2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 8.decembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 8.decembrī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Ir veikta Līvānu novada Jersikas bibliotēkas tehniskā apsekošana un saņemts Līvānu novada būvvaldes Atzinums par būves ekspluatācijas pārbaudi saskaņā ar kuru Jersikas bibliotēkas ēka neatbilst ugunsdrošības, darba aizsardzības un veselības aizsardzības prasībām. Tika veikta arī Jersikas bibliotēkas apmeklējumu analīze un konstatēts, ka pēdējo gadu laikā  sarucis apmeklējums. Šogad bibliotēkā reģistrēti tikai 16 lasītāji. Ņemot vērā Latvijas Bibliotēku padomes atzinumu, kā arī, lai racionāli tiktu pārvaldīti pašvaldības budžeta līdzekļi, Līvānu novada dome nolēma reorganizēt Jersikas bibliotēku, pārveidojot to par Rīta bibliotēkas, kas atrodas Upeniekos, Jersikas pagastā, Ārējās apkalpošanas punktu, nodrošinot lasītāju apkalpošanu divas reizes nedēļā Jersikas pamatskolā un apdzīvotajā vietā “Gospori”, kur atrodas reorganizējamā bibliotēka. Lasītāju apkalpošanu veiks saskaņā ar pieprasījumu.

Ir uzsākta Līvānu novada teritorijas plānojuma izstrāde. Pašvaldības teritorijas plānojums ir ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kurā noteiktas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei, tajā skaitā funkcionālais zonējums, publiskā infrastruktūra, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi, kā arī citi teritorijas izmantošanas nosacījumi. Izstrādājot jaunu teritorijas plānojumu, ir iespējams mainīt īpašumu atļauto izmantošanas veidu, funkcionālo zonējumu, apbūves noteikumu nosacījumus, tāpēc pašvaldība aicina visus interesentus iesaistīties plānošanas procesā, sniedzot rakstiskus priekšlikumus teritorijas plānojuma izstrādei savos nekustamajos īpašumos vai publiskajās teritorijās. Informācija par priekšlikumu iesniegšanas iespējām ievietota pašvaldības mājaslapā livani.lv.   

Līvānu novada pašvaldība ir saņēmusi iedzīvotāju ierosinājumus par balto apšu izciršanas iespējām gar Dubnas upes abiem krastiem - gar Dubnas ielu pretī īpašumam Uzvaras ielā 2b, kā arī gar Rožu ielu 18 Līvānos. Ja tiks lemts par labu pilnīgai koku izzāģēšanai, tad kopējais nozāģēšanai paredzētais koku skaits būs 24 koki - 14 gar Dubnas ielu, 10 gar Rožu ielu. Līdz 12.decembrim pašvaldība aicina izteikt viedokli, aizpildot anketu, kas pieejama pašvaldības mājaslpā.

Turpinām aktualitātes

Līvānu Stikla un amatniecības centrs ir viens no septiņiem Latgales tūrisma nozares pārstāvjiem, kas šogad saņēma Latgales Tūrisma gada balvas. Uz balvu septiņās nominācijās pretendēja 34 nozares pārstāvji, un Līvānu Stikla un amatniecības centra tūrisma piedāvājums atzīts par labāko tūrisma produktu Latgalē šajā gadā. Apbalvojums, kas nu jau atvests uz centru, tika pasniegts 1.decembrī Aglonā. Kolektīvam tie bija dubulti svētki, jo 2.decembrī Līvānu Stikla un amatniecības centrs svinēja savas pastāvēšanas 19.to gadadienu.

Šodien Līvānu novada Kultūras centra mazajā zālē notiek ārsta Gunta Baloža sirds un asinsvadu veselībai veltīta lekcija “Sirds un asinsvadu slimību profilakse”. Bezmaksas nodarbību apmeklēt aicināti bija visi interesenti, it sevišķi Līvānu novada seniori. Nodarbības laikā informēs, kā parūpēties par savas sirds un asinsvadu veselību, ārsts sniegs praktiskus padomus ikvienam, kā ar vienkāršiem ikdienas paradumiem novērst sirds un asinsrites sistēmas slimību risku. Aktivitāte tiek īstenota realizējot Līvānu novada pašvaldības veselības veicināšanas projektu „Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Līvānu novada iedzīvotājiem”. 

Šī gada nogalē, turpinot jau vairāk kā desmit gadus ilgstošo tradīciju, biedrība “Baltā māja” nodeva Līvānu novada dzimtsarakstu nodaļai adītus zābaciņus un zeķītes. Mazos zābaciņus un zeķītes adījušas Līvānu novada un kaimiņu novadu rokdarbnieces un tie domāti jaundzimušajiem mazuļiem, kurus vecāki reģistrē par Līvānu novada jauniem iedzīvotājiem. Akciju sponsorēja - Līvānu kūdras fabrika, ar tās vadītāja Pētera Romanovska atbalstu. Biedrība “Baltā māja” no pateicas atsaucīgajām adītājām.

Un vēl

Līdz 28.decembrim Līvānu novada pašvaldības administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušām personām ar 1. un 2. invaliditātes grupu, bērniem ar invaliditāti, politiski represētajām personām un aizgādņiem tiek izmaksāts ikgadējais Ziemassvētku pabalsts 30 eiro apmērā. Iesnieguma veidlapa Ziemassvētku pabalsta saņemšanai pieejama Līvānu novada pašvaldības mājaslapā, izdrukātā veidā - Līvānu novada Klientu apkalpošanas centrā un pagastu pārvaldēs. Pabalstu var saņemt personīgi vai pilnvarota persona.

Turpinās iedzīvotāju balsojums par ģimenei draudzīgāko pašvaldību 2022.gadā! Līvānu novada iedzīvotāji aicināti balsot un izvērtēt pašvaldības sniegto atbalstu, kas paredzēts ģimenēm ar bērniem, līdz 22. decembrim vietnē http://vietagimenei.lv. Balsot iespējams reizi dienā. Uzvarētājpašvaldības sadalīs naudas balvu 150 tūkstoši eiro apmērā, lai attīstītu jau esošos atbalsta pasākumus vai izveidotu jaunus.

Atstājiet komentāru