2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 30.augustā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 30.augustā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

No šīs nedēļas līdz 12. septembrim Sabiedroto gaisa spēku iznīcinātāji “Eurofighter” Ogres novadā, Nacionālo bruņoto spēku militārā lidlauka “Lielvārde” apkārtnē veiks zemos treniņlidojumus. Sabiedroto bruņoto spēku treniņlidojumi ir iepriekš plānoti un notiek regulāri gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā. Zemo treniņlidojumu laikā piloti pilnveido profesionālās iemaņas, kas nepieciešamas kvalifikācijas uzturēšanai un rīcības apgūšanai dažādās taktiskās situācijās.
 
Nolemts, ka piemineklis Liepājas aizstāvjiem un memoriālā siena, kas veltīta 1941.-1945. gada notikumiem Liepājā, pēc valdības pieprasītās demontāžas nonāks Latvijas Okupācijas muzejā. Tā kā Liepājai ir sava okupācijas laikam veltīta muzeja filiāle, dažos pilsētniekos šāds lēmums raisījis neizpratni. Jāpiebilst, ka Latvijas Okupācijas muzejam Liepājas muzejs vēlas atdot arī šobrīd savā pārziņā esošo komunista Imanta Sudmaļa pieminekli.

Ķekavas pašvaldībai jau divus gadus nav apstiprināts jaunais teritoriālais plānojums. Vietvarā min dažādus iemeslus, pat kovida pandēmiju. Tikmēr iedzīvotāji gadiem sūrojas par nesakārtotiem jautājumiem. Ķekavas novadā pašlaik ir spēkā vecais teritorijas plānojums 2009.–2021. gadam. Kamēr top jaunā redakcija, nav iespējas sakārtot dažādus juridiskos jautājumus, tajā skaitā ceļu piederību. Ķekavas pašvaldībā sola, ka septembra beigās plānots izsludināt kārtējo publisko apspriešanu. Pēc tās noslēguma provizoriski gadu mijā jauno redakciju plānots iesniegt pašvaldību lietu ministrijā.

 Turpinām ziņas

Pirmā skolas diena Pētera Barisona Aizkraukles Mūzikas skolā būs īpaša – skolēni un pedagogi mācības uzsāks atjaunotajās telpās Skolas ielā 3. Pēc vairāk nekā pusgadu ilgušā remonta skola nu ieguvusi glītas un mūsdienīgas telpas. Mūzikas skolai nomainīts jumta segums, pilnībā izremontēts pagrabstāvs, kur pārbūvēta arī hidroizolācija, nomainītas durvis. Tāpat ierīkota jauna apkures sistēma, abos ēkas stāvos nomainītas durvis, pārveidota drošības signalizācijas un ēkas zibensaizsardzības sistēma. Tagad skolā ierīkots arī pacēlājs cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Mūzikas skolas remontam tērēti 687 tūkstoši 105 eiro.

Sestdien, 3.septembrī, Jūrmalas muzejā tiks atklātas divas jaunas izstādes. Otrā stāva zālēs satiekas divu dažādu paaudžu gleznotāji - studente Anete Kalniņa un viņas profesors Juris Jurjāns izstādē "Trīs gaisma". Savukārt Kamīnzālē iekārtota tekstilmākslinieces Siljas Pogules taftinga tekstilgleznu izstāde "Modulāro saldumu kolekcija".

Un vēl

Liepājā biedrība ”Patvērums ģimenei” aicina ikvienu iesaistīties akcijā ”Ziedi manai skolotājai!”. Akcijas rīkotāji norāda, ka galvenais šīs skolas sākuma svētku aktivitātes mērķis ir, lai nebūtu neviena bērna Liepājā, kurš 1. septembrī neaiznes ziedus savai skolotājai tikai tādēļ, ka nevar atļauties tos nopirkt. Iedzīvotāji, kuri vēlas dalīties ar saviem izaudzētajiem ziediem ar skolēniem un viņu ģimenēm, aicināti tos rīt pēcpusdienā nest uz biedrības telpām. Savukārt tie, kuri vēlas iegūt skaistus ziedus savai vai savu bērnu pirmajai jaunā mācību gada dienai, pēc tiem uz biedrību var nākt trešdienas vakarā.

Atstājiet komentāru