2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 29.jūlijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 29.jūlijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Aizkraukles stadionā šomēnes uzsākti pārbūves darbi, kurus veic SIA “Asfaltbūve”. Stadiona pārbūvei paredzēts tērēt miljons 192 tūkstoši 74 eiro, no kuriem miljons 13 tūkstoši 263 eiro piešķirti no valsts budžeta līdzekļiem, informē Staburags. Pārbūves darbi notiek stadiona daļā lejpus Aizkraukles novada vidusskolas ēkas, kur paredzēts ierīkot futbola laukumu ar mākslīgo segumu, divus pludmales volejbola, divus basketbola laukumus, āra trenažieru un bērnu rotaļu laukumu. Tāpat tiks ierīkots arī apgaismojums, novērošanas kameras un iežogojums. Daudzfunkcionālā sporta laukuma izbūvi pilnībā paredzēts pabeigt līdz nākamā gada beigām, tikmēr šī stadiona daļa iedzīvotājiem nebūs pieejama.

Trešdien Daugavas krastā Aizkraukles novadā divas reizes atrasta nesprāgusi kara munīcija, informē Valsts policija. Pirmais izsaukums uz Klintaines pagasta Rīteriem, Daugavas krastu, kur atrasta nesprāgusi munīcija, saņemts plkst.14.10. Vēlāk, plkst.20, policija saņēmusi informāciju, ka Staburaga ceļā Rīteros, netālu no Daugavas, atrasts nesprādzis kara laika lādiņš. Abos gadījumos likumsargi par atradumiem paziņoja Nacionālo bruņoto spēku Operatīvās vadības nodaļai.

AS “Liepājas autobusu parka” padome ievēlēta jaunā sastāvā, kā arī veiktas izmaiņas valdes sastāvā. “Liepājas autobusu parka” padomē darbu turpinās padomes priekšsēdētājs Edgars Dupats, kā arī padomes locekļi Atis Deksnis, Didzis Jēriņš un Harijs Krongorns, savukārt no jauna padomē ievēlēts Ivars Gulbis. Vienlaikus no “Liepājas autobusu parka” valdes locekļa amata atbrīvots Māris Ārbergs, tādējādi kompānijas valde pašlaik darbojas nepilnā sastāvā. 

Jau vēstīts, ka “Liepājas autobusu parks” no 1.jūlija nodrošina pasažieru pārvadājumus Aizkraukles un Ogres novados. Tāpat arī ziņots, ka uzņēmuma apgrozījums pagājušajā gadā bija 15,40 miljoni eiro, kas ir par 41% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 3,6 miljonus eiro.

Turpinām ziņas

Ogres novada vidusskolēnu sociālo stipendiju fondam šogad no pašvaldības budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem tiks rezervēti 4 tūkstoši eiro. Ogres novada pašvaldības domes sēdē ceturtdien pieņemts lēmums par sociālo stipendiju piešķiršanu Ogres novada pašvaldības vispārējās vidējās izglītības iestāžu skolēniem. Skolēns stipendiju varēs saņemt, ja sekmīgi apgūs izglītības programmu, proti, nav nesekmīgu vērtējumu nevienā mācību priekšmetā un vidējais aritmētiskais vērtējums mācību priekšmetos nav zemāks par 7 ballēm. Tāpat nedrīkst būt būtiski izglītības iestādes iekšējo noteikumu pārkāpumu. Stipendijas piešķirs konkursa kārtībā desmit skolēniem ar augstāko vidējo aritmētisko vērtējumu mācību priekšmetos 100 eiro apmērā ik mēnesi mācību gada laikā. Pieteikšanās sociālajai stipendijai notiks laikā no 1. līdz 31.augustam.

Šodien un rīt notiks jau otrais Demokrātijas festivāls Kuldīgā. Demokrātijas festivāls ir paštaisīti un pašiem taisīti demokrātijas svētki, kuru rīkošanā varēja iesaistīties jebkurš interesents. Rezultātā tapusi bagātīga programma, kas sastāv no vairāk nekā 30 pasākumiem un cita veida aktivitātēm, kurās varēs sarunāties, piedalīties dažādās darbnīcās, baudīt demokrātijas garšu, izdejoties demokrātijas diskotēkā un citos veidos svinēt svētkus par godu demokrātijai. Festivāls ir ģimenēm draudzīgs – tajā paredzētas arī dažādas aktivitātes bērniem.

Un vēl

Virs Liepājas no jūlija līdz septembrim vērojama digitālā skulptūra “Polārā varavīksne”, kuras mērķis ir aktualizēt sarunu par cilvēkiem ar netradicionālu seksuālo orientāciju un cilvēktiesībām vispār. To iespējams vērot, savā viedierīcē lejupielādējot aplikāciju “Polar Rainbow”. Projekta “Polārā varavīksne” autors ir mākslinieks Kristaps Ancāns. Liepāja ir vienīgā vieta Latvijā, kuru digitālā varavīksne šķērso. Tā iet cauri tieši Liepājas centram, bet redzama arī 40 kilometru rādiusā ap pilsētu.

Atstājiet komentāru