2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2022.gada 12.oktobrī

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Kopš augusta daudzbērnu ģimenes aktīvi vērsušās pie sociālā darba speciālistiem, lai pieteiktos pabalstam mācību līdzekļu iegādei skolēniem. Līdz šim brīdim minētais pabalsts piešķirts 217 ģimeņu 445 bērniem, kopumā no pašvaldības budžeta šīm mērķim izlietojot 17 tūkstoši 800 eiro. Pabalsts ir vienreizējs un tā apmērs katram skolēnam ir 40 eiro. Ja kāda ģimene nav paspējusi minētajam pabalstam pieteikties, pašvaldība aicina to izdarīt līdz oktobra beigām, vēršoties pie savai dzīves vietai tuvākā sociālā darba speciālista.

Novembrī plānota vienreizējā pabalsta bērnam ar invaliditāti, kurš deklarēts Preiļu novada administratīvajā teritorijā, izmaksa. Pabalsta apmērs ir 20 eiro. Lai saņemtu pabalstu, aicinām bērna ar invaliditāti likumiskos pārstāvjus griezties pie savai dzīves vietai tuvākā sociālā darba speciālista, uzrādot invaliditāti apliecinošu dokumentu, ja tā nav speciālistu rīcībā, kā arī iesniedzot bankas norēķina konta numuru, lai pabalsta izmaksu veiktu bezskaidrā naudā.

Preiļu novada pašvaldība izsludina atkārtotu atklātu konkursu uz Attīstības, investīciju un inženiertehniskās daļas būvinženiera amata vietu. Ar konkursa nolikumu var iepazīties pašvaldības mājaslapā www.preili.lv. Amata pretendentu pieteikšanās un nepieciešamo dokumentu iesniegšanas termiņš ir līdz 24. oktobra plkst. 12.00. Tālrunis uzziņām: 29336050.

Arī Labklājības pārvalde izsludina atkārtotu atklātu konkursu uz sociālā darbinieka darbam ar personu grupām amatu. Ar konkursa nolikumu var iepazīties pašvaldības mājaslapā www.preili.lv. Plānotais darba attiecību uzsākšanas laiks – 1. novembris. Amata pretendentu pieteikšanās un nepieciešamo dokumentu iesniegšanas termiņš ir līdz 21. oktobra plkst. 15.00. Papildu informāciju iespējams iegūt, sazinoties ar Preiļu novada Labklājības pārvaldes Sociālā dienesta vadītāju Astrīdu Ūzuliņu pa tālruni 65320123.

Turpinām aktualitātes

Preiļu novada pašvaldība turpina darbu Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam apakšpasākuma “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju” projekta “Aglonas nūjošanas-slēpošanas trases apgaismojuma ierīkošana Preiļu novada Aglonas pagastā” īstenošanā, kura laikā Aglonas nūjošanas-slēpošanas trasē tiek izbūvēts apgaismojuma tīkls. Būvdarbu veicējs SIA “OMS” ir uzstādījis apgaismojuma stabus, līdz ar to Aglonas nūjošanas-slēpošanas trases apgaismojuma ierīkošanas darbi tuvojas noslēgumam. Projekta attiecināmās izmaksas 27 tūkstoši 327 eiro.

Preiļu novada pašvaldība ir uzsākusi darbu pie projekta “Preiļu novada pašvaldības Aglonas pirmsskolas izglītības iestādes energoefektivitātes paaugstināšana” īstenošanas. Projekta mērķis ir veikt energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus pašvaldības ēkā Preiļu novada Aglonas pagasta Aglonā, Jaudzemu ielā 7a, samazinot primārās enerģijas patēriņu, siltumnīcefekta gāzu emisiju apjomu, samazināt pašvaldības izdevumus par energoapgādi, uzlabot pašvaldības ēkas vizuālo izskatu un iekļaušanos kopējā arhitektoniskā vidē.  Būvdarbus veic SIA “Vanpro”. 

Projektā iecerēta - ēkas ārsienu siltināšanu; grīdas un pamatu papildu siltināšanu; jumta seguma nomaiņu un bēniņu papildu siltināšanu; rekuperatīvās ventilācijas sistēmas izveidi; apkures sistēmas atjaunošanu un granulu apkures katlu uzstādīšanu; saules paneļu uzstādīšanu un pieslēgšanu ēkas inženiertīkliem, kā arī citus energoefektivitātes paaugstināšanu veicinošus pasākumus. Kopējās plānotās projekta izmaksas sastāda miljons 166 tūkstoši 144 eiro. 

Un vēl

27. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla ietvaros 15. oktobrī pulksten 19 Preiļu novada Riebiņu kultūras namā būs skatāma Jo Stromgrena modernā baleta kompānijas izrāde “THE Loft”. Tā apspēlē patiesi cilvēciskos aizsardzības un izdzīvošanas mehānismus ar karātavu humoru, kas ļauj cilvēkiem smieties par ļaunuma un kļūdu mezglojumiem un savijumiem. Jo Stromgrena kompānija ir dibināta Norvēģijā 1998. gadā, un laika gaitā ir kļuvusi par vienu no veiksmīgākajām neatkarīgajām dejas teātra grupām Skandināvijā. Biļešu iepriekšpārdošana biļešuparadīzes vietnē tiešsaistē  un Preiļu novada Kultūras centrā. Biļešu cenas no 8 līdz 15 eiro.

Atstājiet komentāru