2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2022.gada 14.septembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2022.gada 14.septembrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Otrdien, 6. septembrī, Preiļu novada pašvaldības Finanšu un grāmatvedības daļas un Sabiedrības iesaistes un mārketinga daļas pārstāvji devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Gulbeni. Gan Gulbenes, gan Preiļu novada pašvaldība darbojas ar elektronisko dokumentu aprites sistēmu “Visvaris”. Būtiska apmainīties ar pieredzi par programmas izmantošanu un atjauninājumiem, lai strādātu pēc iespējas efektīvāk. Savukārt sabiedrības iesaistes un mārketinga daļas mērķis vizītei Gulbenē bija sabiedrības līdzdalības budžets. Gulbenē līdzdalības budžets tiek realizēts jau trešo gadu, bet Preiļu novada pašvaldībā šobrīd tiek strādāts pie līdzdalības budžeta nolikuma projekta un, ja tas gūs deputātu atbalstu, 2023. gads būs pirmais, kur ar sabiedrības balsojumu tiks noskaidroti pašvaldības nākamo gadu investīciju projekti infrastruktūras sakārtošanai.

6. septembrī Preiļu novada dome rīkoja ārkārtas domes sēdi, kur dienas kārtībā bija tika viens jautājums “Par akcepta sniegšanu pašvaldības kapitālsabiedrībai SIA “Preiļu saimnieks” konteinera tipa mobilās šķeldas katlu mājas ar jaudu līdz 1 megavata iegādei un uzstādīšanai”. Līdzšinējais Preiļu novada pašvaldības sadarbības partneris SIA “Preiļu enerģētika” ir uzteicis līgumu. Jau iepriekš esam ziņojuši, ka atbildīgi izturoties pret situāciju, SIA “Preiļu saimnieks” un pašvaldība ir radusi risinājumus, kas nodrošinātu nepieciešamās siltumslodzes. Domes lēmums ļauj SIA “Preiļu saimnieks” paātrinātā kārtā veikt katla iepirkumu. Ar šo šķeldas katlu tiktu aizstātas tās siltumslodzes, kas iepriekš tika saražotas ar gāzi. Pašvaldība ir definējusi, ka aktīvi darbosies, meklējot risinājumus apkures tarifa cenu noturēšanai iespējami zemā līmenī.

Preiļu novada pašvaldības izpilddirektors Aigars Zīmelis pāgājušajā nedēļā  piedalījās Latvijas Pašvaldību savienības organizētajā pieredzes apmaiņas braucienā uz Helsinkiem. Brauciena galvenais fokuss bija jautājumi par atkritumu apsaimniekošanu, energokopienu veidošanu un pašvaldību darbību kopumā. Kā atzīmēja Zīmelis, ir vairākas vērtīgas pieredzes, ko iespējams Preiļu novada pašvaldība var pārņemt no Somijas. Vērtīga pieredzes apmaiņa bijusi arī ar Latvijas pašvaldību izpilddirektoriem gan par to, kā pašvaldības iestādēs ieviest energoefektivitātes pasākumus, gan par to, kā stratēģiski organizēt pašvaldības darbu.

Turpinām ziņas

9. septembrī Preiļu novada Galēnos notika Vietvārdu diena, ko rīkoja Latvijas Universitātes Latviešu valodas institūts un Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra sadarbībā ar Preiļu novada pašvaldības Galēnu pagasta pārvaldi. Vietvārdu dienas Galēnos pirmajā pusē valodnieki kopā ar aģentūras speciālistēm tikās ar vietējiem iedzīvotājiem, pēcpusdienā Galēnu pamatskolā notika Vietvārdu dienas pasākums, bet pēcāk pētnieki devās nelielā ekspedīcijā uz Galēnu pagasta viensētām, lai tiktos ar pagasta iedzīvotājiem un taujātu par ciemu, pļavu, upju un citu ģeogrāfisko vietu nosaukumiem. Dzirdētais tiks apkopots un reģistrēts Vietvārdu datubāzē, kas ir publiski pieejama ikvienam interneta lietotājam.

Preiļu novada Labklājības pārvalde izsludina atklātu konkursu uz Sociālā dienesta sociālā darbinieka darbam ar ģimeni un bērniem amatu. Plānotais darba attiecību uzsākšanas laiks  – 3. oktobris. Amata pretendentu pieteikšanās un nepieciešamo dokumentu iesniegšanas termiņš –  līdz  23. septembrim. Konkursa nolikums pieejams preili.lv. Papildu informāciju iespējams iegūt, zvanot Preiļu novada Labklājības pārvaldes Sociālā dienesta vadītājai Astrīdai Ūzuliņai pa tālruni 65320123.

Un vēl

17. septembrī pulksten 14 Preiļu novada kultūras centra izstāžu zālē notiks Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā pasniegšanas ceremonija. Kultūras namā būs apskatāma 8. Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā konkursa izstāde, savukārt Preiļu Mūzikas un mākslas skolā varēs aplūkot skolas organizētā 5. Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā jauniešiem konkursa izstādi.

Jau astoto gadu Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Rīgas Sv. Pētera baznīcas pārvalde, turpinot tradīciju, aicināja māksliniekus iesniegt darbus ar Latvijas ainavas atainojumu, tā veicinot mākslinieku interesi izcelt Latvijas ainavas glezniecības nozīmi mūsdienu mākslā. Konkursam tika iesniegti 105 mākslinieku 174 darbi. Izstādei žūrija izraudzījusi 83 autoru darbus. Šī gada nominanti ir: Aivis Pīzelis (Preiļi), Indulis Landaus (Jelgava), Meldra Bula (Rīga), Elmārs Orniņš (Talsu novads), Maija Bērziņa (Jūrmala), Inga Jurova (Rīga), Silvija Meškone (Jelgava).

Atstājiet komentāru