2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 20.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 20.oktobrī

Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija 2022.gada 5.augustā saņēma sabiedrības ar ierobežotu atbildību “LĪVĀNU SILTUMS” iesniegumu ar tam pievienotu siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu projektu. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija padome ir nolēmusi, ka no šī gada 15.oktobra līdz 2023.gada 30.aprīlim stājas spēkā SIA “LĪVĀNU SILTUMS” siltumenerģijas apgādes pakalpojumu gala tarifs 76,32 eiro par megavatstundu. Gala tarifu veido: siltumenerģijas ražošanas tarifs 55,90 eiro par megavastundu; siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs 18,36 eiro par megavatstundu; siltumenerģijas tirdzniecības tarifs 2,06 eiro par megavastundu.  

SIA “Līvānu Siltums” atgādina, ka no 15. oktobra līdz 2023. gada 30. aprīlim mājsaimniecībām valsts paredz centralizētās siltumapgādes atbalstu - centralizētās siltumapgādes tarifa sadārdzinājumu virs 68 - 150 eiro par MWh valsts kompensēs 50% apmērā. Atbalsts mājsaimniecībām automātiski tiks atspoguļots SIA “Līvānu siltums’’ izrakstītājos rēķinos. 

Jāpiebilst, ka apstiprinātais jaunais tarifs Līvānu novadā par siltumenerģiju ir viens no trim zemākajiem tarifiem valsti. Līvānos, Koknesē un Kuldīgā tarifs nepārsniedz 80 eiro par megavastundu. Kopumā maksa par siltumu Līvānu novadā pieaugusi par 41,5 procentiem. 

Trešdien Līvānos notika Latvijas Pašvaldību savienības pašvaldību sadarbības tīkla seminārs “Sadarbība ar iedzīvotājiem pašvaldības ietvaros”. Semināra galvenā tēma - pašvaldību sadarbības pieredze ar iedzīvotāju konsultatīvajām padomēm. Kā arī diskusiju cikls par tēmu, kā veicināt sabiedrības un nevalstisko organizāciju līdzdalību pašvaldības darbā. Pieredzē dalījās Līvānu, Rēzeknes, Mārupes un Limbažu novada pašvaldības, kā arī pašvaldību pārstāvji no Ludzas, Valmieras, Cēsu, Smiltenes, Augšdaugavas, Ķekavas, Madonas, Ropažu, Saldus novadiem un Rēzeknes valstspilsētas.

No 17. līdz 23. oktobrim norisinās Latvijas Veselības sporta nedēļa jeb MOVE WEEK. Visas nedēļas garumā iedzīvotāji tiek mudināti piedalīties dažādās veselīgās fiziskās aktivitātēs. Latvija šajā kampaņā piedalās jau vienpadsmito gadu. Līvānu novadā šonedēļ Līvānu bērnu un jaunatnes sporta skolas visu nodaļu audzēkņi aicināti krāt noietos, noskrietos un citādi pieteiktos kilometrus visas nedēļās garumā, bet iedzīvotāji izmēģināt spēkus 22 km pārgājienā Jersika - Vanagi, gūstot meža, purva, grantētu ceļu un taku šķērsošanas pieredzi. Pārgājienam nepieciešama obligāta pieteikšanās, zvanot pa tālruni - 26576513. Pārgājienam dalībnieki aicināti pulcēties svētdien, 23.oktobrī pulksten 8 no rīta pie Jersikas stacijas.

Turpinam aktualitātes

Labdarības organizācija Palīdzēsim.lv jau četrpadsmito gadu organizē akciju “Labo darbu nedēļa”, kad pastiprināta uzmanība tiek pievērsta palīdzībai, kuras sniegšanai nav nepieciešams liels finansiāls atbalsts. Šogad tā norisinājās no 3. līdz 9.oktobrim. Līvānu pamatskolas skolēnus šajā akcijā iesaistīja direktores vietniece izglītības jomā Ludmila Vucina. Skolēni izvēlējās palīdzēt dzīvnieku atbalsta biedrības Ignato ķaķiem. Viņi ziedoja barību, sedziņas un dzīvnieku rotaļlietas; zīmēja kaķus un rakstīja viņiem novēlējumus. Skolēnus atbalstīja viņu vecāki, bet akcijā iesaistījās arī skolotāji un skolas darbinieki.

14. oktobrī Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas pārstāvji - divas skolas audzēknes - Annija Elīza Silava un Elizabete Aizpure, kopā ar skolotājām Inesi Butleri, Sandru Viguli un Olgu Ļvovu piedalījās Jura Soikāna Ludzas mākslas skolas organizētajā projektā “ Es par tymsu nabāduoju…”(Es par tumsu nedēdāju) , lai darinātu gaismas mājas, pilis vai lukturus keramiķa un skolotāja Ērika Kudla vadītā meistarklasē. Šādas meistarklases jau ir norisinājušās piecās Latgales vietās, pavisam piedaloties 60 dalībniekiem no 15 Latgales skolām. Novembrī, pirms valsts svētkiem sāksies šo radīto darbu izstāžu ceļš : Rogovka-Lūznava-Latgales vēstniecība GORS. Sešdesmit gaismas pilis, mājas vai lukturi kļūs par gaismas sargātājiem un Ziemassvētku dāvanām kādiem šobrīd vēl nezināmiem cilvēkiem.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja fasādi kopš 9. oktobra rotā vērienīgs vides objekts “MŪSU SAULE”, kuru veido 369 bērnu un jauniešu zīmējumi, kas iegravēti uz zeltītās virsmas. Zīmējumi tika iesūtīti no Latvijas mākslas skolām , kas atlasīti īpaši rīkotā konkursā un atspoguļo mūsu valsts nākotnes pasaules redzējumu un pamatvērtības, kas aktuālas bērniem un jauniešiem. Un tās ir – ģimene, draugi, mīlestība, dzimtene, daba, planētas ekosistēma, miers.  Pavisam tika iesūtīti vairāk kā 900 mākslas darbi. Zīmējumu konkursā piedalījās arī Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi un piecu audzēkņu vairāki darbi iekļuva laureātu vidū. Darbus varēs apskatīt līdz 2023. gada 15. janvārim. 

Un vēl

Līvānu novada iedzīvotāji aicināti neaizmirst karadarbībā cietušos ukraiņu civiliedzīvotājus un iesaistīties akcijā “Sasildi Ukrainu”. Tuvojoties ziemas sezonai, iedzīvotāji aicināti ziedot vīriešu, sieviešu un bērnu silto apģērbu, segas, pārvietojamos sildītājus, termosus un citas preces, kas palīdzēs sasildīties. Ar Latvijas Samariešu apvienības un Kijevas Samariešu apvienības palīdzību ziedojumi tiks novirzīti tiem Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuru mājokļus skāruši infrastruktūras bojājumi, kā arī citiem ukraiņiem, kuriem nepieciešama palīdzība. Ziedojumi jānogādā Līvānu novada Kultūras centrā līdz 25.oktobrim.

Atstājiet komentāru