2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 23.februārī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 23.februārī

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Latgales reģiona nodaļa aicina pieteikties dalībai Biznesa kluba pasākumā “Investīcijas un digitalizācija”, kas notiks 3. martā no pulksten 13:30 - 17:00 Līvānos. Biznesa kluba pasākuma atklāšanā klātesošos uzrunās kameras Latgales padomes priekšsēdētājs Mihails Bartaševičs,  valdes loceklis Jānis Lielpēteris, kā arī Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, kurš stāstīs arī par Līvānu novadu kā jaudīgas uzņēmējdarbības novadu. Ar Latvijas digitālā inovāciju centra kontaktpunktu Latgalē - atbalstu uzņēmumiem investīciju piesaistē digitalizācijas jomā iepazīstinās Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Andris Kucins, bet par kameras aktualitātēm informēs un pasākumu vadīs  valdes loceklis Jānis Lielpēteris. Pasākuma noslēgumā būs iespēja apmeklēt Līvānu stikla pūšanas darbnīcu un uzņēmumu SIA “Ceram Optec”. 

Līvānu novada pašvaldība pieņēmusi jaunus saistošos noteikumus “Par Līvānu novada pašvaldības teritorijas kopšanu un būvju uzturēšanu”. Tie stājušies spēkā– 24.janvārī un paredz, ka būvju fasādes un citas ārējās konstrukcijas ir jāuztur tādā tehniskajā stāvoklī un izskatā, kas nedegradē vidi un nebojā apkārt esošo ainavu. Būves īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam jānodrošina, ka neapdzīvotās un saimnieciskajai darbībai neizmantotās būvēs jābūt noslēgtām durvju un logu ailēm, lai nepieļautu nepiederošu personu iekļūšanu un uzturēšanos būvē, turklāt būve regulāri jāuztur tehniskā kārtībā, veicot būves daļu atjaunošanu. Ja šie noteikumi netiks ievēroti, graustu īpašniekiem var piemērot brīdinājumu vai naudas sodu – juridiskajām personām līdz tūkstoš 400 eiro, fiziskajām personām – līdz 500 eiro.

Turpinām aktualitātes

Janvāra beigās Līvānu amatierteātris ar iestudējumu “Saulespuķēs” piedalījās Latvijas amatierteātru iestudējumu Latgales reģiona skatē “Gada izrāde 2022”. Noslēgušās reģionu skates, un Līvānu amatierteātra iestudējums ir izvirzīts dalībai skates finālā, kas notiks 11. un 12.martā Jūrmalā. Līvānu amatierteātra aktruse Biruta Krūmiņa saņēmusi diplomu par aktierdarbu, savukārt amatierteātra režisors Oskars Bērziņš - diplomu par iestudējuma režiju.

Līvānu novada Kultūras centrā izskanējis Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku ieskaņas koncerts. Apmeklētājiem bija iespēja ieskatīties Deju svētku repertuārā. Uzstājās ne tikai Līvānu novada dejotāji, bet arī viesi no Rīgas un citām Latvijas vietām. Dejotāji jau vairākus gadus aktīvi gatavojas Dziesmu un Deju svētkiem. Kā ziņots, Vispārējie latviešu Dziesmu un Deju svētki norisināsies Rīgā no 30.jūnija līdz 9.jūlijam, bet pirms tam vēl priekšā skates. Līvānu novada dejotājiem svētku lieluzveduma repertuāra pārbaudes skate notiks 29.aprīlī.

Un vēl

Grīvas aktīvās atpūtas parka Līvānos trase ir sagatavota slēpošanai un sniega kārta ir pietiekoši noturīga, lai atsāktu slēpot.  Līvānu novads, realizējot projektu "Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumu īstenošana Līvānu novada iedzīvotājiem", ir iegādājies kvalitatīvu slēpošanas inventāru un organizējis slēpošanas apmācību nodarbības trenera uzraudzībā. Lai iznomātu slēpes iedzīvotājiem jāpiesakās pa tālruni 29542353 lietotnē WhatsApp vai jāraskta pašvaldībai tās kontā sociālajā vietnē Facebook, norādot slēpošanas stilu "Klasika" vai "Slīdsolis", savu augumu un kājas izmēru. Bezmaksas inventāru, uzrādot personas apliecinošu dokumentu, var saņemt Domes ielā 3, Līvānos darba dienās darba laikā. Mazākais pieejamais zābaka izmērs ir 37, lielākais – 46.

Futbola kluba “Līvāni” jaunie futbolisti izcīnīja 1.vietu Latgalē, piedaloties Latgales jaunatnes čempionātā telpās 2013. un 2014.gadā dzimušajiem futbolistiem. Līvānu sportisti guva sešas uzvaras un vienu neizšķirtu.

Atstājiet komentāru