2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 16.novembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 16.novembrī

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Saistībā ar nelabvēlīgiem laika apstākļiem un lai novērstu pašvaldības autoceļu ar grants segumu braucamās daļas bojāšanu, sākot ar 9. novembri ierobežota smago automašīnu kustība uz vairākiem ceļiem Preiļu novada teritorijā. Pilns smagā auto transporta kustībai slēgto ielu saraksts atrodams pašvaldības mājaslapā preili.lv.

10. novembrī stājušies spēkā grozījumi Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos "Par koku ciršanu ārpus meža Preiļu novadā". Noteikumos "Preiļu novada koku ciršanas komisija" nosaukums tika aizstāts ar "Preiļu novada koku vērtēšanas komisija", tāpat tika veiktas izmaiņas publiskās apspriešanas izziņošanas kārtībā. Turpmāk informācija vairs nebūs obligāti jāpublicē Preiļu novada pašvaldības informatīvajā izdevumā "Preiļu Novada Vēstis". Tas atvieglos publisko apspriešanu norises organizēšanu, kas savukārt ļaus iedzīvotājiem ātrāk nonākt pie skaidra lēmuma.

10. novembrī kinoteātrī “Splendid Palace” notikušas Latvijas Televīzijas dokumentālo īsfilmu projekta “Latvijas kods. Latvija šodien” 10 gadu jubilejas svinības un pirmizrādīti pieci jauni stāsti par Latviju 2022. gadā. Starp piecām jaunradītajām filmām iekļauta arī jaunās režisores Betijas Zvejnieces dokumentālā īsfilma "Einaratīvs", kuras tapšanu finansiāli atbalstīja arī Preiļu novada pašvaldība. “Einaratīvs” ir unikāls stāstījuma paveids, kas vēsta par Preiļu dzejnieka (Preiļu konceptuālisms) Eināra Pelša dzīvi. Filmas veidošanā iesaistās arī pats varonis, uzdodot jautājumu – ko mūsdienās nozīmē būt autentiskam dzīvē un mākslā? TV ekrānos filma būs skatāma jau 6. decembrī, pēc tam tā būs pieejama replay.lv, kopā ar pārējām 54 “Latvijas kods” filmām.

Turpinām aktualitātes

Aizvadītajā nedēļā tika piegādāts un uzstādīts apkures katls, kas SIA “Preiļu saimnieks” ļaus šajā apkures sezonā nodrošināt daudzdzīvokļu māju un iestāžu papildu apkuri ar šķeldu pilsētas centra rajonā. Tas tiek darīts, lai Preiļu novadā arī turpmāk saglabātu vienus no zemākajiem apkures tarifiem valstī. Pārvietojamais šķeldas katls ir uzstādīts Talsu ielā 2c. Tas darbojas automātiski, saskaņā ar laikapstākļiem, pielāgojot apkures jaudu āra gaisa temperatūrai. Lēmums par pārvietojama apkures katla iegādi tika pieņemts Preiļu novada domes sēdē jau septembra sākumā.

Pēc SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” pārvaldībā esošo daudzdzīvokļu māju apsekošanas, ir sagatavotas dzīvojamo māju uzturēšanas un apsaimniekošanas darbu tāmes 2023. gadam. Lai darbu tāmes būtu pieejamas ikvienam iedzīvotājam, tās ir izvietotas daudzdzīvokļu māju kāpņu telpās. Lūgums māju iedzīvotājiem kopsapulces lēmumu par dzīvojamās mājas uzturēšanas darbu plāna un aprēķināto pārvaldīšanas maksājumu apstiprināšanu vai noraidīšanu pieņemt četru nedēļu laikā.

Tuvojas gada gaidītākie svētki, tādēļ aicina atsaukties iedzīvotājus, kuru īpašumā atrodas kāda liela, aptuveni desmit un vairāk metrus augsta egle un kuri būtu gatavi to dāvināt mūsu pilsētai. Eglēm jābūt simetriskas formas, ar kuplu vainagu. Tās plānots novietot Preiļu pilsētas centrā un pie Riebiņu kultūras centra, lai Ziemassvētku laikā tās izrotātas un krāšņas priecētu novada iedzīvotājus un viesus. Ja jūsu īpašumā ir šāda egle, tad lūgums zvanīt pa tālruni 26246536 līdz 22. novembrim.

Un vēl

Cienījamie Preiļu novada iedzīvotāji! 

Būsim lepni, ka varam svinēt savas valsts svētkus zem sarkanbaltsarkanā karoga, dziedāt savu himnu un runāt savā valodā. Tā nav privilēģija, bet gan mūsu visu kopīgs pienākums – turēt godā savu zemi kā vārdos, tā darbos. Novēlam, lai šo latvietības kodu sirdī mēs ikviens nestu ar godu un prastu mīlēt savu valsti ne tikai svētkos, bet ik dienu. 

Preiļu novada pašvaldība sirsnīgi jūs sveic Latvijas Republikas svētku mēnesī!

18. novembrī plkst. 18.00 Preiļu novada Riebiņu kultūras namā norisināsies Latvijas Republikas Proklamēšanas 104. gadadienas pasākums. Pasākumā godināsm “Preiļu novada Goda pilsoni”, “Goda zīmes par nopelniem Preiļu novada attīstībā” un Pateicības rakstu saņēmējus. Pēc iedzīvotāju apbalvošanas sekos koncertuzvedums “Mana tauta, mana zeme likteņupes Daugavas krastos”. Šajos svētkos uz skatuves tikai vietējie, jo Preiļu novads lepojas ar saviem talantīgajiem, radošajiem un strādīgajiem iedzīvotājiem.  Pasākuma izskaņā - balle kopā ar grupu “Liepavots”.

Atstājiet komentāru