2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 27.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 27.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

AS "Latvijas valsts meži" sadarbībā ar Preiļu novada pašvaldību izveidojusi jaunu dabas izziņas pastaigu taku dabas liegumā "Pelēču ezera purvs". Latvijas valsts meži norāda, ka lieguma teritorijā pēc purva sakopšanas izveidota pastaigu taka, uzbūvēta skatu platforma, kā arī izvietoti atpūtas soliņi un informatīvās zīmes. Tāpat plānots drīzumā izvietot materiālus par purvā sastopamajiem īpašajiem un retajiem augiem un dzīvniekiem. Jaunā pastaigu taka ir 200 metrus gara un ved līdz 3,5 metri augstajai skatu platformai. Pastaigu taka ir piemērota cilvēkiem ar kustību traucējumiem - tā ir pietiekami plata, līdzena un ar apmali papildu drošībai.

Aizkraukles novada pašvaldība elektroniskā izsolē pārdos divus dzīvokļus Pļaviņās - Daugavas ielā 111-17, kas ir – 27,7 kvadrātmetri liels un Rīgas ielā 26 - 7, kas ir  - 44,5 kvadrātmeri. Īpašumu izsole sāksies 10.martā un noslēgsies 11.aprīlī. Tāpat vietvara pārdod pie dzīvokļu īpašumiem piederošo būvju un zemes kopīpašumu domājamās daļas. Izsoles sākumcena ir 4 tūkstoši 722 eiro. Izsoles solis ir 50 eiro, nodrošinājums - 10% no sākumcenas. Pašvaldības noteiktā izsoles dalības maksa ir 10 eiro. Objektu apskates laiku var saskaņot Aizkraukles novada pašvaldības Pļaviņu apvienības pārvaldē.

Aizkraukles novada pašvaldība atjaunojusi informāciju par vakancēm. Tuvākajos mēnešos vadības pārmaiņas notiks Jaunjelgavas apvienībā — izsludināta pieteikšanās apvienības pārvaldes vadītāja amatam. Apvienības pārvaldes vadītāja pienākumus līdz šim veica Uldis Albiņš, kuru amatā apstiprināja pēc administratīvi teritoriālās reformas. Tagad viņš nolēmis doties pelnītā atpūtā. Tāpat vakance izsludināta arī Seces un Staburaga pagastu pakalpojumu centra vadītāja amatam. Par šiem pagastiem septiņus mēnešus, kopš 2022. gada 8. augusta, gādāja Mihails Maškovs, kurš veselības problēmu dēļ nolēmis amatu atstāt. Paredzēts, ka jaunais Seces un Staburaga pagastu pakalpojumu centra vadītājs darbu varētu sākt 4. aprīlī, pretendenti pieteikumus var iesniegt līdz 20. martam.

Turpinām ziņas

Ķesterciema pludmalē sestdien izskalots miris delfīns, informē Dabas aizsardzības pārvalde. Šodien izskaloto dzīvnieku plāno apskatīt zinātniskā institūta "BIOR" eksperti. Vides speciālisti skaidro, ka Baltijas jūrā mēdz iepeldēt dažādu sugu delfīni un vaļi. Baltijas jūrā sastopami 16 sugu delfīni, taču tie ir diezgan reti sastopami un līdz Latvijai atklīst vēl retāk. Biežāk tie konstatēti Polijas piekrastē. 

Saldus novada pašvaldība līdz 3.martam aicina pieteikties personas, kuras sniedz pakalpojumus latvāņa izplatības ierobežošanā. Pieteikumi jānosūta uz Saldus novada pašvaldības e-pastu "pasts@saldus.lv" vai jāiesniedz klātienē. Iesniegumā jānorāda metodes, kādas tiek pielietotas latvāņu ierobežošanā, proti, mehāniskā ierobežošana, ķīmiskā ierobežošana, bioloģiskā ierobežošana vai kombinētā ierobežošana. Saskaņā ar Valsts augu aizsardzības dienesta datiem 2021.gadā bija uzmērīta Saldus novada pašvaldības īpašumā esoša zeme 0,1 hektāra platībā, kas invadēta ar latvāņiem.

Un vēl

Liepājā notiks dziedātāja Andra Ērgļa 40. jubilejas lielkoncerts. Tas norisināsies 18.martā Liepājas Olimpiskā centrā. Koncertā skanēs gan pēdējo desmit gadu laikā tapušās dažādu autoru dziesmas, gan populāras Ērgļa dziesmas no viņa "zelta repertuāra". Programmā iekļautas tādas dziesmas kā "Sirdspuksti", "Ceļš ir bezgalīgs", "Vēstule no Parīzes", "Laiks" un citas. Koncertā uzstāsies arī vairāki viesi, Latvijā pazīstami mūziķi.

Atstājiet komentāru