2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 9.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 9.decembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Decembrī Pļaviņu apvienībā līgumus par atkritumu apsaimniekošanu varēs noslēgt arī klātienē. Kopš 1. decembra atkritumu apsaimniekošanu Pļaviņu, Aiviekstes, Vietalvas un Klintaines pagastos nodrošina vides apsaimniekošanas uzņēmumus SIA “Eco Baltia vide”. Uzņēmums jau šobrīd uzsācis atkritumu izvešanu tiem iedzīvotājiem, kuri bija noslēguši jaunos līgumus līdz 30. novembrim. Tāpat turpinās līgumu slēgšana gan ar privātpersonām, gan juridiskajām personām un jaunie līgumi rindas kārtībā tiek apstrādāti, lai klienti iespējami ātrāk saņemtu jaunos izvešanas grafikus. Līgums klātienē varēs noslēgt 13. un 20. Decembrī Pļaviņu kultūras centra mazajā zālē un Gostiņu bibliotēkā. 

Turpinot tradīcijas, arī šogad izdots Aizkraukles novada kalendārs nākamajam gadam. Tas veidots kā tūrisma ceļvedis, aicinot jaunajā 2023. gadā atklāt Aizkraukles novada skaistākās vietas, iedvesmoties novada apceļošanai un iepazīšanai. Katra mēneša lapā kalendārā skatāmi skaisti Aizkraukles novada dabas skati, iecienīti tūrisma objekti un to apraksti. Kalendāru var iegādāties Aizkraukles kultūras centrā un novada tūrisma un informācijas centros.

Bauskas novada pašvaldība ir saņēmusi pirmos septiņdesmit „Chromebook” portatīvos datorus, lai varētu nodrošināt skolēnus ar mācību procesam nepieciešamajām ierīcēm. 34 datorus nogādās Bauskas Valsts ģimnāzijā, 34 – Iecavas vidusskolā, bet divus atstās Bauskas novada administrācijas Informācijas tehnoloģiju nodaļā tehniskā atbalsta sniegšanai. Kopā ar datoriem pašvaldībām un izglītības iestādēm tiek nodrošināta programmatūra centralizētai un efektīvai datortehnikas administrēšanai. Būs pieejamas arī Google Workspace for Education Standart licences, kas sniedz iespēju izglītības iestādēm organizēt klases pārvaldību un datu apstrādi atbilstoši ES noteiktajām datu glabāšanas prasībām. 
 
Turpinām ziņas

Līdz nākamā gada 31. janvārim Dienvidkurzemes Kultūras pārvalde izsludinājusi konkursu ar cerību atrast Nīcas folkloras kopai jeb etnogrāfiskajam kolektīvam jaunu vadītāju. Līdzšinējā vadītāja Laine Zeile no darba aizgājusi pēc pašas vēlēšanās. Nīcas etnogrāfiskais kolektīvs vasarā piedalījās festivālā ”Baltica”, piedalījās arī projekta ”Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027” aktivitātēs, taču no rudens sākuma, kad atsākas māksliniecisko kolektīvu aktīvā darba sezona, kolektīvs tā arī kopā vairs nav sanācis. Šobrīd gan Kultūras pārvalde, gan novada tradicionālās kultūras koordinatore meklē variantus, kādā veidā kolektīvam darbu turpināt un atrast pastāvīgu cilvēku, kurš to varētu vadīt un būtu dalībniekiem viegli sasniedzams, kā arī būtu komunikabls.

10.decembra pēcpusdienā Valmieras novada Sēļu pagasta Tautas namā (Sēļu muižā) notiks 5.Tautas muzikantu saiets, kur kopā muzicēs Ziemeļvidzemes novadu individuālie muzikanti, kapelas un muzikantu grupas. Tālākie dalībnieki saietā būs no Latgales – Līvenhofas muzikanti no Līvāniem. 5.Tautas muzikantu saiets Sēļu muižā ir Tautas muzikantu biedrības un Valmieras novada Sēļu pagasta Tautas nama sadarbības projekts, kas turpina uzturēt un popularizēt tautas muzicēšanas tradīciju Latvijas novados, īpaši to popularizējot Ziemeļvidzemē. Šobrīd tas ir vienīgais pasākums Ziemeļvidzemē, kurā sadzīves muzicēšanas formātā piedalās tautas muzikanti un muzikantu grupas.

Un vēl

Kopā ar Māri Olti un Kristapu Kiziku aicina sagaidīt ceturto adventi pārgājienā ar purva/sniega kurpēm Ērgļu pusē Palšu purvā. Piedzīvojumu sāksies 18. Decembrī  Ērgļos dzelzceļa stacijā. Pēc nelielas iepazīšanās dalībnieki dosies uz netālu esošo Palšu purvu, kur bridīs piesnigušajos mežos un purvā līdz pat vakara stundai. Svētku noskaņu papildinās ar ugunskuru, siltu dzērienu un uzkodām. Pārgājiens būs apļveida. Māris un Kristaps palīdzēs atklāt purvu noslēpumus un sniega kurpes ļaus nokļūt tur, kur citādi būtu sarežģīti vai pat neiespējami. Šī būs lieliska iespēja iepazīt pārgājienus ar purva/sniega kurpēm, ērtā un drošā veidā pārvarēt bailes no purviem, lieliski pavadīt laiku dabā un klausīties aizraujošos stāstos. Pieteikties pārgājienam var aizpildot pieteikuma formu tīmekļa vietnē purvubrideji.lv.

Atstājiet komentāru