2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 19.oktobrī

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Ar Valsts Zivju fonda atbalstu ir realizēti divi projekti zivju resursu pavairošanai un atražošanai. Projekti realizēti ar mērķi veikt līdaku mazuļu krājumu pavairošanas pasākumus Preiļu novada Rušonas pagasta Kategrades ezerā un Jašazarā un atražošanas pasākumus Preiļu novada Lielā Kolupa ezerā. Projektā 26. septembrī Preiļu novada Lielā Kolupa ezerā tika piegādāti un ielaisti 17500 līdaku mazuļi un 14. oktobrī tika piegādāti un ielaisti 21 tūkstotis līdaku mazuļu, no tiem Preiļu novada Rušonas pagasta Kategrades ezerā 12 tūkstoši līdaku mazuļi un Jašazarā 9 tūkstoši līdaku mazuļi.

Pagājušajā nedēļā tika uzstādītas pirmās ceļazīmes uz Preiļu novada robežām latviešu un latgaliešu valodās. Zīmes ar uzrakstu “Preiļu nūvods” un novada ģerboni uzstādītas jau 12 vietās. Šonedēļ turpinās darbs pie pārējo 12 ceļazīmju montāžas. Lēmums ceļazīmēs novada nosaukumu rakstīt latgaliski pieņemts, balstoties uz novada kultūrvēsturisko identitāti. Ikvienam ceļiniekam tas būs mazs atgādinājums par Latgales unikalitāti. 

Lai veicinātu mājkopostēšanu privātmājās un novērtētu apsaimniekoto bioloģisko atkritumu daudzumu, biedrība “Latvijas Atkritumu saimniecības asociācija” sadarbībā ar SIA „PREIĻU SAIMNIEKS” aicina Preiļu pilsētas privātmāju mājsaimniecības kļūt par projekta dalībniekiem un uzsākt virtuves pārtikas un dārza atkritumu kompostēšanu savā mājsaimniecībā. Projekta dalībnieki savā īpašumā beztermiņa lietošanā iegūs kompostēšanas konteineri, kas paredzēts virtuves un dārza atkritumu kompostēšanai. Projektā var piedalīties 30 privātmāju mājsaimniecības Preiļu pilsētā. Interesentus aicinām pieteikties līdz 31. oktobrim. Plašāka informācija un pieteikuma anketa pieejama preili,lv un preilusaimnieks.lv. 

No 17. līdz 21. oktobrim visā Latvijā notiek Karjeras nedēļa, kurā piedalās arī Preiļu novada izglītības iestādes, papildinot kopējo pasākumu klāstu ar mācību ekskursijām uz zemnieku saimniecībām, ražošanas uzņēmumiem, apmeklējot Saeimu Rīgā. Skolēni tiksies ar vietējiem uzņēmējiem, NVA karjeras konsultantu, dažādu profesiju pārstāvjiem, darbosies praktiskās nodarbībās par “Līderību un uzņēmējdarbības talanta attīstīšanu”, “Karjera no A līdz Z”, dažādās ar profesijām saistītās aktivitātēs. Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzija piedalīsies Eiropas Vēstnieku dalībnieku braucienā uz Strasbūru un iepazīsies ar Eiropas Parlamenta darbu, kā arī diskutēs par “Politiķa superspējām.”

27.oktobrī pulksten 13 Preiļu un apkaimes nevalstiskās organizācijas aicinātas uz klātienes tikšanos ar organizāciju ManaBalss. Pasākumā būs iespēja iepazīties ar digitālās demokrātijas iesaistes rīkiem pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai un praktiski darboties likumu darināšanas darbnīcā. Tiks prezentēta iniciatīvu vietne manabalss.lv, balsošanas un aptauju rīks lemejs.lv, platforma open2vote.eu un likumu koprakstīšanas platforma opensaeima.lv. Uz tikšanos aicina un pasākumu rīko organizācija ManaBalss un Preiļu novada pašvaldība. Tikšanās notiks Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas datorklasē. Vietu skaits ierobežots. Pieteikšanās dalībai pa tālruni 26636243 vai ineta.liepniece@preili.lv.

Turpinām aktualitātes

Preiļu novada pašvaldība izsludina atkārtotu atklātu konkursu uz Attīstības, investīciju un inženiertehniskās daļas būvinženiera amata vietu. Ar konkursa nolikumu var iepazīties pašvaldības mājaslapā preili.lv. Amata pretendentu pieteikšanās un nepieciešamo dokumentu iesniegšanas termiņš ir līdz 24. oktobra pulksten 12.00. Tālrunis uzziņām: 29336050.

Labklājības pārvalde izsludina atkārtotu atklātu konkursu uz sociālā darbinieka darbam ar personu grupām amatu. Ar konkursa nolikumu var iepazīties pašvaldības mājaslapā preili.lv. Amata pretendentu pieteikšanās un nepieciešamo dokumentu iesniegšanas termiņš ir līdz 21. oktobra pulksten 15. Tālrunis uzziņām: 65320123.

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību “PREIĻU SAIMNIEKS” aicina savā komandā SILTUMAPGĀDES DAĻAS VADĪTĀJU. Pieteikumu vakancei iesniegt līdz 30. novembrim. Tālrunis uzziņām: 29258316.

Un vēl

Preiļu novada pašvaldības projektā “Vides kvalitātes uzlabošanas pasākumi publiskajās ūdenstilpnēs Latvijā un Lietuvā 26. un 27. oktobrī tiek organizēts starptautisks praktiskais seminārs skolotājiem un izglītības darbiniekiem “Senie parki – telpa bērnu dabas izglītošanai”, kas norisināsies Anatalieptē Lietuvā. Uz semināru aicināti skolotāji, kuri jau darbojas āra mācībās vides jomā vai plāno to uzsākt.  Semināra laikā skolotāji apmeklēs projektā atjaunotos vēsturiskos parkus Kamariškēs un Antalieptē, kur vairāk uzzinās, kā mācību programmā iekļaut āra mācības, kā plānot un īstenot nodarbības vēsturiskajos parkos.  Pieteikšanās forma pieejama preili.lv.

Atstājiet komentāru