2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2022.gada 24.augustā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2022.gada 24.augustā

Pašvaldība izstrādā meža platības, lai sagādātu malku pašvaldības iestādēm

Preiļu novada pašvaldība, gatavojoties nākamajai apkures sezonai, ir pieņēmusi lēmumu izstrādāt pašvaldībai piederošās atsevišķās meža platības. Koksnes kravas, sākot ar 18. augustu, jau tiek nogādātas pašvaldības iestāžu katlumājās. Paredzēts iegūt aptuveni 2,5 tūkstoši kubikmetrus malkas, kas nonāks pašvaldības iestāžu kurtuvēs, bet aptuveni 1,5 tūkstoši kubikmetru lietaskoka, izsoles kārtībā tiks pārdoti un nauda nonāks pašvaldības budžetā.

SIA “Preiļu Slimnīca” tiks remontēts poliklīnikas trešais stāvs 

17. augustā notika SIA “Preiļu slimnīca" kapitāldaļu turētāju sapulce, kurā tika pieņemts lēmums par līguma slēgšanu ar SIA “Rēzeknes būvserviss” par poliklīnikas trešā stāva remonta projektu (aptuvenās izmaksas 225 tūkstoši EUR, no kuriem aptuveni 125 tūkstoši būs slimnīcas finansējums, pārējais finansējums tiks iegūts no ERAF un Valsts budžeta dotācijas). 

Preiļi un Ņižinas mēri parakstījuši savstarpēju sadarbības līgumu

20. augustā svinīgā atmosfērā Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns un Ņižinas pilsētas mērs Oleksandrs Kodola parakstīja sadarbības un sadraudzības līgumu. Sadarbības memorands ar Ņižinas pilsētu tika noslēgts jau 2016. gadā un pēdējā gada laikā savstarpējās sadarbības saites ir spēcinājušās. Pēc šī gada 24. februāra, kad Krievija uzsāka neprovocētu karadarbību Ukrainā, Preiļu pilsēta Ņižinu ir atbalstījusi gan nosūtot humānās palīdzības kravas, gan finansējot Ņižinas bērnu nometnes Latvijā. Noslēgtais līgums paredz sekmēt pieredzes apmaiņu izglītībā, kultūrā, pārvaldībā u.c. Tāpat puses apņēmās īstenot kopīgu atbalsta programmu sociālajā jomā, veidot ekonomisku attīstību veicinošus projektus, stiprināt informācijas apmaiņu.

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” meklē darbam speciālistus

Preiļu novada pašvaldības kapitālsabiedrība “PREIĻU SAIMNIEKS” aicina darbā: Ūdensapgādes un kanalizācijas ārējo tīklu un sistēmu daļas vadītāju, Siltumapgādes daļas vadītāju un elektriķi.  Katram amatam nepieciešams pilnas slodzes darbinieks uz nenoteiktu laiku.  Pieteikšanās visām vakancēm ir līdz 2022. gada 16. septembrim Liepu ielā 2, Preiļi, Preiļu novads, LV-5301 vai iesūtīt e-pastā: psaimnieks@preili.lv. Sīkāka informācija par vakancēm, zvanot pa  tālr. 29258316.

Viduslatgales pārnovadu fonds izsludina pieteikšanos SIA “Preiļu slimnīca” stipendijām medicīnas studentiem 

Specialitātei “māsa” studiju programmā “Māszinības” stipendijas apmērs ir 400,00 EUR mēnesī uz 10 mēnešiem viena mācību gada laikā. Finansējums ir pieejams diviem stipendiātiem.
Specialitātei “internists” studiju programmā “Rezidentūra medicīnā” stipendijas apmērs uz vienu mācību gadu jeb 10 mēnešiem ir 10 000,00 EUR. 400,00 EUR stipendiātam izmaksā reizi mēnesī, 5 000,00 EUR mācību maksas segšanai un 1 000,00 EUR dalībai starptautiskā konferencē. Finansējums ir pieejams vienam stipendiātam. Stipendijas mērķis ir sekmēt jauno medicīnas jomas speciālistu piesaisti SIA “Preiļu slimnīca”, nodrošinot personāla pēctecību un pakalpojumu kvalitātes izcilību un uzņēmuma konkurētspēju.

Preiļu novada svētku laikā īpaši tika godināts A/S “Preiļu siers”, kas  jūlijā sasniedza savu 50. gadu jubileju

19. augustā pie Preiļu novada Kultūras nama tika atklāta vides stendizstāde "Piena ceļš. Izaugsmes ceļš". Savukārt, Preiļu novada svētku centrālā vakara sākumā 20.augustā Preiļu novada priekšsēdētājs Ārijs Vucāns savā uzrunā pateicās siera rūpnīcas kolektīvam un valdes priekšsēdētājam Jāzepam Šņepstam par stratēģiski vadītu uzņēmuma darbību 50 gadu garumā, veicinot uzņēmējdarbības vides attīstību un nesot novada vārdu Latvijā un ārpus tās.  Uzņēmuma vadītājs un pieredzējušākie darbinieki tika sveikto ar pašvaldības pateicībām un Preiļu keramiķa Raivo Andersona veidotām vāzēm. AS “Preiļu siers” ir lielākā siera ražotāja un eksportētāja Latvijā. Uzņēmums strādā 365 dienas gadā un tajā nodarbināti apmēram 300 darbinieki. 

Preiļu novada pašvaldība 26. augustā rīko vakanču gadatirgu 

Preiļu novada pašvaldība 26. augustā 14.00 Preiļu novada uzņēmējdarbības centrā, Kooperatīvā ielā 6, Preiļos  rīko “Vakanču gadatirgu 2022”. 
Pasākuma laikā notiks diskusijas starp uzņēmējiem, darba meklētājiem un personāla atlasē iesaistītajiem speciālistiem – psihologiem, karjeras konsultantiem un izglītības darbiniekiem. 

Jau četrpadsmito gadu Aglonā notiks velomaratons “Ar veļiku pa Aglyunu”

Šai sestdienā 27. augusta pēcpusdienā visi velomīļi aicināti uz tradicionālo pasākumu- velomaratonu “Ar veļiku pa Aglyunu 2022”. Pulcēšanās vieta Aglonas estrāde, programmā: velodienas atklāšana, veloparāde pa Aglonu, velomaratons, Šķēršļu joslas bērniem. Vakarpusē triāla kluba “Karters” paraugdemonstrējumi un apbalvošana, pēcāk diskoballe. Pieteikšanās velobraucienam līdz 25.augusta plkst.16.00 elektroniski uz e-pastu gunta.gulbe@preili.lv vai pa  tālr.: 29294465.  

28. augustā notiks Dižošanās Aglonā

Jau šo svētdien 28. augustā 10.00 Radošo industriju centrā Aglonā notiks dižošanās pasākums “Kuoleišonuos Aglonā”. Šis pasākums ir amatnieku, rokdarbnieku un mājražotāju tikšanās ar sarunām, meistarklasēm, izstādēm, arī pirkšanu un pārdošanu. Šoreiz tiks gatavota arī gardā pasākuma krustmātes Vijas Kudiņas zupa. Uz “Kuoleišonuos Aglyunā” tiek gaidīti amatnieki, rokdarbnieki, mājražotāji, visi tie, kuri izdomājuši, radījuši un izaudzējuši paši savām rokām un ļoti tiek gaidīti tie, kuriem garšo, kuriem patīk, prot novērtēt, ieteikt, nopirkt un uzdāvināt.

Atstājiet komentāru