2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 2.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 2.decembrī

Jēkabpils radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Pļaviņās no dcembra ūdenssaimniecības tarifi pieauguši par 8,5%. Tajā skaitā SIA "Pļaviņu komunālie pakalpojumi" ūdensapgādes pakalpojumu tarifs būs 1,58 eiro par kubikmetru, kas ir 11,3% vairāk nekā šobrīd, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs pieaugs par 6,8% - līdz 2,52 eiro par kubikmetru. No 2023.gada 1.maija ūdensapgādes pakalpojumu tarifs pieaugs vēl par 21,5% - līdz 1,92 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs - par 20,6% līdz 3,04 eiro par kubikmetru. Tātad ūdenssaimniecības tarifi kopā pieaugs par 21%. Līdz šim Pļaviņās spēkā bija tarifs 1,42 eiro par kubikmetru ūdenssaimniecības pakalpojumiem un 2,36 eiro par kubikmetru kanalizācijas pakalpojumiem.

Prokuratūra cēlusi apsūdzību Mārupes mēram, kādreizējam Babītes novada pašvaldības vadītājam un uzņēmuma "Babītes siltums" kapitāla daļu turētājam Andrejam Encem  par iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas izraisījusi smagas sekas, apstiprināja prokuratūrā. Krimināllikums par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas, paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, sabiedrisko darbu vai naudas sodu, atņemot tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Jau ziņots, ka apsūdzību rosināja celt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs. KNAB rosināja Enci apsūdzēt par to, ka toreizējā Babītes novada pašvaldības kapitālsabiedrības valsts amatpersona, atsaucot no amata šīs kapitālsabiedrības valdes locekli, bez tiesiska pamata nolēma izmaksāt neizmantoto atvaļinājumu kompensāciju. Tādā veidā valsts amatpersona Babītes novada pašvaldības kapitālsabiedrībai nodarījis mantisko zaudējumu 37 tūkstoši 561 eiro apmērā.

Turpinām ziņas

Aizkraukles slimnīcā šajā gadā iegādāts jauns aprīkojums un instrumenti laparoskopisko operāciju veikšanai, un plānveida operācijas veic divi jauni sertificēti ķirurgi— Jānis Pāvulāns un Jānis Opincāns, kuri specializējušies vēdera ķirurģijas jomā, informē “Staburags”. Tiek veiktas laparoskopiskas operācijas (t. i. mazinvazīvas) — holecistektomijas (žultspūšļa operācijas) un dažādu veidu trūču plastikas (cirkšņa, nabas, baltās līnijas, pēcoperāciju). Abi ārsti savu profesionalitāti pilnveido, strādājot Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā un turpinot studijas doktorantūrā. Ārsts Pāvulāns vairāk specializējas žultspūšļa un aizkuņģa dziedzera saslimšanu ārstēšanā, savukārt Opincāns — kuņģa un zarnu saslimšanu ārstēšanā.

Jelgavas pilsētas slimnīca saņēmusi vērtīgu dāvinājumu no Indiana University Health ASV – medicīnas personāla apģērbu. Slimnīcas valdes loceklis Kārlis Smilga atklāj, ka tas paredzēts ne tikai slimnīcā, bet arī citās Jelgavas ārstniecības iestādēs strādājošajiem. Dāvinājums Jelgavas mediķiem – Jelgavas pilsētas slimnīcas darbiniekiem, Jelgavas poliklīnikas personālam, pilsētas ģimenes ārstiem un, iespējams, arī citiem medicīnas darbiniekiem – sarūpēts, pateicoties Latvijas Goda konsulam Indianā Andrim Bērziņam, kurš sadarbībā ar Indiana University Health organizēja dāvinājumu Jelgavas pilsētas slimnīcai. Tas ir patiesi iespaidīgs – uz Jelgavu atceļojušas 14 tūkstoši 335 medicīnas apģērba vienības 286 tūkstoši eiro vērtībā.

Un vēl

Kuldīga aizrauj. Un nedēļu no 5. līdz 11. decembrim darīs to ar lielāku vērienu un pasakainu garšu! Jau 5. decembrī, visas nedēļas garumā līdz 11. decembrim, Kuldīgas un tās apkārtnes restorānos un kafejnīcās svinēs gardēžu svētkus “Kuldīgas restorānu nedēļa 2022”, kas norisināsies jau astoto sezonu un, kas kļuvusi par gardu tradīciju ne tikai kuldīdzniekiem, bet arī pilsētas viesiem. Kuldīgā, ziemas svētku gaidīšanas laikā, Ventas rumba rotāsies gaismu spēlēs “Četri stāsti. Ziema”.

Savukārt Bauskas novadā, režisors Kārlis Anitens un gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš gadumijas cēlienā no 17. decembra līdz 8. janvārim piedāvā unikālu ziemas nakts ceļojumu Zemgalē “Lai šoziem pavasaris tuvu!”, kas vienā vakarā ietver divu notikumu apmeklējumu: gaismas un skaņas izrādi atjaunotajā kultūrtelpā “Mežotnes baznīca” un lustru, ēnu un meditatīvas mūzikas saspēli greznajās Rundāles pils zālēs. “Lai šoziem pavasaris tuvu!” ir vienots gaismas un skaņu uzvedums divos cēlienos divās norises vietās vienā vakarā. Šajā izrādē nav aktieru, nav teksta, bet ir kaut kas cits ļoti būtisks – šajā uzvedumā galvenais varonis ir pats apmeklētājs. Ar gaismas, skaņu, mūzikas, apkārtējās vides saspēli stāsts tiek pasniegts apmeklētājam visapkārt, viņu ieceļot šī stāsta centrā un ļaujot piedzīvot pavasara atnākšanu ne tikai dabā, bet arī savā apziņā.

Atstājiet komentāru