2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Preiļu Novada aktualitātes 2022.gada 3.augustā

Jēkabpils Radio1 Preiļu Novada aktualitātes 2022.gada 3.augustā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada pašvaldībā notiek Valsts kontroles pārbaude. Kā jau iepriekš ziņots, Preiļu novada pašvaldība ir viena no astoņām, kurās notiek Latvijas Republikas Valsts kontroles pārbaude, kuras nosaukums “Vai pašvaldību rīcība, izvērtējot un uzskaitot līdzdalību kapitālsabiedrībās ir ekonomiska, pamatota un atbilstoša normatīvo aktu prasībām?”. 27. jūlijā pašvaldībā klātienē strādāja revidentu grupa, kas iepazinās ar visu kapitālsabiedrībām saistošo dokumentāciju, kā arī runāja ar Preiļu novada pašvaldības izpilddirektoru Aigaru Zīmeli par pašvaldības iesaisti kapitālsabiedrību darbā.

29. jūlija domes sēdē tika pieņemts lēmums par projekta “Preiļu pilsētas kapsētu digitalizācija un labiekārtošana” realizēšanu. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas realizētais projekts paredz iespējas iedzīvotājiem digitāli vienkopus redzēt visu ar Preiļu pilsētu kapu apsaimniekošanu saistīto informāciju. Tuvāko gadu laikā vienotajai sistēmai cemety.lv/ tiks pieslēgtas arī citas kapsētas.

Tika apstiprināts Preiļu novada bērnu un jauniešu sporta skolas, Latvijas futbola federācijas un SIA “MODO GOLF” trīspusējais līgums par futbola laukuma zāliena laistīšanas sistēmas uzstādīšanu. Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas stadionā uzstādīsa mūsdienu prasībām atbilstošu automātiskās laistīšanas sistēmu.

Veiksmīgi turpinās vērienīgie būvniecības darbi autostāvvietas izbūvei, ārējā apgaismojuma ierīkošanai un teritorijas labiekārtošanai SIA “Preiļu slimnīca” teritorijā. Saskaņā ar tehnisko specifikāciju, autostāvvietā ir paredzētas 43 auto novietošanas vietas un 3 vietas invalīdu auto novietošanai. Bruģakmens seguma izveide autostāvvietā šobrīd paveikta par aptuveni 70% no visa apjoma. Tāpat būvnieki jau paveikuši priekšdarbus ārēja apgaismojuma ierīkošanai, norit darbi pie uzbrauktuvju izbūves. Saskaņā ar līguma nosacījumiem būvdarbus paredzēts veikt līdz novembrim. 

Turpinām aktualitātes

Lai veicinātu Preiļu novada daudzdzīvokļu māju pagalmu un piederošo teritoriju sakārtošanu, pašvaldība izstrādājusi saistošos noteikumus, kas nosaka kārtību, kādā vietvara piešķir līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai, kā arī līdzfinansējuma apmēru un tā piešķiršanas nosacījumus. Līdzfinansējumu 70%  apmērā no visām izmaksām var piešķirt šādiem mērķiem: brauktuves, ietves vai stāvlaukuma jaunbūvei, apgaismojuma jaunbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai, bērnu rotaļu laukuma, soliņu un atkritumu urnu, atkritumu konteineru un konteineru nojumju, laukumu, zālienu jaunbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai. Preiļu novada pašvaldība drīzumā rīkos iedzīvotāju sapulces un sniegs informāciju par šo labiekārtošanas projektu īstenošanu. 

Iesaistoties Zivju Fonda projektā „Zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumu izstrāde Lielā Kolupa ezeram” Preiļu novada pašvaldība uzsākusi Lielā Kolupa ezera zivsaimnieciskas ekspluatācijas noteikumu izstrādi. No 3. līdz 4. augustam ezerā tiks veikta  zinātniskā zveja. Lielā Kolupa ezera apkārtnes iedzīvotāji un citi interesenti aicināti iesaistīties ezera zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumu izstrādē. Papildu informācija pašvaldības mājaslapā. 

Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvalde izsludina konkursu uz Tūrisma attīstības un informācijas centra vadītāja un tūrisma darba organizatora amatu. Pretendentus aicina sūtīt pieteikumu ar dzīves aprakstu un izglītību apliecinošu  dokumentu kopijas uz e-pastu: ktp@preili.lv vai pa pastu: Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldei, Raiņa bulvāris 28, Preiļi, Preiļu  novads, LV-5301 līdz 12. augusta pulksten 16. Tālrunis uzziņām: 28001177. Vairāk informācijas par vakancēm pašvaldības mājaslapā, sadaļā “Vakances”. 

Boksa klubs 13TH Round aktīvi piedalās dažāda līmeņa boksa sacensībās. Tas ir kļuvis par neatņemamu sporta dzīves sastāvdaļu Preiļu novadā! Jaunākās boksa ringā gūtās uzvaras pieder Marekam Drongam, kurš 46 kg svara kategorija izcīnīja godpilno otro vietu Starptautiskajā Leonarda un Aleksandra Purvinsku veltītajā piemiņas turnīrā, kas norisinājās Daugavpilī no 29. līdz 30. jūlijam. Pirmajā cīņā ar pārliecinošu sniegumu Mareks uzvarēja sportistu no Igaunijas, bet finālā piekāpās sportistam no Rīgas boksa kluba.

Un vēl par pasākumiem

Preiļu vēstures muzejs 7. augustā pulksten 14 aicina uz piemiņas brīdi Holokausta upuru memoriālā Cēsu ielā, pēc tam Raiņa bulvārī  15 notiks Rēzeknes teātra “Joriks” muzikāli dramatiska brīvdabas izrāde “Mans kaimiņš ebrejs”. Izrāde saņēmusi teātra gada balvas „Spēlmaņu nakts” balvu 2020./2021. gada sezonā „Skatuves nagla” par pilsētas kopienas saliedēšanu, profesionālās un amatieru mākslas savienojumu un vēsturiskās apziņas modināšanu bez agresijas un didaktikas.

Preiļu Galvenajā bibliotēkā 8. augustā pulksten 13 aicina uz tikšanos ar rakstnieci un tulkotāju Baibu Zīli – dzirkstoši teksti, humors un ironija, protams, arī sarunas par grāmatām, rakstīšanu un lasīšanu. Būs arī skatāma tiešraide bibliotēkas Facebook kontā. Tikšanos atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Atstājiet komentāru