2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 10.novembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 10.novembrī

Radio1 Līvānu Novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvāos, tāpat kā daudzviet visa Latvijā, rīt, 11.novembrī pēc pulksten pieciem pēcpusdienā norisināsies Lāčplēša dienas lāpu gājiens no Kultūras centra līdz Atbrīvošanas piemineklim. Lāpu gājiena laikā no pulksten 17.15 līdz 17.30 tiks ierobežota satiksme: Rīgas ielā posmā no Līvānu novada Kultūras centra līdz Stacijas ielai, jo josla virzienā no Rīgas tiks izmantota lāpu gājienam un Stacijas ielā posmā no Rīgas ielas līdz Fabrikas ielai  - Līvānu Atbrīvošanas piemineklim.

No 11.novembra Līvānos, Fabrikas ielā iespēja piedzīvot gaismas instalāciju, kas definēta kā vides reklāma produktam “Kāpēc nav jābaidās no tumsas?”. Tās radīšanai iedvesma gūta izmantojot vienu no mārketinga elementiem - lietotāju atsauksmes. Šoreiz tās lasāmas lietošanas reālajā vidē - tumsā. Autori aptaujājuši vairāk nekā 120 cilvēkus par to, kāpēc viņi nebaidās no tumsas. No atsauksmēm izvēlētas radošākās, patiesākās, unikālākās atbildes, atainojot dažāda vecuma cilvēku viedokli.  Aptaujāto respondentu vecums ir no 4 līdz 90 gadiem.  Objekts apskatāms katru dienu no pulksten sešiem līdz deviņiem vakarā pārvietojoties pa gājēju ceļu un iedarbinot kustību sensoru, kas ļauj izlasīt uzrakstus uz trotuāra.

Valsts svētkos, 18.novembrī, ierasti tiks pasniegti Līvānu novada domes augstākie apbalvojumi “Goda pilsonis” un “Atzinības raksts”.  Apbalvojumu “Goda pilsonis 2022” šogad saņems - Vilnis Sosārs - onkologs, ķimijterapeits, algologs, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Onkoloģijas centra Paliatīvās aprūpes nodaļas vadītājs – par paliatīvās aprūpes attīstību Latvijā, atbalstu SIA “Līvānu slimnīca” paliatīvās nodaļas izveidē, par ilggadēju un pašaizliedzīgu darbu pacientu ārstēšanā un paliatīvās aprūpes pakalpojumu popularizēšanu Latvijā un pasaulē.  Savukārt apbalvojumu “Līvānu novada domes Atzinības raksts” saņems vairāki novada iedzīvotāji. Tāpat arī svētkos vairākiem novada iedzīvotājiem pasniegs Līvānu novada Kultūras komisijas izvirzītu Pagodināšanas rakstu, kā arī tiks sumināti uzņēmējdarbības atbalsta konkursa “Līvānu novads VAR” laureāti. Ar visu apbalvojamo sarakstu var iepazīties Līvānu novada domes mājaslapā livani.lv.

Turpinām ziņas

Pagājušajā nedēļā Latvijas Universitātes Jēkabpils filiāles direktore Daina Spuriņa tikās ar Līvānu novada pašvaldības pārstāvjiem – Projektu un attīstības speciālisti Jeļenu Hnikinu, Plānošanas un attīstības nodaļas vadītāju Raimondu Spēku un vispārizglītojošo skolu speciālisti Lidiju Pastari. Kopējās sarunās, balstoties uz Līvānu novada pašvaldības un Latvijas Universitātes noslēgto Sadarbības līgumu, puses vienojās par līguma priekšmetā minētajiem sadarbības veidiem – informācijas apriti, studējošo prakses iespējām, kopīgo projektu izstrādi, kopīgo konferenču un semināru organizēšanu, kursu organizēšanu mērķauditorijām, sadarbību bibliotēku izmantošanā, sadarbības tālāko attīstību un iespējamo rezultātu.  Tika apskatīti un apspriesti arī citi sadarbības veidi – karjeras dienu organizēšana, stipendiju iespējamība un darba vakanču aizpildīšana pirmskolas izglītības iestādēs. 

Līvānu novada domes stipendiju komisija lēma stipendijas piešķirt 35 studentiem par kopējo summu 49 tūkstsoši 300 eiro. Šogad stipendiju fondam ziedojuši uzņēmumi “Light Guide Optics International”, “Līvānu kūdras fabrika” un “Hansahold”.  Ar stipendiātu sarakstu var iepazīties pašvaldības mājaslapā livani.lv.  Stipendija tiks izmaksāta divās daļās – pirmā daļa pēc līguma noslēgšanas, bet otrā daļa – pēc tam, kad students iesniegs nodibinājumam "Viduslatgales pārnovadu fonds" sekmju izrakstu par aizvadīto mācību semestri augstskolā un augstskolas izziņu, ka viņš pārcelts uz nākamo semestri un turpina studēt. Gadījumā, ja stipendiāta sekmes pazeminās, komisija var lemt stipendijas otro daļu neizmaksāt.

Līvānu novada pašvaldība informē, ka ir ierīkota autostāvvieta pie vecticībnieku baznīcas Rudzātu pagasta Mālkalnā. Biedrība “Pomorje” sadarbībā ar Viduslatgales pārnovadu fondu un Līvānu novada pašvaldību īstenojusi mazo grantu projektu “Autostāvvietas ierīkošana Vecticībnieku baznīcas Līvānu novada, Rudzātu pagasta Mālkalnā”. Līdz ar autostāvvietas ierīkošanu, klostera apmeklējumi ir kļuvuši daudz labāk pieejami gan klostera viesiem, gan svētceļniekiem. Šim priecīgajam notikumam par godu 8. septembrī tika veltīts Krusta gājiens no Rudzātiem uz Mālkalnu un dievkalpojums.

Un vēl

Līvānos, Zaļā iela pretī Laimiņas skolai Līvānos, šajā ielas posmā APSTĀTIES un izlaist bērnus no automašīnām IR AIZLIEGTS, šeit ir nepārtrauktā līnija, taču daudzi vecāki to neievēro, apdraudot savu un citu bērnu drošību. Kā norāda pašvaldība, katru rītu te veidojas bīstamas situācijas! Par to tiek saņemtas vecāku sūdzības un lūgumi pašvaldībai risināt bīstamo situāciju! Līvānu novada dome brīdina, ka šai posmā turpmāk tiks ieviesta pastiprināta policijas kontrole.  Tāpēc vecāki, vadot automašīnas, ievērot noteikumus! Pašvaldība aicina pasargāst bērnus no draudiem viņu dzīvībai un veselībai, bet savu ģimenes budžetu no soda naudas par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu!

Atstājiet komentāru