2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 5.janvārī (FOTO)

Radio1 Līvānu Novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novadā Ošas upe Rožupes pagastā izgājusi no krastiem, kā rezultātā applūdis autoceļš Rožupe-Švirksti posmā, slēgta satiksme posmā. Apbaukšana pieejama pa autoceļiem Līvāni-Steķi, Rožupe-Rudzāti-Varakļāni, Līvāni-Preiļi un Līvānu novada pašvaldības autoceļu Pētermuiža-Kūdras purvs. Applūdis arī ceļš Muktupāveli - Vasarnīcas un ceļš Zundāni - Kārsenieki. Ceļa posmi ir necaurbraucami, tāpēc iedzīvotāji aicināti ievērot drošību un izvēlēties citu maršrutu.

Saistībā ar straujo atkusni pagājušā gada pēdējās dienās uz laiku tika ierobežota un joprojām ir spēkā smagsvara ar kopējo masu lielāku par 3,5t ; 5,0t ; 7,0t ; 8,0t vai 10,0t autotransporta kustība pa Līvānu novada pašvaldības autoceļiem. Saraksts ar plānoto smagsvara satiksmes ierobežojumu katrā no novada autoceļiem publicēts Līvānu novada pašvaldības mājaslapā livani.lv. 

Turpinām ar citām aktualitātēm

Līvānu novads atkārtoti izsludinājis konkursu uz izpilddirektora amatu. Pretendentiem nepieciešama augstākā izglītība - vēlams vadībzinātnēs, finansēs vai tehniskajās specialitātēs, vismaz trīs gadu nepārtraukta vadības pieredze vidēji lielā vai lielā organizācijā, vēlama pieredze pašvaldības vai valsts pārvaldes darbā, pašvaldības administratīvo procesu un lēmumu pieņemšanas gaitas pārzināšana, un citas prasmes. Tāpat nepieciešama komandas vadīšanas, līderības un darbinieku motivēšanas pieredze, nevainojama reputācija, labas prezentēšanas, komunikācijas un organizatoriskā prasmes. Obligātas valsts valodas zināšanas augstākajā līmenī, vēlamas angļu un latgaliešu valodas prasmes, kā arī B kategorijas autovadītāja tiesības. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem izpilddirektoram atlīdzība noteikta, sākot no 2 tūkstoši 200 eiro mēnesī. Pieteikumu var iesniegt līdz 3.februārim. Konkursa komisija vērtēšanu veiks divās vai vairāk kārtās. Pieteikumu izvērtēšanas komisija sazināsies tikai ar tiem pretendentiem, kuri tiks izvirzīti pirmajai atlases kārtai.

Jau ziņots, ka agrākais izpilddirektors Uldis Skreivers atlūgumu uzrakstījis jau 2022.gada 29.aprīlī, bet līdz šim pašvaldībai nav izdevies atrast piemērotu kandidātu šim amatam.

Līvānu novada pašvaldība veic aptauju ar mērķi noskaidrot iedzīvotāju viedokli par paveikto 2022.gadā, par dažādu Līvānu novadā pieejamo pakalpojumu kvalitāti, kā arī par dzīvi novadā kopumā. Aptaujas norises laiks līdz 1.februārim. Aizpildīt anketu varat elektroniski tīmekļa vietnē links uz kuru pieejams pašvaldības mājaslapā. Aptauja ir anonīma, un aptaujas rezultāti tiks publicēti tikai apkopotā veidā. Pašvaldība norāda, ka atbildes būs nozīmīgs ieguldījums Līvānu novada sekmīgā un saskaņotā attīstībā!

Un vēl

Līvānu novada pašvaldība veic arī ikgadējo aptauju "Gada notikums sportā”, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli par nozīmīgāko notikumu sportā Līvānu novadā 2022.gadā. Aptauja tiek veikta saskaņā ar pašvaldības noteikumiem „Par Līvānu novada domes apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību”, kas noteic, ka GADA NOTIKUMS SPORTĀ pagājušajā gadā tiek noteikts iedzīvotāju balsojumā elektroniski Līvānu novada domes oficiālajā mājaslapā livani.lv. Aptauja notiek līdz 2023.gada 10.janvārim.

FOTO: Līvānu novads/Facebook

Atstājiet komentāru