2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 13.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 13.oktobrī

Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada iedzīvotāji aicināti neaizmirst karadarbībā cietušos ukraiņu civiliedzīvotājus un iesaistīties akcijā “Sasildi Ukrainu”. Tuvojoties ziemas sezonai, iedzīvotāji aicināti ziedot vīriešu, sieviešu un bērnu silto apģērbu, segas, pārvietojamos sildītājus, termosus un citas preces, kas palīdzēs sasildīties. Ar Latvijas Samariešu apvienības un Kijevas Samariešu apvienības palīdzību ziedojumi tiks novirzīti tiem Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuru mājokļus skāruši infrastruktūras bojājumi, kā arī citiem ukraiņiem, kuriem nepieciešama palīdzība. Ziedojumi jānogādā Līvānu novada Kultūras centrā līdz 25.oktobrim.

Šonedēļ  reida laikā Daugavā pie Līvāniem tika izņemti nelikumīgi zvejas rīki - divi zvejas tīkli – 25 metrus gari un viens murds. Līvānu novada pašvaldība informē, ka par novērotiem pārkāpumiem ikviens tiek aicināts ziņot Līvānu novada vides inspektorei Gunitai Vaivodei tālrunis - 29231055 vai vides dienesta sabiedriskajam inspektoram Andrim Kundziņam tālrunis - 26584713. Tāpat arī Līvānu novada pašvaldība aicina makšķerniekus būt atbildīgiem un izturēties saudzīgi pret dabu!

Biedrība “Baltā māja” saņēmusi atbalstu projektu konkursā Līvānu novada pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai iesniegtajam projektam “Dienas kopā ar draugiem”. Kopējais piešķirtais finansējums 612 eiro.  Atbilstoši projektā paredzētajam noorganizēti divi izglītojoši vienas dienas braucieni Līvānu novada iedzīvotājiem. Pasākumu dalībnieki bija seniori, cilvēki ar īpašām vajadzībām, arī bēgļi no Ukrainas un biedrības brīvprātīgie darbinieki.  Pirmais brauciens notika 6. septembrī un tas veda uz vairākiem Latgales tūrisma objektiem. Savukārt otrais braucinies notika 1.oktobrī un veda pie novada kaimiņiem uz Jēkabpili un Krustpili.

Turpinām aktualitātes

Septembra nogalē Līvānu novada Sutru pagastā notika Zemessardzes 35. kājnieku bataljona militāro mācību “Namejs 2022” rudens posms. Mācībās tika īstenoti taktiskie vingrinājumi, pārbaudot karavīru, rezerves karavīru un zemessargu spēju veikt uzdevumus hibrīdkara un konvencionālā apdraudējuma apstākļos. No mācību organizatoriem saņemta pateicība Sutru pagasta iedzīvotājiem par sapratni mācību laikā, lai karavīri un zemessargi varētu trenēties realitātei iespējami pietuvinātos apstākļos, tādējādi nostiprinot prasmes aizsargāt savu atbildības teritoriju – novadus, pilsētas, pagastus, ciemus.

Līvānu novada pašvaldība turpina pieņemt iesniegumus par atbalstu energoresursu cenu pieauguma kompensēšanai mājsaimniecībām, kas apkurē izmanto malku, granulas vai briketes. Pieteikumus var iesniegt arī elektroniski portālā epakalpojumi.lv. Savukārt no 1.novembra –  pašvaldība sāks pieņemt iesniegumus no mājsaimniecībām, kas apkurē izmanto elektroenerģiju. Pašvaldība  aicina izmantot iespēju un iesniegumu par energoresursu cenu ietekmes mazināšanas atbalsta pasākumu mājsaimniecībām iesniegt portālā ePakalpojumi.lv! 

Piektdien, 14. oktobrī plkst. 19.00 Līvānu novada kultūras centrā gaidāma Valmieras teātra viesizrāde “Mēs, roks, sekss un PSRS” Jāņa Znotiņa režijā. Stāsts par jauniem cilvēkiem, kuri 1985. gadā piedzīvoja leģendāro grupas “Pērkons” koncertu Ogres estrādē un tam sekojošo vilciena izdemolēšanu.  Izrādē skanēs arī „Pērkona” mūzika, katrai dziesmai kļūstot par nozīmīgu daļu no stāsta.

Un vēl

Svētdien, 16.oktobrī Līvānu iedzīvotāji un viesi aicināti uz andeli kopā ar Vinniju Pūku! Būs iespēja iegādāties amatnieku, mājražotāju un mazo uzņēmēju ražotas preces ikdienai un svētkiem, iepazīties ar Līvānu novada kulināro mantojumu, paredzētas dažādas aktivitātes.

Atstājiet komentāru