2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 27.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 27.oktobrī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novadā paaugstināto nekustamā īpašuma nodokļa likmi ekspluatācijā laikus nenodotām būvēm piemēros jau no 1.janvāra. No 2023.gada būves, kuru būvniecībā pārsniegts normatīvajos aktos noteiktais kopējais būvdarbu ilgums, apliks ar Nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3% no lielākās - būvei piekritīgās zemes vai pašas būves - kadastrālās vērtības. Likmi piemēros ar nākamo mēnesi pēc būvniecības termiņa izbeigšanās līdz mēnesim, kad parakstīts akts par būves pieņemšanu ekspluatācijā. Paaugstinātā likme motivēs graustu īpašniekus beidzot sakārtot būves, kas degradē vidi un nav drošas.

Līvānu novada Centrālā bibliotēka sekmīgi piedalījās Valsts kultūrkapitāla fonda organizētajā projektu konkursā literatūras nozarē ar projektu “Rakstnieks provincē” un saņēma valsts kultūrkapiutāla fonda finansiālu atbalstu tūkstoš 600 eiro apmērā. Šī gada beigās un 2023. gada pirmajā pusē projektā Līvānu novada iedzīvotāji tiksies ar rakstnieku-dziesminieku Kārli Kazāku, rakstnieku Arno Jundzi, rakstniecēm Ingunu Baueri un Ivetu Troaliku. Lai nodrošinātu literāri augstvērtīgu tikšanos, ar autoriem sarunāsies kultūras žurnāliste Liega Piešiņa. Projekta mērķis ir lasīšanas veicināšana un latviešu oriģinālliteratūras popularizēšana visās Līvānu novada iedzīvotāju vecuma grupās. 

Līvānu novada domes Vides uzraudzības un kārtības komisija 26.oktobrī sprieda, ko darīt ar lielajām papelēm pie veikparka, starp auto un dzelceļa tiltu, kā arī papelēm otrā Dubnas krastā, izbraucot zem dzelceļa tilta. Divi Līvānu iedzīvotāji ir uzrakstījuši iesniegumu pašvaldībai par koku nozāģēšanu. Tāpat komisija izvērtēja situāciju atkritumu savākšanas laukumos. Situācija ir uzlabojusies Vecbaznīcas laukumā pie auto mazgātuves - pēc “zaļo zvanu” novākšanas un vairāku Administratīvo pārkāpumu procesu uzsākšanas pēc tam, kad video novēršanas kameras fiksēja pārkāpējus, atkritumi šai laukumā vairs nav tikuši izvietoti. Tāpat arī Rožupes ielā Līvānos pēc iedzīvotāju lūguma šķiroto atkritumu konteineri ir noņemti, jo te regulāri tika izmesti arī maisi ar sadzīves atkritumiem, ko iespējams atved vasarnīcu iemītnieki.

Līvānu novada Vides kārtības un uzraudzības komisija turpmāk aicinās uz tikšanos arī vasarnīcu kooperatīvu atbildīgās personas, lai vienotos par atkritumu savākšanas kārtību šajās teritorijās dārzkopības sezonas laikā. Šonedēļ sakārtota - izvesti stihiski samestie atkritumi - arī šķiroto atkritumu savākšanas vieta Ubaglīcī pie stadiona Uzvaras ielā. Pašvaldība lūdz iedzīvotājus šajos konteineros izmest tikai šķirotos atkritumus. Sadzīves atkritumu savākšanai no privātmājas vai vasarnīcas lūdz noslēgt līgumu ar SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība”. 

Turpinām ziņas

25.oktobrī 279. Līvānu mazpulks, vadītāja Dace Rudzāte piedalījās Vidzemes un Latgales mazpulku projektu forumā un veiksmīgi aizstāvēja savus īstenotos projektus un ieguva 1.pakāpes sertifikātus. Mazpulcēni SIA Sedumi telpās tirgojās ar savu preci un kā dāvanu katrs saņēma pa ciklameņu podiņam. Šogad mazpulcēna Viļņa vecāki Aija un Aigars Skarbinieki tika izvirzīta kā ģimene, kura atbalsta mazpulku darbību, dāvinājumā saņemot ābeles stādu. 

Par iemīļotu un ikgadēju vizuālās mākslas konkursu ir kļuvis Ilūkstes Mūzikas un mākslas skolas organizētais konkurss “ Skani, tēvu zeme!” . Tā pamatideja ir “ sekmēt bērnu un jauniešu nacionālās un valstiskās identitātes un patriotisma nostiprināšanos”. Bērni un jaunieši tiek aicināti iesaistīties tautas tradīciju un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un sava novada kultūras dzīves veidošanā, kā arī pieņemt to kā vērtību. Šogad dalībnieki gleznoja, zīmēja un veidoja  grafikas, pētot Latvijas mežu zemsedzi. Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi pirms tam devās nelielā mežu izpētē un redzēto attēloja radošajos darbos.
 
Un vēl

Līvānu novada pašvaldība izsludinājusi pieteikšanos darbam Līvānu novada pašvaldības Administratīvā komisijā. Komisijas locekļu kandidatūras iesniedzamas Līvānu novada pašvaldībā līdz 7.novembrim.  Pieteikumi iesniedzami elektroniski uz e-pasta adresi pasts@livani.lv vai nogādājot tos personīgi pašvaldības klientu apkalpošanas centrā.  Pieteikuma anketa iespējams lejupielādēt pašvaldības mājaslapā.

Atstājiet komentāru