2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Līvanu novada aktualitātes 2023.gada 2.martā

Jēkabpils Radio1 Līvanu novada aktualitātes 2023.gada 2.martā

Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Latgales reģiona nodaļa aicina pieteikties dalībai Biznesa kluba pasākumā “Investīcijas un digitalizācija”, kas notiks 3. martā no pulksten 13:30 - 17:00 Līvānos. Biznesa kluba pasākuma atklāšanā klātesošos uzrunās kameras Latgales padomes priekšsēdētājs Mihails Bartaševičs,  valdes loceklis Jānis Lielpēteris, kā arī Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, kurš stāstīs arī par Līvānu novadu kā jaudīgas uzņēmējdarbības novadu. Ar Latvijas digitālā inovāciju centra kontaktpunktu Latgalē - atbalstu uzņēmumiem investīciju piesaistē digitalizācijas jomā iepazīstinās Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Andris Kucins, bet par kameras aktualitātēm informēs un pasākumu vadīs  valdes loceklis Jānis Lielpēteris. Pasākuma noslēgumā būs iespēja apmeklēt Līvānu stikla pūšanas darbnīcu un uzņēmumu SIA “Ceram Optec”. 

Valdība atbalstīja 14 tūkstoši eiro pārskaitīšanu pašvaldībām, lai segtu izdevumus, kas tām radušies 2022.gadā, apglabājot mirušas personas, kuru personība nav noskaidrota. Līvānu novada pašvaldībai piešķirti 317 eiro.

Viduslatgales pārnovadu fonds sadarbībā ar Līvānu novada un Preiļu novada pašvaldībām izsludina projektu konkursu “Iedzīvotāji veido savu vidi – 2023”. Projektu konkursa mērķis ir atbalstīt radošus un inovatīvus vietējo iniciatīvas grupu un sabiedrisku organizāciju projektus. Konkursa kārtībā tiks atbalstīti projekti, kuri īsteno kultūras, izglītības, sporta, brīvā laika, uzņēmējdarbības veicinošas aktivitātes un vides sakopšanu vietējā teritorijā, sekmē minēto aktivitāšu popularizēšanu un lauku iedzīvotāju iesaistīšanos šajās aktivitātēs. Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir no 1. līdz 31. martam. Projektu īstenošanas laiks no 24. aprīļa līdz 31. oktobrim.

Turpinām ziņas

Trešdien, 1.martā Līvānu novada pašvaldības vadība un pagastu pārvalžu vadītāji tikās ar biedrību “Preiļu rajona partnerība”, lai diskutētu par nākotnes vajadzībām un iespējām. Tika diskutēts, lai kopīgi rastu ieteikumus sabiedrībā virzītas vietējās attīstības stratēģijas izstrādei, kas radītu dzīvošanai un uzņēmējdarbībai pievilcīgu teritoriju.

Pagājušajā sestdienā, Līvānu 1. vidusskolas sporta manēžā, norisinājās 8. Līvānu novada čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus, kā arī Latvijas kausa 2. posms. No Līvānu komandas uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena stājās Markuss Mičulis, Jānis Trifonovs un Georgijs Stoļerovs. Komandu vērtējumā Līvānu komanda ierindojās 6. vietā.

Lai piedāvātu Līvānu novada bērniem un jauniešiem dažādus brīvā laika pavadīšanas veidus, iniciatīvu centrs “Kvartāls” regulāri organizē bezmaksas pasākumus. Pagājušajā nedēļā tika organizēts picu un kino vakars. Pirmajā daļā bērni ar centra darbinieku palīdzību varēja izmēģināt pagatavot picas mājas apstākļos, bet pēc tam kopīgi skatījās filmu “Kā pieradināt pūķi”.

Un vēl

Līvānu novada pašvaldība informē, ka saistībā ar tehnisku bojājumu, pašlaik netiek nodrošināts apgaismojums Dzirnavu ielā posmā no Siguldas ielas līdz pilsētas robežai - 6 apgaismojuma stabi. Tehnisko bojājumu paredzēts novērst līdz ar atkušņa iestāšanos martā. Pašvaldība aicina iedzīvotājus ziņot par Līvānu pilsētā un novada teritorijā esošiem ielu, laukumu, gājēju pāreju un citu publiskai lietošanai paredzēto teritoriju apgaismojumu bojājumiem, darba laikā zvanot vai sūtot Whatsapp ziņas uz tālruni  26633368.

Atstājiet komentāru