2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 12.janvārī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 12.janvārī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada pašvaldība informē, ka no šī gada stājies spēkā Pašvaldību likums, kurā pašvaldībām vairs nav noteiktas pirmpirkuma tiesības. Pamatojoties uz iepriekšminēto no 2023. gada 1. janvāra pašvaldība šo funkciju vairs nepilda un vairs nav nepieciešama pašvaldības izziņa par atteikumu no pirmpirkuma tiesībām. Izņēmuma gadījumi, kad Izziņas izsniegšana ir nepieciešama ir darījumos ar zemes īpašumiem, ja nepieciešama pašvaldības piekrišana; zemes iegūšanai īpašumā darījumos, kuros dominējošā ir lauksaimniecībā izmantojamā zeme un gadījumos, kad pašvaldība ir atsavināmā nekustamā īpašuma kopīpašniece vai arī zemes īpašniece.

Decembra nogalē Jersikas pamatskolā noslēdzies līdzpārvaldes projekts “Esmu skolēns un es varu!”. Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmā 2022.-2024. gadam. Projekts tika uzsākts 2022.gada augustā un to īstenojot apgūtas jaunas prasmes līdzpārvaldes komandas saliedēšanā, pilsonisko aktivitāšu organizēšanā un ideju radīšanā. Ar apgūtajām zināšanām un prasmēm var mērķtiecīgāk iesaistīt mazaktīvos skolēnus savas vides pārveidošanā.

Aizvadītais gads Jaunsilavas pamatskolas pašpārvaldei ir bijis darbīgs. Jau iepriekšējā mācību gada pavasarī sagatavots pieteikums dalībai projektu konkursā “Atbalsts izglītības iestāžu pašpārvalžu attīstībai programmas “Kontakts” iniciatīvu projektu īstenošanai”. Projekta iecere - saliedēt skolas pašpārvaldi, apzināt un atjaunot skolas tradīcijas - tika atbalstīta, un jau šī mācību sākumā sākās plānoto aktivitāšu īstenošanu. Jaunsilavas pamatskolas skolēnu pašpārvaldē darbojas 12  4. līdz 9. klašu skolēni, un viens no projekta uzdevumiem bija stiprināt un saliedēt skolas pašpārvaldi. Īstenojot šos uzdevumus notika vairāki pasākumi, tajā skaitā ekskursija uz Daugavpili, tikšanās ar absolventiem, konkurss un pasākums “Skolas nakts”.

Turpinām ziņas

Līvānu novads atkārtoti izsludinājis konkursu uz izpilddirektora amatu. Pretendentiem nepieciešama augstākā izglītība - vēlams vadībzinātnēs, finansēs vai tehniskajās specialitātēs, vismaz trīs gadu nepārtraukta vadības pieredze vidēji lielā vai lielā organizācijā, vēlama pieredze pašvaldības vai valsts pārvaldes darbā, pašvaldības administratīvo procesu un lēmumu pieņemšanas gaitas pārzināšana, un citas prasmes. Tāpat nepieciešama komandas vadīšanas, līderības un darbinieku motivēšanas pieredze, nevainojama reputācija, labas prezentēšanas, komunikācijas un organizatoriskā prasmes. Obligātas valsts valodas zināšanas augstākajā līmenī, vēlamas angļu un latgaliešu valodas prasmes, kā arī B kategorijas autovadītāja tiesības. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem izpilddirektoram atlīdzība noteikta, sākot no 2 tūkstoši 200 eiro mēnesī. Pieteikumu var iesniegt līdz 3.februārim. 

Līvānu novada pašvaldība veic aptauju ar mērķi noskaidrot iedzīvotāju viedokli par paveikto 2022.gadā, par dažādu Līvānu novadā pieejamo pakalpojumu kvalitāti, kā arī par dzīvi novadā kopumā. Aptaujas norises laiks līdz 1.februārim. Aizpildīt anketu varat elektroniski tīmekļa vietnē links uz kuru pieejams pašvaldības mājaslapā. Aptauja ir anonīma, un aptaujas rezultāti tiks publicēti tikai apkopotā veidā. Pašvaldība norāda, ka atbildes būs nozīmīgs ieguldījums Līvānu novada sekmīgā un saskaņotā attīstībā!

Un vēl

Šonedēļ atjaunota satiksme vietējā autoceļaRožupe-Švirksti posmā km 1,95-2,0. Jau ziņots, ka šis autoceļš tika slēgts pagājušajā nedēļā, jo Ošu upe Rožupes pagastā bija izgājusi no krastiem, kā rezultātā applūdināja valsts vietējās nozīmes autoiceļu.

Atstājiet komentāru