2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 28.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 28.jūlijā

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada pašvaldība rīko  uzņēmējdarbības atbalsta konkursu „Līvānu novads VAR 2022”, kura mērķis ir sniegt pašvaldības finansiālu atbalstu Līvānu novadā reģistrēto mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības attīstību, produkcijas un pakalpojumu klāsta pilnveidošanu, jaunu darba vietu veidošanos Līvānu novadā. Uzņēmēji var pieteikties finansiālam atbalstam un saņemt līdz 2 tūkstoši eiro iekārtu, aprīkojuma un inventāra iegādei. Kopējais konkursa finansējums sastāda 6 tūkstoši eiro. Pieteikumus ko kursam uzņēmēji aicināti iesniegt līdz 8.augustam Līvānu novada pašvaldībai. 

Kūdras ieguves un aglomerācijas kompānijas SIA "Līvānu kūdras fabrika" apgrozījums pagājušajā gadā bija 4,93 miljoni eiro, kas ir par 78,8% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija guva peļņu 831 tūkstoti 89 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2020.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. Komentējot Covid-19 līdzšinējo ietekmi uz "Līvānu kūdras fabrikas" darbību, kompānijas vadība norāda, ka uzņēmuma saimnieciskā darbība nav bijusi ietekmēta, kā arī kompānija nav izmantojusi valsts piedāvātos atbalsta mehānismus. Vienlaikus kompānijas vadības ziņojumā atzīmēts, ka kara Ukrainā radītie sarežģījumi un noteikto sankciju ietekme uz saimniecisko darbību uzņēmumam nerada būtisku ietekmi, jo kompānijai nav darījumu ar Krieviju un Baltkrieviju.

Šogad kompānija plāno turpināt saimniecisko darbību, saglabājot vismaz tādu apgrozījumu un ražošanas apmērus, kas ļautu segt nepieciešamās izmaksas un saglabāt cilvēku resursus pērnā gada līmenī. Vadības ziņojumā atzīmēts, ka kompānijai līdz 2023.gada 29.aprīlim ir izsniegta kūdras ieguves licence AS "Latvijas valsts mežu" Skrebeļu-Skrūzmaņu kūdras atradnē un līdz 2023.gada 9.septembrim Borovkas kūdras atradnē. 

Turpinām ziņas

Līvānu novadā centralizētos  eksāmenus sešos mācību priekšmetos kārtoja 58 vidusskolu absolventi. Šogad, lai saņemtu atestātu par vidējo izglītību, skolēniem bija jākārto latviešu valodas, matemātikas un pēc izvēles eksāmens vienā no svešvalodām. Ceturtais jeb izvēles eksāmens sakarā ar ārkārtējās situācijas laiku nebija obligāts, taču Līvānu novadā centralizētos eksāmenus septiņi skolēni izvēlējās kārtot bioloģijā, viens fizikā. 

Apkopojot aizvadītā mācību gada rezultātus, 18 Līvānu novada skolu absolventiem, kas ir nedaudz mazāk kā trešdaļu no kopējā eksāmenu kārtotāju skaita, vērtējumi eksāmenos ir 80% un augstāk. Augstus rezultātus ar vērtējumiem virs 80% trijos eksāmenos ir sasniegusi Līvānu 1.vidusskolas absolvente Saulcerīte Skrūzmane, divos eksāmenos  Līvānu 1.vidusskolas absolventi Elīna Gaile, Viesturs Lūsis, Valters Smagars un Jānis Sproģis. Plašāk ar eksāmenu rezultātiem var iepazīties Līvānu novada pašvaldības mājas lapā.

Rožupes, Rudzātu un Sutru pagastu gaviļnieki aicināti 30. jūlijā pulksten 11  pie Rožupes kultūras nama uz Bērnības svētku pasākumu. Pieteikšanās un apmaksa: klātienē Līvānu novada kultūras centra kasē un pagastu pārvaldēs līdz 21. jūlijam. Dalības maksa: 7 eiro. Svētku gaviļniekiem, piesakoties Bērnības svētkiem, iespēja par īpašu cenu  iegādāties bērniem 5 eiro, pieaugušajiem 3 eiro biļetes uz Līvānu novada ģimeņu festivālu "Šļakatās", kas norisināsies Rožupes estrādē 30. jūlijā.

Un vēl

Svētdien, 31.jūlijā, pulksten 12 Līvānu Draudzes kapos norisināsies kapusvētki ar Svēto Misi. Lai iedzīvotājiem nodrošinātu iespēju nokļūt uz kapusvētkiem, tajā dienā uz Draudzes kapsētu kursēs pašvaldības mikroautobuss. Uz kapsētu tiks veikti vairāki reisi laika posmā no pulksten 10 līdz 12 no pieturas “Gaisa tilts”, apstājoties katrā pieturvietā. Reisi atpakaļ no kapsētas tiks organizēti laika posmā no pulksten 13 līdz 14.

Atstājiet komentāru