2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 30.novembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 30.novembrī

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

No 1. decembra valsts atbalstam siltumapgādes un apkures izmaksu segšanai mājsaimniecībām var iesniegt pieteikumus ar maksājumu apliecinošiem dokumentiem par malku, koksnes granulu un koksnes brikešu iegādi, kā arī mājsaimniecības, kas apkurei izmanto elektroenerģiju. Pašvaldība informē, ka pieteikumus varēs iesniegt Preiļu novada Labklājības pārvaldē Aglonas ielā 1a, Preiļos, Aglonas pagasta pārvaldē Somersētas ielā 34, Aglonā, Riebiņu pagasta pārvaldē Saules ielā 8, Riebiņos un Upmalas pagasta pārvaldē Skolas ielā 5, Vecvārkavā, Upmalas pagastā. Pašvaldība atgādina, ka pieteikumus siltumapgādes un apkures izmaksu atbalstam var iesniegt mājokļa īpašnieks, kopīpašnieks, īrnieks vai tiesiskais valdītājs, uzrādot īpašumtiesības vai lietošanas tiesības apliecinošus dokumentus, ja tādi nav pašvaldības datu bāzēs un personu apliecinošu dokumentu.

Notiek aktīvs izskaidrojošais darbs par daudzdzīvokļu māju darbu plāniem 2023. gadam. Lai māju iedzīvotājiem būtu vieglāk pieņemt gala lēmumu attiecībā uz mājām nepieciešamo uzturēšanas darbu realizāciju un izmaksām nākamajam gadam, pēc pašu dzīvokļu īpašnieku iniciatīvas, SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” atbildīgie speciālisti veic skaidrojošo darbu par sagatavotajām darbu tāmēm. Lielākoties dzīvokļu īpašnieki apzinās, ka ir būtiski veikt attiecīgos remontdarbus, uzņemoties atbildību par kopīpašumu, tomēr, ņemot vērā situāciju pasaulē, pastāv bažas par finansiālo stabilitāti.  SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” aicina būt aktīviem, un vēl līdz mēneša beigām, rīkojot dzīvokļu īpašnieku kopsapulces, pieņemt lēmumu par darbu plānu apstiprināšanu vai noraidīšanu. Plašāk par aktivitāti var lasīt pašvaldības mājaslapā preili.lv.

Preiļu novada pašvaldības kapitālsabiedrība SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” ir iesniedzis pieteikumu projektam “Fosilā kurināmā aizstāšana un efektivitātes paaugstināšana Celtnieku ielā, Preiļos”. Lai nodrošinātu projekta realizāciju, 23. novembrī Preiļu novada domē notika ārkārtas domes sēde. Tika pieņemts lēmums sniegt pašvaldības galvojumu Valsts kasei aizdevuma saņemšanai kapitālsabiedrībai SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” projekta realizēšanai  5 miljoni 355 tūkstoši  400 eiro, no kuriem ES fondu apjoms paredzēts 1 miljons 678 tūkstoši eiro. Īstenojot šo projektu, tiks izbūvēta jauna kurtuve un nodrošināta Preiļu pilsētas centra masīva un Celtnieku ielas masīva apkure, izmantojot atjaunojamos energoresursus.

 Turpinām aktualitātes

Ir noslēgušies būvniecības darbi SIA “Preiļu slimnīca” teritorijā, kur kopš vasaras sākuma notika autostāvvietas izbūve, ārējā apgaismojuma ierīkošana un teritorijas labiekārtošana. 28. novembrī objekts tika nodots ekspluatācijā. Saskaņā ar tehnisko specifikāciju, jaunajā autostāvvietā ir 43 auto novietošanas vietas un 3 vietas invalīdu auto novietošanai. Autostāvvietas segums – bruģakmens. Tāpat izbūvēts ārējais apgaismojums, sakārtoti 3 betona lieveņi un izbūvēta uzbrauktuve pie tuberkulozes kabineta, kas piemērota cilvēkiem ar kustību traucējumiem, atvieglojot viņiem nokļūšanu medicīnas iestādē, kā arī veikti teritorijas labiekārtošanas darbi. Saskaņā ar iepirkuma rezultātiem, būvdarbus veica SIA “DSM Meistari” par kopējo līgumcenu 235 tūkstoši 349 eiro bez PVN.

Preiļu novada pašvaldība īstenojusi projektu “Aglonas nūjošanas-slēpošanas trases apgaismojuma ierīkošana Aglonas pagastā”. Projektā izbūvēts apgaismojuma tīkls Aglonas nūjošanas-slēpošanas trasē apmēram 1,5 km posmā un ir uzstādīti 30 gaismekļi, līdz ar to pagasta iedzīvotājiem un viesiem nodrošinot pilnvērtīgāku trases izmantošanu. Tiek plānots, ka ziemas periodā trases apgaismojums būs nodrošināts ik dienu laika posmā no pulksten 17 līdz 21.

Un vēl

25. un 26. novembrī Igaunijas galvaspilsētā Tallinā norisinājās vienas no vērienīgākajām robotikas sacensībām Eiropā – “Robotex 2022” . Pēc 2 gadu pārtraukuma sacensībās piedalījās arī Preiļu robotikas kluba/Robotu skolas komanda, kuras sastāvā šoreiz bija paši pieredzējušie robotu būvētāji – Armands Upenieks, Matīss Buks un Aldis Buks. 2018. un 2019. gadā Folkrace un Mini sumo disciplīnās mūsējie bija kāpuši uz augstākā pjedestāla pakāpiena, līdz ar to bija liels izaicinājums noturēt “pacelto latiņu”. Lai arī konkurence bija samērā liela, tomēr pieredze un ieguldītais darbs deva savus augļus un Latvijas gods tika labi aizstāvēts – izcīnītas 1. un 2. vieta Folkrace disciplīnā un 1. un 3. vieta Mini sumo disciplīnā. Līdz ar šo panākumu Armands, Matīss un Aldis ir kļuvuši par trīskārtējiem Robotex čempioniem Folkrace un Mini sumo disciplīnās!

Atstājiet komentāru