2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 3.novembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 3.novembrī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu stikla un amatniecības centrā 18.novembrī pulksten 16 tiks atklāta izstāde “Stikla sajūta”. Tās laikā varēs skatīt projekta “Stikla sajūta” laikā tapušos stikla autordarbus, kurus veidojuši desmit Baltijas stikla mākslinieki. Kopā ar Līvānu stikla pūtēju Aleksandru Logvinu mākslinieki realizēja savas idejas, iedvesmu meklējot Līvānu stikla muzeja ekspozīcijā. No 15. maija līdz novembrim ar Valsts Kultūrkapitāla fonda Latgales kultūras programmas atbalstu Līvānu stikla un amatniecības centrā tiek realizēts projekts “Stikla sajūta”. Projekta galvenais mērķis ir turpināt stikla izstrādes tradīciju Līvānos un popularizēt vienu no redzamākajiem Latvijas industriālā kultūras mantojuma glabātajiem – Līvānu novada pašvaldības Līvānu stikla un amatniecības centru. Izstāde būs skatāma no 18.novembra līdz 2023.gada 6.janvārim.

No 1.decembra SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” mainīs darba laiku atkritumu šķirošanas laukumā, kas atrodas Rīgas ielā 2B. Šķiroto atkritumu pieņemšanas laiks no pirmdienas līdz piektdienai būs no pulksten 8 līdz 17, bet sestdienās – no pulksten 10 līdz 13.

Šī mēneša beigās, 30.novembrī, no pulksten 9 līdz 13 Līvānu Uzņēmējdarbības atbalsta centrā Valsts Asinsdonoru centra Latgales filiāle rīko Asins donoru dienu. Lai dotos uz asins ziedošanas vietu, galvenais ir laba pašsajūta un vēlme palīdzēt. Pēc reģistrēšanās potenciālajam donoram jāaizpilda neliela anketa, kam seko saruna ar ārstu, temperatūras un asinsspiediena mērījumi, kā arī hemoglobīna pārbaude. Ja visi rādītāji ir labi, tad donors aicināts doties uz asins ziedošanu. Lai ziedotu asinis, līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam (pasei, personas apliecībai (eID) vai jebkurai citai personu identificējošai apliecībai, kas satur sekojošu informāciju – personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto.

Turpinām aktualitātes

Biedrība “Baltā māja” šī gada oktobrī ir uzsākusi projekta “Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu pieejamības palielināšana bērniem ar funkcionāliem traucējumiem Līvānu novadā” realizāciju. Projekta mērķis ir palielināt sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu pieejamību Līvānu novada 27 bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem ir noteikta invaliditāte, lai pilnveidotu viņu sociālās prasmes, uzlabotu funkcionālās spējas. Projektā tiks nodrošināti katram bērnam atbilstoši sociālās rehabilitācijas speciālistu pakalpojumi bērnu veselības uzlabošanai – ergoterapeita, fizioterapeita, logopēda, psihologa, mūzikas terapeita, mākslas terapeita, silto smilšu un dabas vides estētikas individuālas nodarbības. Visus projekta paredzētos pakalpojumus nodrošinās kvalificēti speciālisti. Aicina Līvānu novada vecākus, aizbildņus vai audžuvecākus, kuru ģimenēs ir bērni ar invaliditāti un funkcionāliem traucējumiem vecumā no 5 līdz 17 gadiem, pieteikties līdzdalībai projektā biedrībā “Baltā māja” Stacijas ielā 2, Līvānos vai zvanīt - tel. 26191652.

5. un 19. novembrī Eiropas Sociālā fonda projektā „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Līvānu novada iedzīvotājiem”, ko līdzfinansē Līvānu novada pašvaldība, s notiks bezmaksas GRUPU NODARBĪBAS VECĀKIEM. Nodarbību mērķis ir uzlabot un veicināt cilvēka garīgo, emocionālo un fizisko labklājību. Iedrošinot, sniedzot atbalstu, piedāvājot reālus paņēmienus, kā risināt dažādas sarežģītas situācijas bērnu audzināšanā, gūt gandarījumu un prieku no vecāku un aprūpētāju lomas. 

Un vēl

Līvānu novada pašvaldība izsludinājusi pieteikšanos darbam Līvānu novada pašvaldības Administratīvā komisijā. Komisijas locekļu kandidatūras iesniedzamas Līvānu novada pašvaldībā līdz 7.novembrim.  Pieteikumi iesniedzami elektroniski uz e-pasta adresi pasts@livani.lv vai nogādājot tos personīgi pašvaldības klientu apkalpošanas centrā.  Pieteikuma anketa iespējams lejupielādēt pašvaldības mājaslapā.

Atstājiet komentāru