2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2022.gada 17.augustā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2022.gada 17.augustā

Aizvadīti Aglonas svētki

No 11. līdz 16. augustam Aglonā norisinājās Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinības. Par mieru pasaulē lūgšanās vienojās vairāki tūkstoši ticīgo. Kā liecina tūrisma informācijas centra dati uz pasākumu bija ieradušies 950 svētceļnieki, kuri ceļu no ārvalstīm un dažādām Latvijas vietām uz Aglonu mēroja grupās. Vislielākā svētceļnieku grupa bija 100 cilvēki.  Arī Preiļu novada pašvaldības vadība 15. augustā piedalījās svētku procesijā bazilikas laukumā.

Noslēdzas Preiļu novada bērnu un jauniešu sporta skolas pārbūves darbi

Preiļu novada bērnu un jauniešu sporta skolā 2021. gada rudenī uzsāktie būvdarbi gandrīz noslēgušies. Gada laikā veikti ēkas siltummezgla modernizācijas darbi – izbūvēta radiatoru apkures sistēma, infrasarkano apsildes paneļu sistēma, ventilācijas sistēma kaloriferu siltumapgādes sistēma un grīdas apkures sistēma. Primārais ēkas siltumenerģijas avots  ir siltumsūknis, kas arī ir viena no komplicētākajām tehnoloģijām objekta atjaunošanā. Nomainīta arī ēkas jumta konstrukcija un uz tās uzstādīti saules paneļi, atjaunojamās enerģijas ieguvei. Šobrīd norit ēkas fasādes atjaunošana un teritorijas labiekārtošana. Arī ēkas gaiteņi un foaeje ieguvuši jaunu vizuālo izskatu, ēkai uzstādīti jauni, siltumnoturīgi logi un ārdurvis.

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” aicina savā komandā dažādus speciālistus

Preiļu novada pašvaldības kapitālsabiedrība “PREIĻU SAIMNIEKS” izsludinājusi pieteikšanos uz  trim vakantiem amatiem: Siltumapgādes daļas vadītājs, Ūdensapgādes un kanalizācijas ārējo tīklu un sistēmu daļas vadītājs, un  parādu piedzinējs.  Katram amatam nepieciešams pilnas slodzes darbinieks uz nenoteiktu laiku.  Pieteikšanās visām vakancēm ir līdz 2022. gada 17. augustam, pieteikumus var iesniegt klātienē vai sūtot pa pastu uz adresi: Liepu iela 2, Preiļi, Preiļu novads, LV-5301 vai iesūtīt e-pastā: psaimnieks@preili.lv. Papildu informācija par vakancēm, zvanot tālr. 29258316 un internetvietnē preilusaimnieks.lv.

Preiļu novada pašvaldība gatavojas novada svētkiem

Ar devīzi “Skanēt skan, vizēt viz” triju dienu garumā no 19. līdz 21. augustam notiks Preiļu novada svētku svinības, šobrīd atbilstoši svētku moto tiek veidots pilsētas un pagastu centru vides noformējums. Līdz 15. augustam pašvaldība rīkoja akciju, kuras laikā ikviens novada iedzīvotājs tika aicināts ar lentīšu virtenēm izrotāt savus īpašumus un fotogrāfijas iesūtīt konkursam. Savu īpašumu izrotāšanā ar svētku karodziņiem un lentītēm iesaistījušās dažādas iestādes, uzņēmumi un novada iedzīvotāji. Pirmo piecu vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar vietējo uzņēmumu dāvanu kartēm. Pateicamies par sadarbību terasei “Egle” Aglonā, Mazajiem Gavariem, Jašas podiem, Zirgu oāzei un Aikowoodworks.

Atstājiet komentāru