direktora amatam — sociālās pdagoģes Ineses Kalnozolas kandidatūra. Galīgais lēmums jāpieņem domes sēdē.

Turpinām ziņas

Mācību gada noslēgumā Andreja Upīša Skrīveru vidusskola saņēmusi portāla Uzdevumi.lv diplomu par nopelnīto trešo vietu Zemgales Plānošanas reģionā — atrisināti 186 tūkstoši 764 uzdevumi un iegūti 90 tūkstoši 373 TOP punkti. Pateicoties Aizkraukles novada domes atbalstam, katram skolēnam un skolotājam ir pieslēgts pakalpojums PROF, kas paver plašākas iespējas, lai patstāvīgi mācītos, redzētu savas veiksmes, neveiksmes, sacenstos ar citiem skolēniem visā Latvijā. 

Valmieras pilsētas svētku laikā, nododot tukšos dzērienu iepakojumus, varēs ziedot dzīvnieku patversmei. Pašvaldība kopā ar "Depozīta punkts" šī gada Valmieras pilsētas svētku laikā, no 22.jūlija līdz 24.jūlijam, gādās, lai tukšie dzērienu iepakojumi nenonāktu dabā. Svētku laikā iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs iespēja īpašā ziedojumu depozīta punktā nodot depozīta sistēmā iekļautos dzērienu iepakojumus, kas marķēti ar Latvijas depozīta zīmi. Ziedojumu depozīta punkti būs svētku galvenajā laukumā - pie tirdzniecības centra "Valleta" un pie Valmieras Kultūras centra.

Un vēl

Rundāles pils muzejs ir laidis klajā bagātīgi ilustrētu ceļvedi “Rundāles pils parks un dārzi”, kas veltīts pērn Eiropas Dārza balvu ieguvušajam Rundāles pils franču dārzam un pils teritorijai. Ceļvedis stāsta par dārza vēsturi un atjaunošanu, kā ar galvenajiem dārza elementiem un augu kolekcijām. Ceļveža autore ir Rundāles pils muzeja Mākslas pētniecības nodaļas speciāliste Lauma Lancmane Ceļvedi var iegādāties Rundāles pils muzeja kasēs. Rudenī plānots izdot tā versiju angļu valodā, ko vēlāk papildinās arī citas svešvalodas.

Atstājiet komentāru