2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 24.novembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 24.novembrī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līdz 28.decembrim Līvānu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušām personām ar 1. un 2. invaliditātes grupu, bērniem ar invaliditāti, politiski represētajām personām un aizgādņiem tiek izmaksāts ikgadējais Ziemassvētku pabalsts 30 eiro apmērā. Iesnieguma veidlapa Ziemassvētku pabalsta saņemšanai pieejama Līvānu novada pašvaldības mājaslapā, izdrukātā veidā - Līvānu novada Klientu apkalpošanas centrā un pagastu pārvaldēs. Lai saņemtu pabalstu, aizpildītam iesniegumam jāpievieno nepieciešamās dokumentu kopijas un jānorāda bankas konta numurs. Lai saņemtu pabalstu personai nepieciešams uzrādīt: personu apliecinošu dokumentu, invaliditāti apliecinošu dokumentu, represētajiem – apliecību par represētā statusu un aizgādņiem – saskaņā ar Līvānu novada bāriņtiesas informāciju. Pabalstu var saņemt personīgi vai pilnvarota persona.

Konkurences padome sadarbībā ar Zvērinātu advokātu biroju “Eversheds Sutherland Bitāns” līdz 1. decembrim aicina Līvānu novada  7. - 12. klašu skolēnus piedalīties radošo darbu video konkursā “Konkurencei vieta būt?!”, kura mērķis ir veicināt skolēnu izpratni par ekonomiskajiem procesiem valstī un godīgu konkurenci. Labāko darbu autori balvā saņems apmaksātus valodas kursus 500 eiro vērtībā, kā arī dāvanu kartes no elektronikas veikala “Capital” un “Jānis Roze” grāmatnīcas.

Turpinām aktualitātes

Iekšlietu nozares infrastruktūras attīstībai Iekšlietu ministrija iecerējusi par Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzekļiem būvēt astoņus katastrofu pārvaldības centrus, tostarp arī Līvānos. Vēl šādi centri iecerēti Liepājā, Daugavpilī, Madonā, Alūksnē, Salacgrīvā, kā arī vai nu Tukumā un Talsos, vai Viļānos un Alsungā. Katrā centrā vienuviet plānots izvietot Valsts policijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Valsts robežsardzes, Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centra, Informācijas centra, Nodrošinājuma valsts aģentūras un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes struktūrvienības.

Šodien, 24. un otrdien, 29. novembrī tiks mainītas pārmijas Jersikas dzelzceļa stacijā. Tāpēc ir veiktas izmaiņas vilcienu kustības grafikā un četru reisu pasažierus maršrutā Līvāni-Jersika pārvadās ar autobusiem. Izmaiņas ietekmēs vilciena, kas no Rīgas izbrauc uz Daugavpili pulksten 7.31, un, kas no Rīgas izbrauc uz Daugavpili pulksten 13.01, kā arī vilciena, kas izbrauc no Daugavpils uz Rīgu pulksten 7.25, un vilciena, kas izbrauc no Daugavpils uz Rīgu pulksten 12.50, pasažierus. Vilcienu Rīga-Daugavpils abu reisu pasažieri Līvānu stacijā varēs pārsēsties autobusos, kas brauks uz Jersikas staciju, lai no tās ar vilcieniem varētu turpināt ceļu uz Daugavpili. Savukārt vilcienu, kas no Daugavpils izbrauc uz Rīgu, abu reisu pasažierus maršrutā Jersika-Līvāni pārvadās ar autobusiem, lai no Līvānu stacijas turpinātu ceļu ar vilcieniem uz Rīgu. Plašāka informācija mājaslapā livani.lv.

Un vēl

Sācies iedzīvotāju balsojums par ģimenei draudzīgāko pašvaldību 2022.gadā! Līvānu novada iedzīvotāji aicināti balsot un izvērtēt pašvaldības sniegto atbalstu, kas paredzēts ģimenēm ar bērniem, līdz 22. decembrim vietnē http://vietagimenei.lv. Balsot iespējams reizi dienā. Uzvarētājpašvaldības sadalīs naudas balvu 150 tūkstoši eiro apmērā, lai attīstītu jau esošos atbalsta pasākumus vai izveidotu jaunus.

Līvānu novada pašvaldība informē, ka pieraksts Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē uz pases un eID kartes noformēšanu un izsniegšanu Līvānu novadā atsāksies 9.janvārī. Pieejamie pieraksta laiki būs sākot no marta.  Tuvākās Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes nodaļas pieejamas Jēkabpilī, Preiļos un Daugavpilī.

4. decembrī visus gaidīs uz Ziemassvētku tirgu pie Līvānu novada Kultūras centra. Līdz 1.decembrim aicina pieteikties amatniekus, mājražotājus un citus uzņēmējus dalībai tirdziņā! Nolikums un pieteikums tirgotājiem pieejams pašvaldības mājaslapā livani.lv.

Atstājiet komentāru