2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 8.septembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 8.septembrī

Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Lai bērniem nodrošinātu veselīgu un līdzsvarotu uzturu un sakarā ar pārtikas produktu cenu ievērojamu pieaugumu, Līvānu novada domes 30.augusta sēdē tika apstiprināta jaunā ēdināšanas pakalpojumu maksa.  Tā paredz no 1.septembra noteikt maksu par izglītojamo ēdināšanu Līvānu novada pašvaldības pamata un vispārējās izglītības iestādē šādā apmērā: brokastis – 0,40 EUR par 1 porciju; pusdienas – 1,20 EUR par 1 porciju; launags – 0,40 EUR par 1 porciju un vakariņas – 0,60 EUR par 1 porciju. Arī Līvānu novada pirmsskolas izglītības iestādes „Rūķīši” ēdienreizēm noteikta tāda pati cena, kā skolās. Bērnudārza bērnu un skolēnu ēdināšanu 100 procentos nodrošina pašvaldība.

Augusta nogalē norisinājās nometne Līvānu novada skolas vecuma bērniem ar īpašām vajadzībām. Pasākums tika realizēts Eiropas sociālā fonda projektā “Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Līvānu novada iedzīvotājiem”. Diennakts nometne bija izvietota Preiļu novada atpūtas bāzē “Zolva”. To organizēja ar mērķi uzlabot bērnu vispārējo veselības stāvokli.Projekta kopējās izmaksas - 240 tūkstoši 223 eiro.

Turpinām ziņas

Līvānu novada pašvaldība un Viduslatgales pārnovadu fonds aicina Līvānu novada jauniešus pieteikties stipendijas saņemšanai studijām augstskolās. Stipendijai var pieteikties tie jaunieši, kuri nav vecāki par 24 gadiem, ir ieguvuši vidējo izglītību, mācībās vidējā atzīme ir virs 7, studē akreditētā augstskolā, pilna laika studiju programmā bakalaura grāda iegūšanai un ir deklarējušies vai kuru vecāki deklarējuši dzīvesvietu Līvānu novadā. Pieteikuma anketa un pielikumi jāiesniedz elektroniski līdz 23.septembrim. Sīkāka informācija Līvānu novada mājaslapā www.livani.lv.

No septembra svētdienās atjaunota vilcienu satiksme no Līvāniem uz Rīgu. Akciju sabiedrībā “Pasažieru vilciens” informē, ka vilciena atiešanas laiks no Līvānu dzelzceļa stacijas ir pulksten 16:08, bet ierašanās galapunktā – Rīgas Centrālajā stacijā ir pulksten 18:30. Pa ceļam vilciens pietur vēl deviņās pieturvietās. Plānots, ka šis vilciens kursēs līdz nākamā gada maija beigām.

Dabasgāzes sistēmas operatora “Gaso” plānotais dabasgāzes apgādes sistēmu remonts Līvānu novadā ir pārcelts uz septembra beigām. Zemā spiediena kondensātsavācēju un hidroslēgu likvidācija Rožupē sāksies 26.septembrī. Iepriekš bija plānots, ka šie darbi sāksies 5.septembrī. Pirms darbu izpildes iedzīvotāji iepriekš tiks brīdināti, jo darbu laikā uz divām diennaktīm tiks pārtraukta dabasgāzes padeve vairākām dzīvojamām mājām: "Rožu 5", "Kalnapurvs", "Rožu 4", "Dālde ri", "Rožu 7", "Sumanka", "Rožu 6", "Auzas", "Rožu 8" un "Rožupes Jaujas”.

Un vēl

No 1.septembra līdz 10. oktobrim Līvānu stikla un amatniecības centrā skatāma Elitas Stikānes austo darbu izstāde “Rakstu raksti”.  Elitai Stikānei visvairāk patīk aust lakatus. Meistare katru darbu izlolo un bieži vien dod tiem vārdus. Kādam lakatam, nosaukums ir "Dzintar' jūra" vai "Zaķīšu pirtiņa" , citam lakatam ir piešķirts nosaukums pēc nokrāsas, piemēram "Saulrieta lakats".

No rītdienas, 9.septembra Līvānu stikla un amatniecības centrā būs rīt pulksten 16.30. Inga Jurova ir gleznotāja un Maskavas Forštates iedzīvotāja. Projekts “Forštates stāsts”  veltīts rajonam, kur dzīvo māksliniece – Maskavas Forštatei. Viņas gleznās atainoti māju portreti. Māksliniece absolūti dokumentāli fiksējot Maskavas Forštates arhitektūru. Inga Jurova pārstāv maģiskā reālisma virzienu glezniecībā, tāpēc gleznojot reālistiskus motīvus, mākslinieci interesē metafiziskais un aiz ārējās formas slēptais lietu saturs.  Turpinot šo tēmu, izstādē “Dienasgrāmata” apskatāmi jaunākie darbi no šī cikla.

Atstājiet komentāru