2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 28.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 28.oktobrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprinājusi SIA “Aizkraukles siltums” piedāvātos siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus. Saskaņā ar tiem siltuma tarifs, ko no 1. novembra būs jāmaksā siltuma patērētājiem Aizkrauklē un Aizkraukles pagastā, būs 159,19 eiro par megavatstundu. Atrēķinot valsts sniegto atbalstu, mājsaimniecībām par apkuri būs jāmaksā 109,91 eiro par megavatstundu. Līdz šim Aizkrauklē regulatora apstiprinātais tarifs bija 90,77 eiro par megavatstundu, bet, atrēķinot valsts atbalsta apmēru, iedzīvotājiem  no šī gada 1. oktobra ir jāmaksā 79,38 eiro par megavatstundu.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija ir izvērtējusi un apstiprinājusi jaunus SIA “Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus Pļaviņās, Aiviekstes, Klintaines un Vietalvas pagastā. Atbilstoši piemērotajam valsts atbalstam SIA “Pļaviņu Komunālie pakalpojumi” ir aprēķinājusi divus ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus. No 2022.gada 1. decembra līdz valsts atbalsta perioda beigām – 2023. gada 30. aprīlim – lietotājiem tiks piemērots ūdensapgādes pakalpojumu tarifs 1,58 eiro par kubikmetru  un kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 2,52 eiro par kubikmetru. Savukārt sākot no nākamā gada 1.maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,92 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs – 3,04 kubikmetru. 

Turpinām ziņas

Līdz Ziemassvētkiem vēl ir divi mēneši, bet pašvaldības jau plāno, kā samazināt Ziemassvētku tēriņus. Ķekavas novads nolēmis atteikties arī no pašvaldības finansētām saldumu paciņām, taču Dobeles novadā taupīs uz dekorāciju apgaismojumiem. 

Ķekavas novadā taupības nolūkos uz laiku  samazināts publisko apmeklējumu laiks peldbaseinā, tagad pieņemts lēmums atteikties arī no pašvaldības finansētām Ziemassvētku saldumu paciņām, ko līdz šim saņēma mazaizsargāto grupu iedzīvotāji. Uzrunātās daudzbērnu ģimenes stāstīja, ka tas nebūšot liels zaudējums, galvenais, lai tiktu radīta svētku sajūta. 

Dobeles novada domes vadība sola, ka Ziemassvētku lielā egle noteikti būšot, un, ja iedzīvotāji grib, būs arī izgaismoti dekori un vides objekti. Tomēr meklēšot arī veidu, kā to darīt taupīgi.

30. oktobrī, 5. un 6. novembrī sanatorijā “Ogre» būs skatāms Ogres teātra jauniestudējums “Sanatorija” – režisora Jāņa Kaijaka skatuves versija Henrika Ibsena lugai “Tautas ienaidnieks”. Izrāde ir unikāls notikums, jo par tās “dabisko scenogrāfiju” kļuvusi vēsturiskās sanatorijas “Ogre” ēka ar grafiķa Anša Cīruļa sienu gleznojumiem. Vienlaikus iestudējums caur norvēģu klasiķa Henrika Ibsena lugas “Tautas ienaidnieks” tēliem runās par šodienas sabiedrībā aktuālām tēmām.  Iestudējums tapis ar Vidzemes plānošanas reģiona, Latvijas Valsts mežu un Valsts Kultūrkapitāla fonda projekta finansējumu, kā arī ar Ogres novada Kultūras centra, Ogres novada pašvaldības un metālapstrādes uzņēmuma “LS Steel” atbalstu.

Un vēl

Vakar Līvānu novada domes sēdē par Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra „Kvartāls” vadītāju apstiprināta Marija Kostočko. Pašvaldība norāda, ka Marijas līdzšinēja darba pieredze ir bijusi saistīta ar cilvēkresursiem, projektu rakstīšanu, vadīšanu un organizēšanu. 2020.gadā ieguvusi Zinātnes Maģistra grādu vadības un starptautiskajās attiecībās Linkolnas Universitātē (Lielbritānija). Līdz šim Marija centrā  “Kvartāls” darbojusies kā jaunatnes lietu speciāliste,  vadītāja pienākumu izpildītāja. Plānots, ka jaunā vadītāja uzsāks darbu amatā no 1.novembra.

Atstājiet komentāru