2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 10.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 10.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Onkoloģisko pacientu biedrības "Dzīvības koks" pirms desmit gadiem uzsāktās ēkas rekonstrukcijas pabeigšanai Dignājas pagastā nepieciešami vēl 68 tūkstoši eiro. Onkoloģisko pacientu organizācija 15.janvārī sāka ziedojumu vākšanas kampaņu psihosociālā rehabilitācijas centra onkoloģiskajiem pacientiem pabeigšanai. Patlaban šim mērķim jau ir savākti apmēram 12 tūkstoši eiro, patiecoties pašu pacientu ziedojumiem. Biedrības valdes priekšsēdētāja Gunita Berķe norāda, ka biedrība izprot situāciju valstī un negaida, ka to iespējams risināt ar budžeta palīdzību. Tāpēc viņa aicina sabiedrību ziedot līdzekļus ēkas rekonstrukcijas pabeigšanai, lai atbalstītu cilvēkus, kas saskārušies ar diagnozi vēzis un kuriem nepieciešama psihosociālā rehabilitācija. Rehabilitācijas programmu apmaksā valsts. Cilvēki aicināti ziedot, sekojot interneta saitei dzivibaskoks.lv. 

Daugavpils Kultūras pilī svētdien, 19.februārī notiks tautas deju koncerts "Ceļā uz Deju svētkiem". Koncertā skatītājiem būs iespēja iepazīt un baudīt dejas, kuras kolektīvi gatavo trīs dažādiem pasākumiem 27. Vispārējo latviešu Dziesmu un 17. Deju svētkos: deju lielkoncertam "Balts", kas notiks Arēnā Rīga, deju lieluzvedumam "Mūžīgais dzinējs", kas notiks Daugavas stadionā, un noslēguma koncertam "Kopā augšup", kas notiks Mežaparka estrādē. Koncertā tiks izdejotas gan jau zināmas dejas no latviešu skatuviskās tautas dejas Zelta fonda, gan īpaši Svētkiem radītas dejas. Koncertā piedalīsies Daugavpils valstpilsētas pašvaldības iestāžu kolektīvi.

No februāra Aizkraukles novada Pļaviņu apvienībā ir mainījusies kārtība saistībā ar kapsētu uzraudzību, apsaimniekošanu un darbu organizāciju. Par Pļaviņu pilsētas kapsētu turpmāk atbildēs kapsētas pārzine, savukārt par apvienības pagastu kapsētām — pagastu pakalpojumu centru vadītājas. Atbildīgās personas, pie kurām vērsties saistībā ar kapavietu ierādīšanu un citiem jautājumiem, kas saistīti ar kapsētām, Pļaviņu pilsētas Bārukalna kapos ir kapsētas pārzine Alla Lakstīgala; Klintaines pagasta Brīvkapos un Rīteru kapos — Klintaines pagasta pakalpojumu centra vadītāja Eva Zeipe-Mača; Vietalvas pagasta kapos, Aiviekstes pagasta Krūmēnu kapos un Ķūģu kapos — Aiviekstes pagasta un Vietalvas pagasta pakalpojumu centru vadītāja Giedre Zvirgzdiņa. 

Turpinām ziņas

Nākamnedēļ, 15. februārī, ar individuālo distanci, “Smeceres sils” trasē uzsāksies Eiropas junioru čempionāts biatlonā. Pirmajās Eiropas līmeņa biatlona sacensībās Latvijā dalību apstiprinājuši vairāk nekā 250 sportisti no 31 valsts. Nedēļas garumā paredzētas sacensības arī stafetēs, sprintā un iedzīšanā. 
Sacensību nedēļā, otrdien, trasē tiks aizvadīti pirmie oficiālie treniņi, bet trešdien norisināsies pirmās ieskaites - sacensības distancē ar individuālo startu, attiecīgi, 15 un 12,5km. Junioru sacensību kalendārā Madonā notiekošais Eiropas Čempionāts ir sezonas ceturtās sacensības, kas vienlaikus dod punktus arī Nāciju junioru kausa izcīņā. 

Taku skrējiena seriāls "Gjensidige Stirnu buks" savu desmito sezonu atklās marta beigās Ropažos. Pēc trīs sezonu dīkstāves pārcelšanas un nenoteiktības taku skrējienu seriāls cer atgriezties ierastā septiņu posmu pilnas sezonas ritmā. Tehnisku iemeslu dēļ mainīta sezonas atklāšanas posma norises vieta. Sacensību sezona tiks atklāta sestdien, 25.martā, ar "Sila priežu Stirnu buku" Ropažu novadā. Sacensību centru plānots izvietot sporta kompleksā "333". Pasākums pulcē dažāda vecuma cilvēkus, kuru sirdīs ir mīlestība pret aktīvu dzīvesveidu un kvalitatīva laika pavadīšanu dabā. Pasākums ir īpaši draudzīgs sportiskām ģimenēm, jo kādā no piedāvātajām distancēm būs iespēja izskrieties visiem ģimenes locekļiem. "Stirnu buks" popularizē veselīgu dzīvesveidu arī jauniešu vidū, organizējot skolēnu čempionātu, kurš ik gadus pulcē dažāda vecuma skolēnus no daudzām Latvijas skolām.

Un vēl

Svētdien, 12.februārī, notiks Daugavpils pilsētas čempionāts zemledus makšķerēšanā. Čempionāts norisināsies uz Daugavpils Lielā Stropu ezera ledus. Organizatori aicina visus dalībniekus laikus reģistrēties sacensībām, sūtot e-pastu ar savu vārdu, uzvārdu, dzimšanas gadu un tālruņa numuru uz e-pastu "ivars.caune@daugavpils.lv". Svētdien dalībnieku reģistrācija Glābšanas stacijā, Stropu ielā 40, sāksies plkst.7 un ilgs līdz plkst.7.45, pēc tam turpat notiks informatīvā sapulce. No plkst.8 līdz plkst.13 noteikts makšķerēšanas laiks, bet no plkst.13 līdz plkst.14 noritēs rezultātu apkopošana, pēc kuras apbalvos uzvarētājus.

Atstājiet komentāru