2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 21.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 21.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00.

Radušās aizdomas, ka Ogres novada dome pēc atceltās Pjotra Avena porcelāna izstādes turpina vērsties pret pašvaldības muzeju, vēsta TV3 Ziņas. Zināms, ka vismaz šobrīd dome neapstiprina muzeju izstāžu plānu turpmākajam gadam, kas nozīmē, ka faktiski iestādes darbība ir apturēta. Tāpat vietvara negaidīti lēmusi veikt muzeja finanšu auditu un iesaldējusi iepriekš plānoto darbinieku algas paaugstinājumu. Sarosījusies vietējā Ogres novada iedzīvotāju biedrība: tā pie muzeja ceturtdien, 23. februārī, plāno organizēt akciju, vēršot uzmanību, ka domes spiediens pret iestādi ir aizgājis pārāk tālu.

Trešdien, 22. februārī, SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” pārvaldībā esošās daudzdzīvokļu mājas Liepu ielā 7 pagrabos tiks veikta dezinsekcija kukaiņu iznīcināšanai un izplatības ierobežošanai. SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” augstāk minēto darbu veikšanai piesaista sertificētus pakalpojumu sniedzējus, kuriem ir tiesības darboties ar indi saturošiem un ķīmiskiem preparātiem. Māju iedzīvotājus, kam var būt alerģiska reakcija, lūdz neatrasties pagraba telpās noradītajā datumā. 

Trešdien, 22. februārī, Preiļos uz laiku tiks pārtraukta karstā ūdens padeve AS “Preiļu siers” mikrorajonā. Saistībā ar avārijas situācijas novēršanas remontdarbiem, 22. februārī laika posmā no plkst. 9.00 līdz 17.00 tiks pārtraukta karstā ūdens padeve Daugavpils – Andreja Upīša ielu mikrorajonā.

Turpinām ziņas

Ekspluatācijā nodota Kosmosa izziņas centra ēka Cēsīs. Jauno ēku pašvaldība raksturo kā ilgtspējīgu un enerģētiski pašpietiekamu būvi, kurā patlaban notiek aktīvs darbs pie izziņas centra ekspozīciju izbūves un iekārtošanas. Plānots, ka apmeklētājiem centrs būs pieejams jau šī gada jūlijā. Kosmosa izziņas centra galvenais un lielākais eksponāts būs Starptautiskās kosmosa stacijas replika divu stāvu augstumā, un tai dots nosaukums "Auseklis". Pirmajā kosmosa stacijas stāvā varēs iepazīties ar astronautu ikdienu, uzturoties misijās kosmosā, bet kosmosa stacijas otrais stāvs būs sasaistīts ar misijas vadības centru - apmeklētājiem pāros būs iespēja pašiem izspēlēt vairākas kosmosa misijas.

Nākamnedēļ, 1.martā, Rundāles pils muzejā notiks pasākums senioriem “Kurzemes hercogistes laika liecības”, kurā varēs iepazīt dekoratīvās mākslas ekspozīcijas “No gotikas līdz jūgendstilam” priekšmetus no leģendām apvītajiem Kurzemes hercogistes laikiem. Pasākuma dalībnieki vispirms dosies īsā ekskursijā un pēc tam pie tējas tases izspēlēs tematisku bingo spēli par iepazītajiem priekšmetiem. Pasākuma galvenie varoņi būs atsevišķi muzeja eksponāti no Kurzemes hercogistes laikiem, kurus muzeja speciālisti padziļināti pētījuši, atklājot tajos ko neparastu. Dalība pasākumā – bezmaksas. Lai pirms vai pēc pasākuma iepazītos ar muzeja pamatekspozīciju, ir jāiegādājas ieejas biļete. Senioriem tā katra mēneša pirmajā trešdienā ir par puscenu.

Un vēl

Aicina tirgotājus pieteikties tirdzniecībai palu šovā "Lido zivis Kuldīgā". Pavasara tirdziņš norisināsies 29.aprīlī. Pieteikties tirdzniecībai iespējams līdz 31 martam, aizpildot pieteikšanās anketu, kas pieejama pašvaldības mājaslapā. Tirdziņam aicināti pieteikties amatnieki, tautas lietišķās mākslas studijas, mākslinieki, ekoloģisku un Latvijā audzētu pārtikas produktu ražotāji, našķu un saldumu tirgotāji.

Atstājiet komentāru