2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2023.gada 1.martā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2023.gada 1.martā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līdz 5. martam ikviens ir aicināts pieteikt pretendentus Preiļu novada pašvaldības apbalvojumam GADA BALVA NOZARĒ. Atbilstoši pašvaldības noteikumiem “Par Preiļu novada pašvaldības apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību”, Gada balva nozarē ir Preiļu novada pašvaldības apbalvojums, ko piešķir fiziskām vai juridiskām personām par nozīmīgu ieguldījumu novada attīstībā kādā no jomām – izglītība, kultūra, sports, labklājība/sociālais darbs, veselības aprūpe, nevalstiskais sektors, uzņēmējdarbība, lauksaimniecība. 

Pretendentus var izvirzīt Preiļu novada domes deputāti, domes komitejas, komisijas, valsts un pašvaldību institūcijas, Preiļu novadā reģistrētas juridiskas personas, biedrības, nodibinājumi vai iedzīvotāji. Kandidātus var pieteikt, iesniedzot aizpildītu pieteikuma veidlapu, Preiļu novada pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā vai iesūtot aizpildītu pieteikuma veidlapu elektroniskā veidā Preiļu novada pašvaldībai uz oficiālo e-pasta adresi dome@preili.lv līdz 5. martam. Pieteikuma anketa skatāma – preili.lv.

Viduslatgales pārnovadu fonds sadarbībā ar Preiļu novada un Līvānu novada pašvaldībām izsludina projektu konkursu “Iedzīvotāji veido savu vidi – 2023”. Projektu konkursa mērķis ir atbalstīt radošus un inovatīvus vietējo iniciatīvas grupu un sabiedrisku organizāciju projektus. Konkursa kārtībā tiks atbalstīti projekti, kuri īsteno kultūras, izglītības, sporta, brīvā laika, uzņēmējdarbības veicinošas aktivitātes un vides sakopšanu vietējā teritorijā, sekmē minēto aktivitāšu popularizēšanu un lauku iedzīvotāju iesaistīšanos šajās aktivitātēs. Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir no 1. līdz 31. martam. Projektu īstenošanas laiks no 24. aprīļa līdz 31. oktobrim.

Grantu summa Preiļu novada projektiem ir 11 tūkstoši 200 eiro, Līvānu novada projektiem 4 tūkstoši 900 eiro. Viena projekta maksimālā granta summa ir 700 eiro. Projekta iesniedzējam jāparedz līdzfinansējums vismaz 10 % apmērā no pieprasītā granta. Projekta pieteicējs var būt biedrība, nodibinājums vai iedzīvotāju iniciatīvas grupa. Plašāka informācija, konkursa nolikums, pieteikuma un atskaites veidlapa pieejama tīmekļa vietnē - preili.lv.

Turpinām aktualitātes

Janvārī un februāra sākumā Preiļu novada pašvaldība nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem izsūtīja paziņojumus par nodokļa aprēķinu. Atbilstoši likumā “Par nekustamā īpašuma nodokli” minētajam, nekustamā īpašuma nodoklis maksājams reizi ceturksnī — ne vēlāk kā 31. martā, 15. maijā, 15. augustā un 15. novembrī — vienas ceturtdaļas apmērā no nodokļa gada summas. 

Nodokli var nomaksāt arī reizi gadā avansa veidā. Preiļu novada pašvaldībā nodokļa apmaksu var veikt dažādos veidos, izvēloties sev ērtāko: Preiļu novada pagastu pārvalžu kasēs ; Veicot maksājumu kādā no Preiļu novada pašvaldības norēķinu kontiem; Maxima veikalos un  “Latvijas Pasts” pasta nodaļās; Portālā latvija.lv e-pakalpojumā “Nekustamā īpašuma nodokļa apmaksa tiešsaistē” vai portālā – epakalpojumi.lv.

Veicot maksājumus, mērķī obligāti jānorāda zemes un ēku kontu numurus vai maksāšanas paziņojuma numuru, pretējā gadījumā veiktais maksājums var netikt ieskaitīts. Lai ātrāk, ērtāk un videi draudzīgāk saņemtu gan Nekustamā īpašuma nodokļa dokumentus, gan citu korespondenci no pašvaldības un valsts institūcijām, aktivizējiet savu oficiālo elektronisko adresi portālā Latvija.lv. Fiziskām personām iespējams epakalpojumi.lv pieteikt elektronisku nekustamā īpašuma nodokļa dokumentu saņemšanu e-pastā. Pašvaldība vērš uzmanību, ka juridiskām personām ir pienākums aktivizēt e-adresi jau no šī gada 1. janvāra.

Un vēl

Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvalde izsludinājusi pieteikšanos Vārkavas tautas un Rožkalnu kultūras nama vadītāja amatam. Ar amata pienākumiem, prasībām pretendentiem un konkursa nolikumu var iepazīties vietnē -  preili.lv. Pieteikumu - motivācijas vēstuli - ar dzīves aprakstu jeb CV, izglītību apliecinošu  dokumentu kopijas lūdz sūtīt uz e-pasta adresi: kulturas.parvalde@preili.lv vai pa pastu: Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldei līdz 10. martam pulksten 12. Tālrunis uzziņām: 28001177.

Sestdien, 4. martā pulksten 16. Riebiņu Kultūras namā ceļā uz 27. Vispārējiem latviešu Dziesmu un 17. Deju svētkiem notiks sadraudzības koncerts “Kora dziesmas draugu lokā”. Piedalīsies Valmieras Kultūras centra jauktais koris VALMIERA, Līvānu novada kultūras centra jauktais koris Rubus, Zaubes jauktais koris un Preiļu novada skolotāju koris LATGALE. Ieeja bez maksas.

Sestdien, 4. martā pulksten 18. Stabulnieku Kultūras namā vidējās paaudzes deju kolektīvs “Stabulnieki” aicina uz jubilejas koncertu “20 pavasari dejā”. Koncertā piedalīsies Stabulnieku Kultūras nama amatiermākslas kolektīvi un draugi no Varakļāniem, Dricāniem, Viļāniem, Sīļukalna, Galēniem, Preiļiem. Īpaši mīļi tiek gaidīti kolektīva bijušie dejotāji!

Atstājiet komentāru