2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 17.novembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 17.novembrī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Valsts svētkos, 18.novembrī, ierasti tiks pasniegti Līvānu novada domes augstākie apbalvojumi “Goda pilsonis” un “Atzinības raksts”.  Apbalvojumu “Goda pilsonis 2022” šogad saņems - Vilnis Sosārs - onkologs, ķimijterapeits, algologs, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Onkoloģijas centra Paliatīvās aprūpes nodaļas vadītājs – par paliatīvās aprūpes attīstību Latvijā, atbalstu SIA “Līvānu slimnīca” paliatīvās nodaļas izveidē, par ilggadēju un pašaizliedzīgu darbu pacientu ārstēšanā un paliatīvās aprūpes pakalpojumu popularizēšanu Latvijā un pasaulē.  Savukārt apbalvojumu “Līvānu novada domes Atzinības raksts” saņems vairāki novada iedzīvotāji. Tāpat arī svētkos vairākiem novada iedzīvotājiem pasniegs Līvānu novada Kultūras komisijas izvirzītu Pagodināšanas rakstu, kā arī tiks sumināti uzņēmējdarbības atbalsta konkursa “Līvānu novads VAR” laureāti. Ar visu apbalvojamo sarakstu var iepazīties Līvānu novada domes mājaslapā livani.lv.

Valsts svētku dienā Līvānos norisināsies jau tradicionālais Līvenhofas skrējiens. Starts 18. novembrī plkst.11.00 Domes ielā. Pirmie, pulksten 11 skrējienu 700 metru distancē sāks desmit un deviņus gadus veci zēni un meitenes. Pēec tam ik pēc noteikta laika uz startu dosies astoņus un septiņus gadus veci zēni un meitenes, , septiņus gadus veci zēni un meitenes, 12 un 11 gadus veci zēni un meitenes, 14 gadus veci jaunieši un vecāki,mkā arī vīrieši, sievietes un veterāni. Pēc katra vecuposma dalībnieku starta un finiša notiks uzvarētāju apbalvošana. Plašāk ar katras vecumgrupas starta laiku var iepazīties pašvaldības mājaslapā livani.lv.

Skrējiena laikā pie Latgales amatniecību centra no 9 līdz trijiem dienā būs daļēji ierobežota satiksme Domes ielā. Savukārt Zaļajā ielā satiksmi slēgts no 9 līdz 14. 

Tāpat arī, 18.novembrī pulksten 11 Domes ielā 1 tiek paredzētas nūjošanas aktivitātes, īpaši tiek gaidīti iedzīvotāji 54+ vecumā! Nodarbībā varēs piedalīties ikviens interesents, lai iegūtu jaunas vai nostiprinātu esošās zināšanas par pareizu nūjošanas tehniku. Nūjošanas nodarbības dalībnieki tiks nodrošināti ar nepieciešamo ekipējumu – nūjām, kā arī nodarbības notiks sertificēta trenera vadībā, tāpēc laipni tiek aicināti arī cilvēki, kuri ar nūjošanu iepriekš nav nodarbojušies. Treneris palīdzēs identificēt un koriģēt nepilnības nūjošanas tehnikā un parādīt progresa iespējas turpmākā nūjošanā. Nodarbība tiks veidota tā, lai pēc pirmo iemaņu apgūšanas būtu iespējams nūjot pareizi arī individuāli vai pievienoties regulāro nūjotāju grupām.

Turpinām aktualitātes

Latgales speciālās ekonomiskās zonas pārvalde noslēgusi apjomīgāko investīciju līgumu tās pastāvēšanas vēsturē. Līvānu uzņēmums SIA “Light Guide Optics International” Latgales speciālās ekonomiskās zonas teritorijā plāno veikt ieguldījumus gandrīz 25 miljonu eiro apmērā un izveidot vismaz 20 jaunas darba vietas. Uzņēmums no šā gada decembra līdz 2025.gada beigām plāno palielināt medicīnas kūļu jeb katetru ražošanas apjomus, pielāgojot telpas ražošanas procesa nodrošināšanai, kā arī iegādājoties jaunas tehniskās iekārtas. "Light Guide Optics International" ir izstrādājis medicīnas kūļu jeb katetru ražošanas tehnoloģiju un ir viens no retajiem uzņēmumiem pasaulē, kas šo produktu ražo. Viss saražotais apjoms tiks eksportēts uz ASV. Pēc investīciju projekta realizācijas medicīnas kūļi jeb katetri būs viens no "Light Guide Optics International" pamatproduktiem un veidos aptuveni 20% no kopējā produkcijas apmēra. Savukārt uzņēmuma apgrozījumu šis produkts varētu trīskāršot.

24. un 29. novembrī tiks mainītas pārmijas Jersikas dzelzceļa stacijā. Tāpēc ir veiktas izmaiņas vilcienu kustības grafikā un četru reisu pasažierus maršrutā Līvāni-Jersika pārvadās ar autobusiem. Izmaiņas ietekmēs vilciena, kas no Rīgas izbrauc uz Daugavpili pulksten 7.31, un, kas no Rīgas izbrauc uz Daugavpili pulksten 13.01, kā arī vilciena, kas izbrauc no Daugavpils uz Rīgu pulksten 7.25, un vilciena, kas izbrauc no Daugavpils uz Rīgu pulksten 12.50, pasažierus.Vilcienu Rīga-Daugavpils abu reisu pasažieri Līvānu stacijā varēs pārsēsties autobusos, kas brauks uz Jersikas staciju, lai no tās ar vilcieniem varētu turpināt ceļu uz Daugavpili. Savukārt vilcienu, kas no Daugavpils izbrauc uz Rīgu, abu reisu pasažierus maršrutā Jersika-Līvāni pārvadās ar autobusiem, lai no Līvānu stacijas turpinātu ceļu ar vilcieniem uz Rīgu. Plašāka informācija mājaslapā livani.lv.

Un vēl

Līvānu novada pašvaldība ir pabeigusi projekta “Aprīkojuma iegāde Sociālās aprūpes centram “Rožlejas” realizāciju. Projekts īstenots ar mērķi nodrošināt sociālās aprūpes centra "Rožlejas" klientu un darbinieku vajadzībām atbilstošu, kvalitatīvu sociālo pakalpojumu sniegšanu. Rezultātā, Sociālās aprūpes centrā “Rožlejas” tika uzstādītas profesionālās veļas mazgāšanas mašīna un veļas žāvēšanas mašīna, kas ir nepieciešams lai nodrošinātu kvalitatīvu sociālās aprūpes pakalpojumu sniegšanu. Iegādātais aprīkojums atvieglos un uzlabos centra darbinieku ikdienas darbu un dos finansiālu ietaupījumu. Projekta kopējais budžets – 9 tūkstoši 986 eiro. Aprīkojuma piegādi un uzstādīšanu veica SIA “Prolux”.

Atstājiet komentāru