2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 8.februārī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 8.februārī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Pašvaldībā turpinās projekta “Preiļu novada pašvaldības Aglonas pirmsskolas izglītības iestādes energoefektivitātes paaugstināšana” īstenošana. Projekts paredz uzlabot ēkas energoefektivitāti, kas ļaus samazināt primārās enerģijas patēriņu, siltumnīcefekta gāzu emisiju apjomu, samazināt pašvaldības izdevumus par energoapgādi, kā arī uzlabos pašvaldības ēkas vizuālo izskatu un iekļaušanos kopējā arhitektoniskajā vidē. Šobrīd paveikta aptuveni puse no visiem plānotajiem būvdarbiem. Pašreiz notiek aktīvs darbs pie ēkas bēniņu pārseguma un bēniņu telpā esošo sienu siltināšanas un jumta seguma nomaiņas, kā arī rekuperatīvās jeb gaisu attīrošās ventilācijas sistēmas izveides. Savukārt ēkas iekštelpās tiek veikta iekšējo inženiertīklu pārbūve un sakārtošana, telpas sāk iegūt jaunu vizuālo tēlu, jo tiek krāsotas sienas un mainīts grīdas segums. Paralēli notiek darbi pie vājstrāvu tīkla sakārtošanas un automātiskās ugunsgrēka atklāšanas un signalizācijas sistēmas uzstādīšanas.

Preiļu novada pašvaldība aicina sniegt rakstiskus priekšlikumus Preiļu novada teritorijas plānojuma izstrādei savos nekustamajos īpašumos vai publiskajās teritorijās. Iesniegumi ar norādi “Priekšlikumi Preiļu novada teritorijas plānojuma izstrādei” noformējami brīvā formā, norādot iesniedzēja vārdu, uzvārdu, zemes vienības kadastra numuru vai objekta nosaukumu, adresi, priekšlikumus atļautajai  izmantošanai un izmaiņu pamatojumu. Iesniegumi jāsniedz Preiļu novada pašvaldībā klātienē vai nosūtot uz e-pasta adresi: dome@preili.lv, kā arī Valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros Aglonā, Riebiņos vai tuvākajā pagasta pārvaldē. 

Kā zināms, izstrādājot jaunu teritorijas plānojumu, ir iespējams mainīt īpašumu atļauto izmantošanas veidu, funkcionālo zonējumu, apbūves noteikumu nosacījumus, tāpēc visi interesenti tiek aicināti aktīvi iesaistīties un līdz 1. augustam iesniegt iesniegumus!

Turpinām aktualitātes

No 1. marta Preiļos siltumenerģijas tarifs paredzēts 67,24 eiro par megavatstundu. Šādu tarifa piedāvājumu SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” iesniedzis Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai. Tarifa palielinājums ir saistīts ar šķeldas, elektroenerģijas, dabasgāzes, degvielas cenu un darba algu pieaugumu. Kopš 2007. gada siltumenerģijas tarifs Preiļos ir bijis nemainīgs – 54,23 eiro par megavatstundu. 

Tarifs nemainījās uzsākot arī šo apkures sezonu, jo tika uzsākta jaunās, mobilās katlu mājas uzstādīšana Talsu ielā 2C, lai aizpildītu siltumslodzes vakuumu, kas radās, SIA “PREIĻU ENERĢĒTIKA” atsakoties piegādāt siltumenerģiju. Šīs katlu mājas izmantošana ļauj samazināt apkures izmaksas, jo mazāk tiek izmantota dabasgāze, bet, tā kā jaunā katlumāja tika piegādāta brīdī, kad apkures sezona jau bija sākusies, tarifu varēja apstiprināt, balsoties uz esošo katlumāju infrastruktūru, šādā gadījumā tarifs būtu daudz augstāks. Tika pieņemts lēmums tarifa izmaiņas iesniegt Sabiedrisko pakalpojumu regulatorā tikai pēc pārvietojamās katlumājas uzstādīšanas. 

2022. gadā Preiļu novada sportisti ir pierādījuši, ka spēj sasniegt augstvērtīgus rezultātus gan individuālajos, gan komandu sporta veidos. Lai kopīgi varētu izcelt 2022. gada spilgtākos brīžus un augstvērtīgākos sasniegumus, aicina trenerus, sporta klubu vadītājus, sportistus un līdzjutējus līdz 10. februārim aizpildīt anketas un iesniegt Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolā.  Preiļu novada “Sporta laureāta” pasākums notiks 24. februārī plkst. 19.00 Riebiņu Kultūras namā. 

Un vēl

Lieliska ziņa volejbola entuziastiem un tūristiem – 11. februārī Preiļu novadā tiks atklāts pludmales volejbola klubs Vasara. Atklāšanā piedalīsies Aleksandrs Samoilovs, Mārtiņš Pļaviņš, Mihails Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. No pulksten 9 sāksies turnīrs vīriem amatieriem, pulksten 12 meistarklase, bet jau pulksten 13.30 kompleksa svinīgā atklāšana.

Atstājiet komentāru