2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2023.gada 16.februārī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2023.gada 16.februārī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada pašvaldība, realizējot “Veselības veicināšanas un slimību profilakses" projektu, sadarbībā ar Līvānu Bērnu un jauniešu centru “Namiņš” piedāvā ikvienam interesentam apmeklēt bezmaksas mākslas terapijas nodarbības bērniem un jauniešiem. Mākslas terapijas galvenā saziņas un izteiksmes forma ir mākslinieciskā izpausme, izmantojot zīmējumus, gleznojumus, kolāžas un tēlniecību. Tas ir veids, kā paust savas sajūtas, domas, emocijas un vajadzības, izmantojot krāsas, zīmuļus, papīru, mālu un plastilīnu. Sākums 20.februārī un nodarbības notiks katru pirmdienu un piektdienu BJC “Namiņš” telpās.   Pieteikšanās un papildus informācija zvanot uz tālruņiem 65342581 un mob. 26806206.

Līvānu novada Kultūras centrā ar baleta izrādi “Žizele” viesojās Ukrainas operas un baleta teātris no Harkivas. Kopš kara sākuma šis teātris ceļo ar viesizrādēm pa Eiropas valstīm, priecējot cilvēkus ar skaistu horeogrāfiju, tērpiem un patiesām emocijām. Teātra ēka Harkivā ir cietusi apšaudēs, tādēļ tur atgriezties pagaidām nevar, bet vairāk nekā 700 cilvēku lielais teātra kolektīvs kopā ar tuviniekiem no kara patvērušies Eiropā, šo nedēļu aizvadot Latvijā.

12.februāra naktī pulksten pusvienos VUGD saņēma izsaukumu uz Līvāniem, kur dega trīsstāvu neapsaimniekota ēka 305 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks bija izcēlies kādreizējās Līvānu stikla fabrikas ēkā, kas atrodas Zaļajā ielā 23. Ēka jau ilgu laiku ir pamesta, bet tajā glabājas dažādas sadzīves mantas un atkritumi. Dzēšanas darbi ilga aptuveni četras stundas, un tajos piedalījās arī Jēkabpils daļas ugunsdzēsēji glābēji. Pulksten 4.35 ugunsgrēks tika likvidēts.

Turpinām ziņas

Līvānu Bērnu un jauniešu sporta skolas  jaunie vieglatlēti startējot 2023.gada ziemas čempionātos izcīnīja: 1 zelta medaļu soļošanā - Artjoms Jermolajevs, un 1 sudraba medaļu soļošanā - Gatis Kristiāns Romanovs. Vieglatlētikā, lai nokļūtu Latvijas čempionātā, ir jāizpilda atlases kritēriji jeb normatīvi, kuri tiek izstrādāti vadoties no iepriekšēja gada rezultātiem. Parasti to robeža ir 12-16 rezultāts iepriekšējā čempionātā. Sen garām tie laiki, kad čempionātos varēja piedalīties jebkurš sportists. Katrā disciplīnā ir noteikts dalībnieku skaits, sprintā jaunākajiem tie var būt līdz 36 dalībnieki, lēkšanas un mešanas disciplīnās 12-16 dalībnieki. Ir arī disciplīnas, kurās nav normatīvi, - kārtslēkšanā, šķēršļu skrējienā, vesera mešanā, stafetēs un soļošanā. Var minēt, ka uz pēdējām atlases sacensībām U-14 un U-16 grupās, lai kvalificētos uz čempionātu, piedalījās 767 dalībnieki. Ar viņu rezultātiem var iepazīties Līvānu novada pašvaldības mājaslapā.

5. februārī Ventspilī Olimpiskā centra ”Ventspils” vieglatlētikas manēžā notika Ventspils ziemas sacensības vieglatlētikā vecmeistariem.  Astoņdesmit dalībnieki sacentās 60, 200, 800, tūkstoš 500 metros skrējienā, tāllēkšanā, augstlēkšanā, trīssoļlēkšanā, 3 km soļošanā, lodes grūšanā. Sportisti tika sadalīti divās vecuma grupās: I grupa - 30 līdz 59 gadi, II grupa 60 gadi un vecāki. Sacensībās piedalījās viesi no Lietuvas. Šīs bija pirmās sacensības konkursa „LVVA 2023. gada labākais vieglatlēts” ieskaitei. Ar sacensību rezultātiem var iepazīties pašvaldības mājaslapā. 

Un vēl

19.februārī no pulksten 9:00 Līvānos, Domes ielā, norisināsies amatnieku tirdziņš. Tajā ar saviem produktiem aicināti piedalīties mājražotāji, amatnieki un rūpniecības preču tirgotāji. Pieteikties dalībai var, zvanot uz tālruņa numuru: 25 389 814 vai 25 389 837.

Atstājiet komentāru