2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 1.septembrī

Jēkabpils radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 1.septembrī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novadā augusta nogalē zelta kāzas svinēja Zofija un Ļevs Troškovi. Nozīmīgajā jubilejā viņus sveica Līvānu novada pašvaldība, pasniedzot Pagodināšanas rakstu, dāvinot ziedus un naudas balvu – 80 eiro. Līvānu novada pašvaldība regulāri sveic kāzu jubilārus jeb novada stiprās ģimenes. Apbalvoti tiek pāri, kuri laulībā pavadījuši 50 un 60 gadus. 

Līvānu novada mazie un vidējie uzņēmumi, kā arī saimnieciskās darbības veicēji jau piekto gadu pēc kārtas var saņemt pašvaldības finansiālo atbalstu līdz 2 tūkstoši eiro, piedaloties uzņēmējdarbības atbalsta konkursā “Līvānu novads VAR!”. Šogad konkursam tika iesniegti septiņi projekta pieteikumi. Izvērtējot tos, pašvaldības finansējums piešķirts četriem projektiem, kas paredz iekārtu iegādi uzņēmējdarbības uzlabošanai. Visiem četriem projektiem kopā pašvaldība piešķīrusi vairāk nekā 5,2 tūkstošus eiro.

Finansējums 2 tūkstoši eiro piešķirts SIA "Revima" – aukstuma kameras iegādei, 407 eiro - SIA "Rasa Botanicals" - iekārtu iegādei jaunu kosmētisko līdzekļu ražošanai, tūkstoš 900 eiro SIA “AL Lark” - aprīkojuma iegādei jauna pakalpojuma sniegšanai AL Workshop klientiem un 955 eiro - Klinta Lauska – Pēdu aprūpes kabineta labiekārtošana ar jaunām dezinfekcijas iekārtām.

Aizvadītās nedēļas laikā ar Covid-19 inficēto iedzīvotāju skaits ir palielinājies tikai Preiļu novadā, savukārt citās Latvijas pašvaldībās saslimušo skaits ir krities. Savukārt Līvānu novadā pagājušajā nedēļā bijis vislielākais saslimušo skaita kritums, kur saslimušo skaits nedēļas laikā samazinājies par 47% - no 132 līdz 70 cilvēkiem, kuri ar Covid-19 ir inficējušies iepriekšējo 14 dienu laikā. Patlaban Līvānu novadā saslimušo skaits uz 100 tūkstoši iedzīvotāju ir 496,2.

Turpinām ziņas

Līvānu novada pašvaldībā saņemts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas aicinājums pieņemt attiecīgus lēmumus un veikt darbības, lai nodrošinātu savlaicīgu likuma prasību izpildi – demontēt padomju laika pieminekļus  līdz 15. novembrim. Pašvaldības speciālisti veica attiecīgo objektu apsekošanu un nepieciešamo dokumentu sagatavošanu. Jautājums par objektu “Piemiņas akmens Steķu kauju vietā” Turku pagastā Līvānu novadā un “Piemiņas plāksne” Rudzātu pagastā Līvānu novadā demontāžu tika skatīts augusta domes sēdē. Pieminekļu demontāža tiks veikta līdz 15.novembrim.

Vēsturnieki vērš uzmanību arī uz ielu nosaukumiem un rosina mainīt tos nosaukumus, kas raisa asociācijas ar padomju režīmu. Līvānos jau ilgāku laiku notiek diskusijas par Rudzutaka ielas nosaukuma maiņu, izvērtējot nosaukuma maiņas ietekmi uz fiziskām un juridiskām personām no ekonomiskā un juridiskā aspekta. Šobrīd uz Rudzutaka ielas atrodas 29 adresācijas objekti. Pašvaldības administrācijas atbildīgajiem darbiniekiem ir uzdots izvērtēt, cik ielas nosaukuma maiņa izmaksās pašvaldībai un ar kādiem izdevumiem ir jārēķinās iedzīvotājiem. Tāpat pašvaldība plāno veikt iedzīvotāju viedokļa aptauju par to, kāds varētu būt jaunais ielas nosaukums. Kad šī informācija būs apkopta, jautājums tiks virzīts lemšanai domes sēdē deputātiem. 

Un vēl

Līvānu novada pašvaldība un Viduslatgales pārnovadu fonds aicina Līvānu novada jauniešus pieteikties stipendijas saņemšanai studijām augstskolās. Stipendijai var pieteikties tie jaunieši, kuri nav vecāki par 24 gadiem, ir ieguvuši vidējo izglītību, mācībās vidējā atzīme ir virs 7, studē akreditētā augstskolā, pilna laika studiju programmā bakalaura grāda iegūšanai un ir deklarējušies vai kuru vecāki deklarējuši dzīvesvietu Līvānu novadā. Pieteikuma anketa un pielikumi jāiesniedz elektroniski līdz 23.septembrim. Sīkāka informācija Līvānu novada mājaslapā www.livani.lv.

Atstājiet komentāru