2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 25.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 25.oktobrī

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Pļaviņās no 1.novembra siltumenerģijas tarifs pieaugs par 94,2% - līdz 97,48 eiro par megavatstundu. Tajā skaitā siltumenerģijas ražošanas tarifs pieaugs par 93,3% - līdz 72,56 eiro par megavatstundu, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs pieaugs 2,1 reizi - līdz 21,86 eiro par megavatstundu, bet siltumenerģijas tirdzniecības tarifs pieaugs par 23,4% - līdz 3,06 eiro par megvatstundu.  Šobrīd Pļaviņās siltumenerģijas gala tarifs ir 50,2 eiro par megavastundu. 

Aizkrauklē svinīgi atklāts jaunais veloparks, vairāk nekā  9 tūkstoši kvadrātmetru plašs laukums, kurā ar visu, kas ripo, var vizināties pa trasi un izpildīt trikus. Multifunkcionālais veloparks uzbūvēts Vecmaurēnos-1, laukumā pretī Aizkraukles novada vidusskolai. Objekts vizuāli veidots kā Daugavas gultne un pie trases ir norāde, ka Daugavas dziļākā vieta ir 47 metri, bet velotrases augstākā virsotne simboliski attēlo augstāko Daugavas punktu – Sirds jeb Mīlestības salu. Multifunkcionālā veloparka būvei līdzekļi tika piešķirti no Eiropas Reģionāla attīstības fonda administrētās Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020. gadam. Aizkraukles pašvaldībai piešķirtais finansējums ir 165 tūkstoši 913 eiro.

Lai skolēniem un skolotājiem nodrošinātu higiēnas prasībām atbilstošu mācību vidi, šī gada jūnijā tika uzsākta projekta “Ilmāra Gaiša Kokneses vidusskolas iekštelpu vides uzlabošanas pasākumi” īstenošana. Skolēnu rudens brīvdienās līdz 31. oktobrim iekštelpu remontdarbi tiks pabeigti, bet jau tagad priecē rezultāts – mūsdienīgu veidolu ieguvušie gaiteņi, kāpņu telpas, zēnu un meiteņu ģērbtuves sporta nodarbībām un internāta telpas. Remontdarbi tika sadalīti divās daļās un tos veica SIA “Erbauer group” un SIA “RUR”. Kopā projekta īstenošanai pašvaldība tērējusi 236 tūkstoši 232 eiro, kas ir aizņēmums no Valsts kases.

Turpinām ziņas

Šonedēļ, skolēnu rudens brīvdienās, Madonā 24. reizi norisinās mūzikas izglītojošs pasākums Ģitāristu sesija. Šogad ir pielāgots nosaukums - Akustiskā sesija! Dalībnieki ir aicināti muzicēt, iegūt pieredzi, vingrināties un radoši darboties piecās akustisko instrumentu grupās - akustiskā ģitāra, ukulele, vokāls, perkusijas un kokles. Nodarbības un  meistarklases notiek pieredzējušu pedagogu un mūziķu vadībā. Pasākums norisinās Skolas iela 8. Akustiskā sesija noslēgsies ceturtdien, 27.oktobrī plkst. 16.00  Madonas kinoteātrī Vidzeme ar dalībnieku un skolotāju kopīgi veidotu koncertu - Vienoti mūzikā! Koncerta otrajā daļā uzstāsies Katrīna Dimanta tandēmā ar neatsveramo ģitāristu Reini Briģi.

Bauskas pilskalns līdz 5. novembrim pārtapis par īstenu šausmu parku, kurā izstādīti vairāk nekā 500 Holivudas šausmu filmu cienīgi apskates objekti, ir pieejams baiso ķirbju un zirnekļu tīklu labirints, kā arī tirdziņš un citas aktivitātes. Uzņēmums, kurš organizē pasākumu ir no Lietuvas, kur līdzīgs parks iekārtots Biržu rajona Kirkilu parkā. Bauskas pilskalna parks apmeklētājiem ir atvērts no pulksten trijiem pēcpusdienā līdz desmitiem vakarā. 29. oktobrī parka teritorijā papildus ekspozīcijām un aktivitātēm norisināsies arī uguns šovs «Fēnikss», kurā piedalīsies 20 faķīri, apvienojoties nakts, uguns un mūzikas uzvedumā. Sarīkojuma noslēguma dienā uz pilskalna skatuves kāps grupa «Dzelzs vilks», kuri parūpēsies par muzikālu un skaļu Helovīna pasākuma nobeigumu.

Un vēl

Aicina visus piedalīties fotoplenērā un novadpētniecības nodarbībā “Kokneses muižas kompleksa apzināšanas un fotodokumentācijas ekspedīcija”.  Fotoplenēra sākums Kokneses tūrisma informācijas centrā rīt, 26. oktobrī pulksten 12. Vada vēsturnieks Valters Grīviņš  - Latvijas vēstures un novadpētniecības portāla “Historia.lv” redaktors. Pasākumā paredzēta ievadinformācija tūrisma centra telpās; fotoekspedīcija Kokneses parka teritorijā; kā arī “Ugunszupa” , rezultātu apkopošana un pārsteiguma balvas dalībniekiem piestātnē “Pērsejas”.  Fotografēšanai drīkst izmantot visu veidu fotokameras, arī mobilos telefonus. Vairāk informācijas pa tālruni – 29119882. 

Atstājiet komentāru