2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 24.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 24.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Ogres novada pilsoniskās sadarbības un attīstības biedrības organizētajā Ogres muzeja atbalsta akcijā vakar pulcējušies vairāk nekā 200 cilvēku. Protesta akcijas dalībnieki ieradās ar šķīvjiem, uz kuriem bija rakstīti dažādi saukļi, piemēram, "Muzejs=templis un forums", "Pret bosingu", "Helmani, neesi lembis, būs sausiņi", "Sargāsim demokrātiju". Protesta akcijas dalībnieku plakātu rotāja arī Ogres novada domes priekšsēdētāja Egila Helmaņa un Krievijas prezidenta Vladimira Putina portreti. Akcijas dalībniekus uzrunāja ogrēniete, Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola. Atbalsta akcijas dalībnieki pie muzeja ēkas novietoja svecītes un sadevušies rokās ap muzeju nodziedāja vairākas tautasdziesmas. Akciju uzraudzīja Ogres novada Pašvaldības policija. Īsi pirms pulksten 19 protesta akcijas dalībnieki sāka izklīst. Protests noritēja mierīgi.

Kā vēstīts, ir izveidojies konflikts starp Ogres Vēstures un mākslas muzeju un Ogres domes vadību. Muzeja pārstāvji iebilduši pret Ogres mēra Egila Helmaņa ieceri muzejā sarīkot sankcijām pakļautā Krievijas oligarha Pjotra Avena porcelāna izstādi no viņa privātkolekcijas, savukārt no domes vadības sekojis lēmums par muzeja reorganizāciju. Pēc muzeja pārstāvju sniegtās informācijas, esot apturētas arī nākamās izstādes un algu pielikums.

 Opozīcijai vakar Rēzeknes domē neizdevās mēģinājums gāzt no amata domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču. Rosinājums izteikt neuzticību Bartaševičam sekoja neilgi pēc viņa izslēgšanas no partijas "Saskaņa", kam savukārt sekoja vairāku Latgales aktīvistu lēmums pamest "Saskaņu". Partiju pameta arī vairums no "Saskaņas" saraksta ievēlēto Rēzeknes domes deputātu, taču ne visi uzreiz, tāpēc opozīcija nolēma pārbaudīt, kāds atbalsts saglabājies Bartaševičam.
Vakar balsojums domē parādīja, ka Bartaševičs atbalstītājus deputātu vidū nav zaudējis, jo pret viņa atbrīvošanu nobalsoja visi astoņi savulaik no "Saskaņas" saraksta ievēlētie deputāti, bet par nobalsoja pieci opozīcijas deputāti, līdz ar to Bartaševičs saglabāja domes priekšsēdētāja amatu.

Turpinām ziņas

Šī gada janvārī un februārī Latgales Speciālās ekonomiskās zonas Uzraudzības komisija atbalstījusi trīs jaunus investīciju projektus par kopsummu 2,6 miljoni eiro. Uzņēmums "Safe Energy" līdz šī gada beigām plāno iegādāties pamatlīdzekļus malkas uzņēmuma darbības attīstībai par kopējo summu 134 tūkstoši 200 eiro. Projektā tiks izveidotas 10 jaunas darba vietas. Savukārt "Regula Baltija" plāno realizēt ieguldījumu projektu ražotnes paplašināšanai un tehnoloģisko iekārtu iegādei šī gada laikā. Projekta kopējā summa - 1,3 miljoni eiro. Savukārt 10.februāra sēdē Uzraudzības komisija atbalstīja jaunu SIA "Pulsar Optics" ieguldījumu projektu par 1,2 miljoniem eiro, izveidojot vismaz 10 jaunas darba vietas. Tika izskatīts arī SIA "SMD Baltic" realizētais ieguldījumu projekts.

Dobeles novada domes deputāti šodien atlika lemšanu par to, vai piekrist cūku audzēšanas kompleksa "Avoti" paplašināšanai. Uzņēmums "Latvi Dan Agro", kam pieder komplekss "Avoti", iecerējis uzbūvēt jaunas kūtis, kas ļautu dubultot cūku skaitu kompleksā, palielinot nobarojamo cūku skaitu līdz 24 tukstoši, bet sivēnu skaitu līdz 6 tūkstoši. 

Un vēl

Divi Preiļu novada zemledus makšķernieki Latvijas izlases sastāvā dodas uz pasaules čempionātu, kas norisināsies no 25. līdz 26. februārim Igaunijā, no Tartu netālu esošajā Võrtsjārv ezerā. Latvijas izlasi jau otro gadu pārstāv divi Preiļu novadnieki – Māris Āriņš un Sandis Gribuška. Šogad čempionātā dalību pieteikušas 11 komandas no Igaunijas, Lietuvas, Latvijas, Polijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Rumānijas, ASV, Mongolijas un Ukraina.

Atstājiet komentāru