2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 29.septembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 29.septembrī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

No 3.oktobra Līvānu novada pašvaldība sāks pieņemt iesniegumus par atbalstu energoresursu cenu pieauguma kompensēšanai mājsaimniecībām, kas apkurē izmanto malku, granulas vai briketes. No 1.oktobra to var izdarīt elektroniski – portālā epakalpojumi.lv. Savukārt no 1.novembra – sāks pieņemt iesniegumus no mājsaimniecībām, kas apkurē izmanto elektroenerģiju. Pašvaldība  aicina izmantot iespēju un iesniegumu par energoresursu cenu ietekmes mazināšanas atbalsta pasākumu mājsaimniecībām iesniegt portālā ePakalpojumi.lv! Pagaidām šajā mājaslapā vēl atsevišķas sadaļas nav, tā būs pieejama no 1.oktobra! Savukārt, ja nav iespējas pieslēgties elektroniski, iesniegumu varēs aizpildīt arī klātienē, kādā no Līvānu novada pašvaldības klientu apkalpošanas centriem, saraksts atrodams pašvaldības mājaslapā. 

Līvānu novada pašvaldība ir konstatējusi nelikumīgu priekšvēlēšanu aģitāciju uz privātpersonai piederoša īpašuma, kas nav saskaņota normatīvajos aktos noteiktā kārtībā. Pašvaldība brīdina, ka aģitācijas veicējs ir tiesīgs izvietot reklāmas objektu tikai pēc pašvaldības atļaujas saņemšanas un nodevas samaksas.  Šajā gadijumā reklāma uzstādīta patvaļīgi, nesaskaņojot to ar pašvaldības Būvvaldi un neveicot nodevas nomaksu. Līvānu novada pašvaldība aicina politiskās partijas un deputātu kandidātus ieverot likumu!

Līvānu novada pašvaldība vairākkārt ir saņēmusi sūdzības no Līvānu slimnīcas mediķiem un apmeklētājiem, ka slimnīcas teritorijā - zaļajā zonā, kā arī ceļa braucamajā daļā tiek novietotas automašīnas. Slimnīcas darbinieki ir novērojuši, ka nereti tie ir gados jauni cilvēki, kuriem nav kustību traucējumu un kuriem ir iespēja novietot auto arī apkārt esošajās stāvvietās pie novada domes vai lielveikaliem. Auto novietotaji ne tikai bojā zaļo zonu, bet arī traucē operatīvā transporta kustību pa teritoriju un pacientu, kuriem ir kustību traucējumi, nogādāšanu līdz uzņemšanai vai speciālistiem. Līdz ar to, lai automašīnas neizbraukātu zaļo zonu, plānots atjaunot slimnīcas teritorijā esošā ceļa apmales, kā arī ir uzstādītas informatīvas zīmes ar lūgumu autotransportu zaļajā zonā nenovietot. Pašvaldība cer uz slimnīcas apmeklētāju sapratni.

Turpinām ziņas

Līvānu novada pašvaldība aicina līdz 10.oktobrim pieteikt apbalvojumam “Līvānu novada domes Atzinības raksts” cilvēkus, ar kuriem varam lepoties, kuri devuši ieguldījumu novada attīstībā vai palīdzējuši līdzcilvēkiem. Apbalvojums var tikt piešķirts nominācijās “Sabiedriskais darbs”, “Izglītība”, “Kultūra”, “Sports”, “Medicīna”, “Labdarība”, “Mecenātisms”, “Pašaizliedzīga rīcība”, “Uzņēmējdarbība”. Kandidātus var izvirzīt Līvānu novada domes deputāti, domes komitejas, komisijas, valsts un pašvaldību institūcijas, Līvānu novadā reģistrētas juridiskas personas, biedrības, nodibinājumi vai iedzīvotāji, ne mazāk kā 10 pilngadīgas personas, kuru dzīvesvieta deklarēta Līvānu novada administratīvajā teritorijā.

Sestdien, 24.septembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē jau piekto reizi norisinājās Nacionālās skaļās lasīšanas sacensības.  Līvānu reģionu pārliecinoši pārstāvēja Alise VILCĀNE no Līvānu 1.vidusskolas, skolotāja Anita Ancāne. Alise lasīja fragmentu no Luisa Kerola grāmatas “Alises piedzīvojumi Brīnumzemē”.  Sacensības vērtēja – dzejniece Ērika Bērziņa, Ella Hermansone, Pauls Timrots, Santa Raciņa un Katrīna Kukaine.

Un vēl

14. oktobrī plkst. 19.00 Līvānu novada kultūras centrā gaidāma Valmieras teātra viesizrāde “Mēs, roks, sekss un PSRS” Jāņa Znotiņa režijā. Stāsts par jauniem cilvēkiem, kuri 1985. gadā piedzīvoja leģendāro grupas “Pērkons” koncertu Ogres estrādē un tam sekojošo vilciena izdemolēšanu.  Trīs draugi – septiņpadsmitgadīgie Andrejs, Vizma un Uģis – klausās mūziku, cenšas atrast savu vietu dzīvē, risina attiecības viens ar otru, ar savām ģimenēm un komunistisko režīmu. Viņu alkas pēc neatkarības no vecāku un iepriekšējo paaudžu uzskatiem un kontroles sakrīt ar lielajām, kolektīvajām, gaisā jūtamajām alkām pēc pārmaiņām un brīvības. Izrādē skanēs arī „Pērkona” mūzika, katrai dziesmai kļūstot par nozīmīgu daļu no stāsta.

Atstājiet komentāru