2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 2.novembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 2.novembrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Lai rādītu labās prakses piemērus infrastruktūras objektu celtniecībā un atjaunošanā, kā arī, lai stiprinātu sadarbību ar Ņižinas pilsētas domi, no šodienas, 2. līdz 4. novembrim Preiļos viesosies sadraudzības pilsētas pašvaldības un komunālās jomas speciālisti. Šīs izpētes vizītes mērķis ir dalīties ar Ukrainas pārstāvjiem labās prakses pieredzē un piemēros, kas būtu vērtīgi Ņižinas pašvaldības atjaunošanas procesā.

Vizītes pirmajā dienā, šodien,  Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns kopā ar Ņižinas pārstāvjiem – Sergeju Okhoņko, Anatoliju Kušnirenko un Vladislavu Kormanu  dosies uz Latvijas Pašvaldību savienības Reģionālās attīstības un sadarbības komitejas izbraukuma sēdi Ogres Centrālajā bibliotēkā, kas vienlaikus būs arī Ukrainas atjaunošanai veltīts seminārs “Ceļā uz Ukrainas atjaunošanu. Kad siena pārvēršas par vārtiem…”. Sanāksmi atklās Ukrainas vēstnieks Latvijas Republikā Oleksandrs Miščenko un svarīgi, ka dienas laikā ieinteresētajām Latvijas pašvaldībām būs iespēja divpusēji tikties ar Ukrainas vēstnieku Latvijā, lai pārrunātu sadarbības iespējas ar Ukrainas pašvaldībām. 

Šīs sanāksmes laikā līdzšinējo sadarbību prezentēs arī Preiļu novada domes priekšsēdētājs, iepazīstinot citas pašvaldības ar prezentāciju “Preiļu novads: no sadarbības kultūras jomā līdz praktiskai palīdzībai”. 3. un 4. novembrī partneri uzturēsies Preiļos, kur notiks vairākas tikšanās ar pašvaldības speciālistiem, lai iepazītos ar to, kā apgūt dažādu projektu, fondu līdzekļus, kā tos ieguldīt, lai tie ilgtermiņā nestu rezultātus, kā arī klātienē apmeklēs dažādus infrastruktūras objektus un tiksies ar novada uzņēmējiem.

Turpinām aktualitātes

Lai realizētu būvprojektā paredzēto autoceļa seguma pārbūvi, ūdens novades sistēmas, satiksmes organizācijas un pieturu sakārtošanu, iecerēts nocirst kokus. Tika saņemts Dabas aizsardzības pārvaldes atzinums, kurā norādīts, ka daļai no ceļa nodalījuma joslā augošajiem kokiem ir radušies tādi bojājumi, kas norāda uz to nestabilitāti, taču 7 no alejā augošajiem kokiem nav izteiktu nestabilitātes pazīmju un tie ir vitāli un augtspējīgi. Ņemot vērā, ka alejas ir neatņemama Latvijas ainavas sastāvdaļa, Preiļu novada pašvaldība aicina izteikt viedokli par 3 parasto ozolu, 3 parasto liepu un 1 parastās kļavas nozāģēšanu. PUBLISKĀS APSPRIEŠANAS NORISES LAIKS: no 31. oktobra līdz 12. novembrim. Klātienes tikšanās ar iedzīvotājiem notiks 4. novembrī pulksten 14 Rožkalnu pagasta pārvaldes ēkā.

Informācija par publisko apspriešanu un aptaujas anketas pieejama Preiļu novada pašvaldības Administratīvajā ēkā, Rožkalnu pagasta pārvaldes ēkā, pašvaldības informatīvajā izdevumā “Preiļu Novada Vēstis” un pašvaldības mājaslapā preili.lv. 

Preiļu novada pašvaldība aicina atsaukties uzņēmējus, amatniekus un mājražotājus no visa Preiļu novada, lai atrastu dāvanas, kuras pasniegtu Preiļu novada draugiem, sadarbības partneriem un viesiem gan no Latvijas, gan ārvalstīm! Pašvaldībai noderēs gan interesants nieks, gan vērtīga lieta, gan ilgi uzglabājamas pārtikas preces. Oriģinālprecēm jāraksturo Preiļu novads un jāatklāj tā daudzveidība. Lai pašvaldība, plānojot 2023. gada budžetu, varētu aplēst, kāds ir dāvanu piedāvājums un izmaksas, lūdz aizpildītu pieteikuma anketu, kas pieejama preili.lv, iesūtīt līdz. novembrim (ieskaitot) uz e-pasta adresi ieva.pastare@preili.lv.  Jautājumu gadījumos var zvanīt sabiedrisko attiecību speciālistei Ievai Pastarei uz tālruņa numuru 26107993.

Tuvojas gada gaidītākie svētki, tādēļ aicina atsaukties iedzīvotājus, kuru īpašumā atrodas kāda liela, aptuveni desmit un vairāk metrus augsta egle un kuri būtu gatavi to dāvināt Preiļu pilsētai. Eglēm jābūt simetriskas formas, ar kuplu vainagu. Tās plānots novietot Preiļu pilsētas centrā un pie Riebiņu kultūras centra, lai Ziemassvētku laikā tās izrotātas un krāšņas priecētu novada iedzīvotājus un viesus. Ja jūsu īpašumā ir šāda egle, tad lūgums zvanīt pa tālruni 26246536 līdz 22. novembrim.

Un vēl

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumu Nr. 238 “Ugunsdrošības noteikumi” 106. punktam SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” Ūdensapgādes un kanalizācijas daļa šajā mēnesī veiks Preiļu pilsētas ugunsdzēsības hidrantu pārbaudi, lai novērtētu katra hidranta tehnisko stāvokli un nepieciešamības gadījumā novērstu radušos bojājumus, ja tādi tiks konstatēti. Preiļos ir 118 ugunsdzēsības hidranti, kas paredzēti ugunsdzēsēju vajadzībām, tādēļ tiem vienmēr ir jābūt darba kārtībā. Hidranti nodrošina iespēju ugunsdzēsības tehnikai ugunsgrēka gadījumā piekļūt pie pastāvīga ūdens avota – jebkurā gadalaikā, jebkurā diennakts laikā. 

Informē, ka pēc ugunsdzēsības hidrantu pārbaudes ūdensvada tīklā iespējamas dzeramā ūdens spiediena svārstības un ūdens uzduļķošanās. Iedzīvotāju ievērībai – ja, pagriežot krānu, tek netīrs ūdens, speciālisti iesaka ļaut tam vispirms notecēties!

Atstājiet komentāru