2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2023.gada 2.februārī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2023.gada 2.februārī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Pagājušās nedēļas nogalē notika Līvānu novada pašvaldības speciālistu tikšanās ar Valsts policijas pārstāvjiem. Valsts policijā 1.decembrī stājusies spēkā strukturālā reforma. Strukturālās izmaiņas veiktas, lai paaugstinātu Valsts policijas efektivitāti un kapacitāti, nodrošinot sabiedrībai kvalitatīvu drošības pakalpojumu. Pārmaiņas skar pašu pārvaldes darba organizāciju, nemazinot policistu skaitu, taču mainīts policijas darbības princips, lai iestādes pakalpojumi kļūtu iedzīvotājiem pieejamāki, efektīvāk organizējot policijas rīcībā esošos resursus. Pārvalde pāriet uz grupu vadības principu, kas ir trīs virzienos - reaģēšana, izmeklēšana un prevencija. Tika pārrunāta administratīvo jautājumu informācijas aprite, Līvānu novada Sociālā dienesta un Bāriņtiesas sadarbība ar Valsts policiju, prevencijas darbs novada izglītības iestādēs un citi aktuāli jautājumi.

Līvānu novada pašvaldība aicina iedzīvotājus, kuri maksāšanas paziņojumus par nekustamā īpašuma nodokli saņem pa pastu, pieteikties to turpmākai saņemšanai elektroniski uz oficiālo elektronisko adresi jeb e-adresi portālā Latvija.lv vai e-pastu, veicot vienu no darbībām: Izveido savu oficiālo elektronisko adresi jeb e-adresi portālā Latvija.lv un saņemt oficiālo korespondenci elektroniski savā e-adresē, tajā skaitā arī par nekustamā īpašuma nodokli. No šī gada 1. janvāra uzņēmējiem e-adreses lietošana ir obligāta, fiziskām personām – brīvprātīga. Vai arī epakalpojumi.lv sadaļā “Nekustamais īpašums” izvēloties e-pakalpojumu “E-pasta un SMS pieteikums” un piesakot paziņojumu saņemšanu par nekustamā īpašuma nodokli uz savu e-pastu. Uz pašvaldības e-pastu: pasts@livani.lv jānosūta ar drošu elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu. Nekustamā īpašuma nodokļa apmaksu elektroniski iespējams veikt arī portālos latvija.lv un epakalpojumi.lv. 

Pie Līvānu 1.vidusskolas norisinājās pasākums “Vienā ierindā”, ko organizēja Līvānu 1.vidusskolas 12.klases skolēns Daniels Loginovs. Pasākums bija īpašs, jo tas bija skolēna mācību uzdevums. Daniels Loginovs norāda, ka mācās sociālās zinātnes, un viņam bija jāizvēlas, kādu darbu veidot. Viņš varējis rakstīt zinātniski pētniecisko darbu vai biznesa ideju, bet izvēlējies labdarības darbu, sarīkojot pasākumu, kur Līvānu iedzīvotāji var apskatīties, kas ir valsts aizsardzība. Pasākuma laikā Zemessardzes 35.kājnieku bataljona, kā arī Jaunsardzes 2.novada pārvaldes pārstāvji demonstrēja apmeklētājiem savu tehniku un aprīkojumu. Par labu noskaņojumu gādāja Zemessardzes orķestris.

Turpinām aktualitātes

Līvānu amatierteātris piedalījās Latvijas amatierteātru iestudējumu Latgales reģiona skatē “Gada izrāde 2022”. Skatītāju un žūrijas vērtējumam kolektīvs piedāvāja komēdijdrāmu “Saulespuķēs”.  Tā ir luga, kas tapusi, iedvesmojoties no vairāku pasaules slavenu rakstnieku darbiem un vēsta par jaunieti Haroldu, kuram patīk inscenēt pašnāvības, un viņa draudzību ar Modu – sievieti, kura par viņu ir daudz vecāka, bet kura jaunieti saprot un reizē parāda viņam, cik dzīve ir skaista un pilna jautrības. Amatierteātru iestudējumi tiek vērtēti jau trešo nedēļu, bet žūrijai vēl priekšā daudz izrāžu. Pēc visu reģionu skatēm 10 veiksmīgākie iestudējumi piedalīsies “Gada izrāde 2022” finālā, kas norisināsies 11. un 12.martā Rīgā. 

Līvānu biedrība “Baltā māja” piedāvā plašu klāstu dažādus sociālos pakalpojumus novada iedzīvotājiem. Jau vairāk nekā 20 gadus cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ir iespēja apmeklēt Dienas aprūpes centru, kas darba dienās nodrošina ne tikai sociālo aprūpi, bet arī daudzveidīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas. Piemēram, no otrreiz izmantojamām izejvielām top rotaslietas, gleznas, zīmējumi, dekori, apsveikumu kartītes un daudzi citi darbi, ko Dienas aprūpes centrs regulāri apkopo izstādēs, kas tiek veidotas bibliotēkās un citās iestādēs. 2022.gadā Dienas aprūpes centru apmeklēja 16 personas ar īpašām vajadzībām, bet biedrības organizētajos pasākumos piedalījās vēl aptuveni 20 cilvēki ar invaliditāti.

Un vēl

Vēl tikai šodien un rīt ir iespēja pieteikties Līvānu novada pašvaldības izsludinātajā konkursā uz izpilddirektora amatu. Pretendentiem nepieciešama augstākā izglītība - vēlams vadībzinātnēs, finansēs vai tehniskajās specialitātēs, vismaz trīs gadu nepārtraukta vadības pieredze vidēji lielā vai lielā organizācijā, vēlama pieredze pašvaldības vai valsts pārvaldes darbā, pašvaldības administratīvo procesu un lēmumu pieņemšanas gaitas pārzināšana, un citas prasmes. Tāpat nepieciešama komandas vadīšanas, līderības un darbinieku motivēšanas pieredze, nevainojama reputācija, labas prezentēšanas, komunikācijas un organizatoriskā prasmes. Obligātas valsts valodas zināšanas augstākajā līmenī, vēlamas angļu un latgaliešu valodas prasmes, kā arī B kategorijas autovadītāja tiesības. Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem izpilddirektoram atlīdzība noteikta, sākot no 2 tūkstoši 200 eiro mēnesī. Pieteikumu var iesniegt līdz 3.februārim.

Atstājiet komentāru