2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 22.februārī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 22.februārī

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Lai noskaidrotu Preiļu novada iedzīvotāju viedokli par apmierinātību ar pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem, veiktajiem darbiem, realizētajiem projektiem, informācijas pieejamību un citiem iedzīvotājiem aktuāliem jautājumiem, sekmētu sadarbību ar pašvaldību un veicinātu iedzīvotāju līdzdalību novada attīstībā, Preiļu novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties aptaujā un aizpildīt anketu līdz 28. februārim. Aptauja ir anonīma, un rezultāti tiks izmantoti tikai apkopotā veidā. Aptaujas rezultāti tiks publicēti pašvaldības komunikācijas kanālos. Aptaujas anketas pieejamas pašvaldības mājaslapā preili.lv, pagastu pārvaldēs, bibliotēkās vai klientu apkalpošanas centros.

Līdz 5. martam ikviens ir aicināts pieteikt pretendentus pašvaldības apbalvojumam GADA BALVA NOZARĒ. Atbilstoši pašvaldības noteikumiem “Par Preiļu novada pašvaldības apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību”, Gada balva nozarē ir Preiļu novada pašvaldības apbalvojums, ko piešķir fiziskām vai juridiskām personām par nozīmīgu ieguldījumu Preiļu novada attīstībā kādā no jomām – izglītība, kultūra, sports, labklājība/sociālais darbs, veselības aprūpe, nevalstiskais sektors, uzņēmējdarbība, lauksaimniecība. Nolikumā noteikts, ka pretendentus var izvirzīt Preiļu novada domes deputāti, domes komitejas, komisijas, valsts un pašvaldību institūcijas, Preiļu novadā reģistrētas juridiskas personas, biedrības, nodibinājumi vai iedzīvotāji - ne mazāk kā 20 pilngadīgas personas.
 
Kandidātus var pieteikt, iesniedzot aizpildītu pieteikuma veidlapu, Preiļu novada pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā, vai iesūtot aizpildītu pieteikuma veidlapu elektroniskā veidā Preiļu novada pašvaldībai uz oficiālo e-pasta adresi dome@preili.lv līdz 5. martam. Pieteikuma anketa skatāma tīmekļa vietnē - preili.lv.

Preiļu novada pašvaldība aicina sniegt rakstiskus priekšlikumus Preiļu novada teritorijas plānojuma izstrādei savos nekustamajos īpašumos vai publiskajās teritorijās. Iesniegumi ar norādi “Priekšlikumi Preiļu novada teritorijas plānojuma izstrādei” noformējami brīvā formā, norādot iesniedzēja vārdu, uzvārdu, zemes vienības kadastra numuru un/vai objekta nosaukumu, adresi, priekšlikumus atļautajai  izmantošanai un izmaiņu pamatojumu. Iesniegumi jāsniedz Preiļu novada pašvaldībā, Valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros Aglonā un Riebiņos vai tuvākajā pagasta pārvaldē.

Kā ziņots, izstrādājot jaunu teritorijas plānojumu, ir iespējams mainīt īpašumu atļauto izmantošanas veidu, funkcionālo zonējumu, apbūves noteikumu nosacījumus, tāpēc visi interesenti tiek aicināti aktīvi iesaistīties un līdz 1. augustam iesniegt iesniegumus!
 
Turpinām aktualitātes
 
SIA “Preiļu slimnīca” informē, ka ambulatori ir pieejams paliatīvās aprūpes speciālists Māris Skutelis. Konsultācijas laikā tiek noskaidrotas pacienta sūdzības, sastādīts tālākais plāns aprūpei mājās, ko veic ģimenes ārsta uzraudzībā. Ja pacienta stāvoklis ir smags – iespējama stacionēšana nodaļā. Uz konsultāciju pie paliatīvās aprūpes speciālista ir nepieciešams ģimenes ārsta nosūtījums. Līdzi jāņem izraksti no slimības vēstures un personu apliecinoši dokumenti. Ja pacienta stāvoklis ir smags, uz ambulatoro konsultāciju var ierasties viņa radinieks, līdzi ņemot izrakstus no slimības vēstures un savus personu apliecinošos dokumentus. Saņemot pakalpojumus paliatīvās aprūpes kabinetā, jāveic pacienta līdzmaksājums 4 eiro, izņemot gadījumus, ja pacients ietilpst, kādā no pacienta līdzmaksājuma atbrīvotajām iedzīvotāju grupām. Paliatīvās aprūpes speciālista Māra Skuteļa konsultācijas pieejamas poliklīnikā 1. stāvā 104. kabinetā trešdienās no pulksten 9 līdz 16.30.

2022. gadā Preiļu novada sportisti ir pierādījuši, ka spēj sasniegt augstvērtīgus rezultātus gan individuālajos, gan komandu sporta veidos. Lai kopīgi varētu izcelt pagājušā gada spilgtākos brīžus un augstvērtīgākos sasniegumus, aicina trenerus, sporta klubu vadītājus, sportistus un līdzjutējus 24. februārī pulksten septiņos vakarā Riebiņu Kultūras namā uz pasākumu “Preiļu novada sporta laureāts 2022”, kurā tiks pasniegtas balvas divpadsmit nominācijās: PAR MŪŽU IEGULDĪJUMU SPORTĀ, GADA SPORTA SKOLOTĀJS, GADA SPORTA TRENERIS, CERĪBA SPORTĀ (līdz 16 gadiem), GADA SPORTISTE JAUNIETĒM (līdz 18 gadiem), GADA SPORTISTS JAUNIEŠIEM (līdz 18 gadiem), GADA SPORTISTE, GADA SPORTISTS, GADA SPORTA KOMANDA, SPORTISKĀKAIS KOLEKTĪVS, GADA SPORTISTS AR ĪPAŠĀM VAJADZĪBĀM, GADA POPULĀRĀKAIS SPORTISTS.
 
Un vēl
 
Vidējās paaudzes deju kolektīva “Stabulnieki” jubilejas koncerts 4. martā pulksten 18 Stabulnieku Kultūras namā vidējās paaudzes deju kolektīvs “Stabulnieki” aicina uz jubilejas koncertu “20 pavasari dejā”. Koncertā piedalīsies Stabulnieku Kultūras nama amatiermākslas kolektīvi un draugi no Varakļāniem, Dricāniem, Viļāniem, Sīļukalna, Galēniem, Preiļiem. Īpaši tiek gaidīti kolektīva bijušie dejotāji!

Atstājiet komentāru