2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 7.decembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 7.decembrī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

1. decembrī Aglonas Radošo industriju centrā Aglonā Latgales Tūrisma konferencē un Tūrisma gada balvu pasniegšanas ceremonijā nominācijā “Tūrisma profesionālis” balvu saņēma gide Irēna Kjarkuža. Viņa 25 darba gadus darbojas tūrisma jomā, tajā skaitā bijusi arī Preiļu Tūrisma un informācijas centra vadītājas amatā. Irēnu visi pazīst kā dziedošo gidi Preiļos. Ekskursijas programma pa Preiļiem un Preiļu muižas parku ir viņas veidota. Arī dziedāšana ekskursantiem ir Irēnas pašas iniciatīva. 

No Preiļu novada šogad Latgales Tūrisma gada balvai nominēja pretendentus vēl divās nozarēs. Starp labākajām tūrisma mītnēm laukos tika nominēta brīvdienu māja “Duni” un nominācijā  “Izcilības balva tūrismā”- Preiļu muižas komplekss un parks. Latgales Tūrisma balva ir gada nozīmīgākais tūrisma nozares pasākums. 

1. decembrī Preiļu novada pašvaldībā darbu uzsāka jauns darbinieks – Jaunatnes lietu speciālists. Konkursā uz vakanto vietu uzvarēja Ilona Indriksone, kura iepriekš darbojusies gan kultūras, gan izglītības jomā. Ilonas pienākumos ietilps darbs ar jauniešiem. Tāpat Ilona strādās arī ar reemigrāciju saistītos jautājumos un veidos ciešāku sadarbību ar jauniešiem, kuri nāk no Preiļu novada, bet šobrīd studē citās Latvijas pilsētās. Tiek plānots, ka Jaunatnes lietu speciālists koordinēs Preiļu novada pašvaldības jauniešu centru, NVO, uzņēmējdarbības speciālista, Kultūras un tūrisma pārvaldes, Izglītības pārvaldes un citu pašvaldības iestāžu  sadarbību ar jauniešiem, skolu pašpārvaldēm un Jauniešu domi, kura šobrīd tiek veidota. Liela nozīme tiks pievērsta arī starptautisku pieredzes apmaiņas projektu veidošanai jauniešiem, veicinot viņu izaugsmi. 

Turpinām aktualitātes

Līdz ar ziemas sezonas iestāšanos Preiļos sākušas darboties slēpošanas trase un slidotava. Kā ierasts, darbojas bezmaksas slēpju nomas punkts Preiļu Bērnu un jauniešu sporta skolas stadiona tribīnēs ar ieeju no Sporta ielas puses. Nomas punktā pieejamas distanču slēpes gan pieaugušajiem, gan bērniem, tādēļ ziemas priekus baudīt aicina arī ģimenes. Nomas punkts darbosies darbadienās no pulksten 16 līdz 20, bet brīvdienās no pulksten 11 līdz 16. Trasē apgaismojums ir ieslēgts līdz pulksten 21. Papildu informācija par nomas punktu un tā aktualitātēm, sazinoties ar Jāni Jaudzemu pa tālruni 29522996.

No 6. decembra iedzīvotājiem ir pieejama slidotava, kas atrodas laukumā pie Preiļu 1. pamatskolas Daugavpils ielā 34. Treniņu nodarbībām var iznomāt dažādu izmēru slidas. Darbadienās slidu noma darbojas no pulksten 17. līdz pulksten 20., bet brīvdienās no pulksten  11. līdz 12. Darbadienās slidotava darbojas līdz pulksten 20., bet brīvdienās atvērta līdz pulksten  17. Papildu informācija par nomas punktu un tā aktualitātēm, sazinoties ar Jāni Bravacki pa tālr. 25541599.

Un vēl

Lai informētu par 2022. gada paveiktajiem darbiem un to gaitu, kā arī iepazīstinātu iedzīvotājus ar 2023. gada budžeta plāniem, Preiļu novada pašvaldības vadība un speciālisti aicina iedzīvotājus uz sanāksmēm visā novadā no 12. līdz 19. decembrim. Aicina būt aktīviem un iesaistīties ar saviem jautājumiem un priekšlikumiem, lai veidotu dzīves vidi savā pagastā, ciemā un novadā arvien labāku.

Sapulču grafiks:

12. decembrī pulksten 15. Stabulnieku pagasta pārvaldē tikšanās ar Riebiņu un Stabulnieku pagastu iedzīvotājiem.

Pulksten 17. Silajāņu pagasta pārvaldē tikšanās ar Silajāņu pagasta iedzīvotājiem

13. decembrī  pulksten 14. Rušonas pamatskolas aktu zālē tikšanās ar Rušonas pagasta iedzīvotājiem.

Pulksten 16. Upmalas pagasta pārvaldē tikšanās ar Rožkalnu, Upmalas un Vārkavas pagastu iedzīvotājiem

14. decembrī  pulksten 17. Aglonas pagasta pārvaldē tikšanās ar Aglonas pagasta iedzīvotājiem

15. decembrī pulksten 14.30 Galēnu pagasta pārvaldē tikšanās Galēnu un Sīļukalna pagastu iedzīvotājiem 

Pulksten 17. Aizkalnes pagasta pārvaldē tikšanās ar Aizkalnes pagasta iedzīvotājiem

16. decembrī  pulksten 17. Preiļu novada domes aktu zālē tikšanās ar Preiļu pilsētas un Preiļu pagasta iedzīvotājiem, pašvaldības Facebook lapā tiks translēta sapulces tiešraide.

19. decembrī pulksten 14.30 Pelēču pagasta pārvaldē tikšanās ar Pelēču pagasta iedzīvotājiem

Pulksten 17. Saunas pagasta pārvaldē tikšanās ar Saunas pagasta iedzīvotājiem

Atstājiet komentāru