2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 9.martā

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2023.gada 9.martā

Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00 

Marta sākumā Līvānos notika otrā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Latgales nodaļas tikšanās ar ievēlētajiem deputātiem no Latgales un Latgales plānošanas reģiona vadību. Tikšanās laikā notika arī Latgales biznesa kluba Līvānos organizētais pasākums "Investīcijas un digitalizācija". Atklāšanā klātesošos uzrunāja kameras valdes loceklis Jānis Lielpēteris, informējot par aktualitātēm, Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods, kurš stāstīja arī par Līvānu novadu kā jaudīgas uzņēmējdarbības novadu. Ar Latvijas digitālā inovāciju centra kontaktpunktu Latgalē – atbalstu uzņēmumiem investīciju piesaistē digitalizācijas jomā, iepazīstināja centra vadītājs Andris Kucins. Pasākuma dalībniekiem bija iespēja apmeklēt Līvānu stikla un amatniecības centra pūšanas darbnīcas un vērot paraugdemonstrējumus! Tika apmeklēts arī augsto tehnoloģiju uzņēmums CeramOptec , kas nodarbojas ar medicīnas instrumentu un optisko šķiedru kabeļu ražošanu.

Līvānieši aicināti pieteikties grantu konkursam, kura mērķis ir atbalstīt idejas bezatkritumu principa ieviešanai Līvānu novadā, lai radītu paliekošas pārmaiņas pilsētā, kas vērstas uz kopienu iniciatīvu iedzīvināšanu, uzlabojumiem infrastruktūrā un sabiedrības informēšanu un izglītošanu. Granta finansējums ir simtprocentīgs, ja vien finansējums nepārsniedz 1500 eiro. Konkursu organizē iniciatīva “Tīri. Labi. Pilsēta bez atkritumiem” kopā ar Līvānu novada pašvaldību. Pieteikšanās ir līdz 16.aprīlim. Sīkāka informācija par konkursa noteikumiem – Līvānu novada pašvaldības mājaslapā.

Viduslatgales pārnovadu fonds sadarbībā ar Līvānu novada un Preiļu novada pašvaldībām izsludina projektu konkursu “Iedzīvotāji veido savu vidi – 2023”. Projektu konkursa mērķis ir atbalstīt radošus un inovatīvus vietējo iniciatīvas grupu un sabiedrisku organizāciju projektus. Konkursa kārtībā tiks atbalstīti projekti, kuri īsteno kultūras, izglītības, sporta, brīvā laika, uzņēmējdarbības veicinošas aktivitātes un vides sakopšanu vietējā teritorijā, sekmē minēto aktivitāšu popularizēšanu un lauku iedzīvotāju iesaistīšanos šajās aktivitātēs. Projektu pieteikumu iesniegšanas termiņš ir no 1. līdz 31. martam. Projektu īstenošanas laiks no 24. aprīļa līdz 31. oktobrim.

Turpinām aktualitātes

Līvānu novada Kultūras centrā uz koncertu aicināja ansamblis “Uzori”, kas šogad atzīmē 23. Pastāvēšanas jubileju.  Biedrība “Uzori” apvieno dažādu tautību pārstāvjus, tādēļ arī koncertā izskanēja dziesmas dažādās valodās – krievu, baltkrievu, latviešu, arī ukraiņu. Biedrībā darbojas arī seši ukraiņu tautības pārstāvji. Jau 20 gadus biedrību vada Lidija Znotiņa – viņa uzsver, ka viens no organizācijas uzdevumiem ir saliedēt tautības. Patlaban ansamblis “Uzori” gatavojas dalībai dziesmu un deju svētkos.

Viduslatgales pārnovadu fonds labdarības akciju “Piepildīt sapni” rīko jau desmito gadu. Šogad akcijā piedalās 8 bērni no Preiļu novada un 7 bērni no Līvānu novada. Bieži vien bērna sapnis ir ļoti praktiska vajadzība. Piemēram, tehnoloģijas ierīces nereti ir veids, kā apgūt pasauli, valodu un pat sazināties ar ģimeni, tāpēc šogad ir vairāki lūgumi pēc planšetdatoriem un telefoniem. Ir iecerētas arī lieliskas lietas, kas noder bērna fiziskajai un garīgajai attīstībai: šūpoles, teleskops, elektromobīlis, velosipēdi, leļļu māja.  Katrai labdarības akcijai ir savi ziedotāji un atbalstītāji. Šogad ieerēts pateikt īpašu paldies trim pirmajiem ziedotājiem, kas ziedos vismaz 100 eiro, viņi saņems vērtīgu pārsteiguma balvu! Bērnu sapņu īstenošanai ziedojumi tiks vākti visu pavasari un vasaru. Akcija noslēgsies ar pasākumu augustā, kur pulcināsim visus akcijā iesaistītos bērnus un viņu ģimenes. Plašāka informācija par akciju un ziedošanas iespējām pieejama Līvānu novada mājaslapā.
 
Un vēl

Līvānu novada Rudzātu pagastā pasta pakalpojumus turpmāk sniegs atbilstoši reālajam pieprasījumam. Zemā pasta pakalpojumu pieprasījuma dēļ no 3.aprīļa tiks mainīts Līvānu novada Rudzātu pasta nodaļas darbības modelis un darbalaiks, pielāgojot to iedzīvotāju reālajām vajadzībām. No minētā datuma Rudzātu pagastā visi pasta pakalpojumi katru darbdienu no pulksten 8 līdz 9 tiks nodrošināti līdzšinējā atrašanās vietā Miera ielā 1. Ārpus pasta pakalpojumu sniegšanas vietas darbalaika iedzīvotāji varēs izvēlēties pasta pakalpojumus saņemt arī pie pastnieka savā dzīvesvietā. 
 

Atstājiet komentāru