2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 28.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 28.februārī

Kultūras ministrija nesaredz, ka Ogres novada dome būtu iejaukusies Ogres muzeja lietās, kā arī šajā situācijā nav saredzami nekādi likuma pārkāpumi, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" pauda Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs, Ogres mēra Egila Helmaņa partijas biedrs Ritvars Jansons no Nacionālās apvienības.Viņš norādīja, ka Kultūras ministrija par šo jautājumu sasauca Muzeju padomi, lai uzklausītu visus viedokļus, un secināja, ka ir jāšķir divi faktori - politiskās cīņas, kas norisinās starp Ogres domi un muzeju, un paša muzeja risināmās situācijas. Savukārt Saeimas opozīcijas deputāte Antoņina Ņenaševa no partijas “Progresīvie” raidījumā pauda, ka Kultūras ministrijas neiejaukšanās Ogres domes un muzeja konfliktsituācijā liek jautāt, vai vispār var uzticēties "Nacionālajai apvienībai".

Jau ziņots, ka šā gada 2.janvārī tika sākta Ogres novada muzeju reorganizācija, ko paredz domes 2022.gada 22.decembra lēmums. Paši muzeja darbinieki uzskata, ka pret viņiem tiek vērstas represijas, jo viņi iebilduši pret Helmaņa ieceri muzejā sarīkot sankcijām pakļautā Avena porcelāna izstādi no viņa privātkolekcijas.

"Luminor Bank" piešķīrusi 5,8 miljonu eiro aizdevumu pilnsabiedrībai "REZ NRJ" biokurināmā katlumājas būvniecībai Rēzeknē. Šķeldas katlumāja samazinās pilsētas atkarību no gāzes un stabilizēs apkures tarifus, vienlaikus veicinot klimata neitralitāti un siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanu.

Jaunmārupē atklāta par nepilniem 4,6 miljoniem eiro pārbūvētā Mārupes Mūzikas un mākslas skolas ēka. Skola piedzīvojusi ievērojamas pārvērtības - rekonstruēta divstāvu ēka tūkstoš 24 kvadrātmetru platībā un izbūvēta jauna četrstāvu piebūve 2 tūkstoši 267 kvadrātmetru platībā. Turpmāk kvalitatīvu mācību procesu mūsdienīgā un skolas vajadzībām pielāgotā vidē varēs nodrošināt 600 audzēkņiem līdzšinējo 450 vietā.

Turpinām ziņas

 Valmieras novada uzņēmēji var pietiekties uzņēmējdarbības atbalsta programmai "Zīle 2023". Uzņēmējdarbības atbalsta programmas "Zīle" mērķis ir veicināt jaunu produktu un inovāciju realizēšanu, stiprināt esošos uzņēmumus un sekmēt jaunu uzņēmumu veidošanos Valmieras novadā. Ar "Zīle" atbalstu Valmieras novads vēlas atbalstīt jaunu produktu un pakalpojumu virzību tirgū, radot Valmieras novadā jaunas darba vietas, ceļot komercdarbības pievienoto vērtību un eksportspēju. Pieejamais atbalsts ir no 2000 līdz 10 tūkstoši eiro, atbalsta intensitāte no 60% līdz 80%.

SIA "Northside Business Park" plāno veidot daudzfunkcionālu uzņēmējdarbības kvartālu bijušās Liepājas mašīnbūves rūpnīcas teritorijā. Uzņēmums ir iegādājies trīs savstarpēji saistītus, funkcionējošus komercīpašumus bijušās Liepājas mašīnbūves rūpnīcas teritorijā. Lai veicinātu iegādātā komercīpašuma attīstību, uzņēmums strādā pie teritorijas īstermiņa un ilgtermiņa attīstības plāna, saskaņā ar kuru vairākās kārtās plānots izveidot uzņēmējdarbības kvartālu ar atbilstošu infrastruktūru un inženierkomunikācijām. 

Un vēl

No 3.līdz 5. martam Madonas sporta un aktīvās atpūtas bāzē “Smeceres sils” norisināsies ļoti spēcīga sastāva distanču slēpošanas sacensības – Skandināvijas kauss, ļaujot skatītājiem un distanču slēpošanas līdzjutējiem klātienē redzēt pasaules klases slēpotājus no Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, kā arī citām valstīm, tajā skaitā arī Kanādas. Skandināvijas kauss slēpošanā Latvijā aizsākās 2008. gadā, bet Madonā tas pirmo reizi tika aizvadīts 2011. gadā. Pēdējo reizi pazīstamais Vidzemes slēpošanas centrs šīs prestižās slēpošanas sacensības uzņēma 2019. gadā, un tagad pēc četriem gadiem ne tikai Madonā, bet Latvijā atkal atgriežas tūdaļ aiz Pasaules kausa nozīmīgākās sacensības distanču slēpošanā. Līdzjutēji un slēpošanas interesenti ir laipni gaidīti un aicināti klātienē vērot šīs prestižās un aizraujošās sacensības.

Atstājiet komentāru