2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 7.februārī

Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 7.februārī

Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada pašvaldība ir izsludinājusi kandidātu atlasi uz SIA "Preiļu slimnīca" diviem valdes locekļu amatiem, piedāvājot 700 eiro algu pirms nodokļu nomaksas. Viens no valdes locekļiem tiek meklēts ar zināšanām un izglītību medicīnas jomā, bet otrs - ar zināšanām un pieredzi finanšu vadībā. Pieteikumi tiek pieņemti Preiļu novada pašvaldībā līdz 1.martam. 

Preiļos siltumenerģijas tarifu plānots paaugstināt par 24%, liecina publikācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis". SIA "Preiļu Saimnieks" Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedzis siltumenerģijas ražošanas, pārvades un tirdzniecības tarifa projektu. Pašlaik "Preiļu Saimnieks" piemēro tarifus 54,23 eiro par megavatstundu, bet no 1.aprīļa plānots to paaugstināt par 24%, jaunais tarifs būs 67,23 eiro par MWh.

Preiļu novada pašvaldība šodien izsolīs Preiļu pils pirmā stāva telpu daļas nomas tiesības uz 30 gadiem restorāna izveidei. Nomas objekts ir Preiļu parka pils pirmā stāva telpu daļa 347,43 kvadrātmetru platībā un puse domājamās daļas no koplietošanas telpām 48,42 kvadrātmetru platībā. Izsolei piedāvātā gada nomas maksa ir 1653 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, izsoles solis - 100 eiro. Mutiska izsole ar augšupejošu soli notiek "Zoom" platformā.

Turpinām ziņas

Rēzeknes Kultūras namā plānota vērienīga rekonstrumcija. Būvdarbus plānots uzsākt jau šogad un pabeigt divu - trīs gadu laikā. Kultūras namā tiks pārbūvētas visas inženierkomunikācijas, kuras ir tehniski novecojušas - siltumapgādes, ventilācijas, enerģijas apgādes, kanalizācijas, ugunsdrošības un citas sistēmas. Plānota jumta, fasādes, pagraba, logu, durvju un grīdu nomaiņa un siltināšana. Tiks labiekārtota apkārtējā teritorija - izveidota stāvvieta automašīnām un autobusiem, kā arī paredzēta ērta pieeja cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Pārbūves projekta realizācijai ir nepieciešamas ievērojamas investīcijas. Kopējās attiecināmās izmaksas - 2,4 miljoni eiro.

Kriminālprocesā par krāpšanos iesaistīto Daugavpils Universitāti varētu pievienot Latvijas Universitātei. Šāds piedāvājums vakar pārspriests valdības sadarbības sanāksmē. Lai gan "Apvienotā saraksta" un Nacionālās apvienības pārstāvji pauž pārliecību, ka reorganizāciju nevajadzētu sasteigt, Latvijas Televīzijas rīcībā ir ingormācija, ka Izglītības un zinātnes ministrijā izstrādāts piedāvājums to paveikt trīs četru mēnešu laikā. 

Un vēl

Pieminot Krievijas nepamatotā iebrukuma Ukrainā gadadienu, piektdien, 24.februārī, Jaunjelgavā "uzziedēs" saulespuķu dārzs. Vairāk nekā 150 saulespuķes, izgatavotas no finiera, tiks uzstādītas Jaunjelgavas Vecpilsētas parkā, lai līdz pat pavasarim atgādinātu par notikumiem Ukrainā un nestu cerību, ka nav vairs tālu diena, kad okupanti tiks padzīti no ukraiņu zemes, pauda pašvaldībā. Pasākums tiks atklāts ar Aizkraukles novada vadības uzrunu un Zemessardzes 55.kājnieku bataljona kapelāna aizlūgumu par Ukrainas karā kritušajiem. Pasākumu kuplinās Jaunjelgavas kultūras centra vokālā grupa "Fridrihštate", kā arī Pētera Barisona Aizkraukles mūzikas skolas skolotāji Artūrs Zemnieks un Līga Butāne ar audzēkņiem. Visi pasākuma apmeklētāji tiks cienāti ar ukraiņu tradicionālo boršču, kuru būs sarūpējuši Jaunjelgavā dzīvojošie ukraiņi.

Atstājiet komentāru