2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 13.martā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2023.gada 13.martā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Labklājības ministrija kopā ar Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociāciju marta beigās Aizkrauklē rīkos informatīvu pasākumu par sociālo uzņēmējdarbību "Pēcpusdienas tēja ar Zemgales sociālajiem uzņēmējiem”.  Pasākumā varēs uzzināt par sociālās uzņēmējdarbības aktualitātēm, un būs iespēja iepazīties ar trīs sociālajiem uzņēmējiem, uzklausot atklātus un personiskus stāstus par biznesu, ikdienas izaicinājumiem un vēlmi padarīt pasauli labāku. Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācija informēs par nozares jaunumiem un iespējām. Pasākums notiks 31.martā Aizkraukles kultūras centrā. 

Ogres novada pašvaldības pārstāvji marta sākumā kārtējo reizi devās uz Ukrainu, Ogres pilsētas sadraudzības pilsētu Čerņihivu, lai nogādātu pašvaldības, SIA “Ogres rajona slimnīca”, uzņēmēju un novada iedzīvotāju sarūpēto palīdzību - 7 automašīnas, ģeneratorus, apģērbu, apavus, ierakumu sveces, pārtikas produktus - ukraiņu karavīriem. Černihivas pilsētas padome kā pateicību par Ogres novada pašvaldības un novada iedzīvotāju sniegto atbalstu militārajā konfliktā dāvināja Ogres novada pašvaldības pārstāvjiem pastmarku izlasi “Kara stunda 2022”, kas veltīta Krievijas iebrukumam Ukrainā, kas sākās 2022. gada 24. februārī. Izlases markās atspoguļoti dažādi nozīmīgi notikumi aizvadītajā gadā.

Jau ziņots, ka arī Latvijas Pasts 2022.gada 10.martā izdeva pastmarku bloku un speciālu aploksni, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, – no bloka pārdošanas 50% gūto ieņēmumu novirzot labdarības fonda Ziedot.lv programmai Ukrainas atbalstam. Blokā attēloti Ukrainas un Latvijas valsts karogi, Ukrainas Neatkarības piemineklis Kijevā un Latvijas Brīvības piemineklis Rīgā, kā arī uzraksti ukraiņu un latviešu valodā “Mēs ar jums!” un “Slava Ukrainai!”

Sestdien, 18.martā Lubāna mitrāja informācijas centrā atklās ceļojošo izstādi par Lubānu, Latvijā lielāko ezeru. Izstāde vēsta par cilvēka, dabas un Lubāna ezera kopā būšanu dažādos laikos. Tā būs interesanta visiem, kurus saista dabas un cilvēka mijiedarbības jautājumi. Izstādi veidojis Latvijas dabas fonds sadarbībā ar māksliniekiem Matīsu Murovski un Aneti Krūmiņu. Lubāna mitrāja informācijas centrā izstāde būs skatāma līdz 14.maijam. Pēc tam izstādes veidotāji ir iecerējuši to izvietot arī citās ap Lubāna ezeru esošās vietās.

Turpinām ziņas

Valsts kultūrkapitāla fonds izsludinājis 700 tūkstoši eiro vērtu konkursu latviešu vēsturisko zemju attīstības programmā. Tās  uzdevums ir veicināt kvalitatīvas kultūras pieejamību latviešu vēsturiskajās zemēs, kā arī sekmēt latviešu vēsturisko zemju savdabības izzināšanu, saglabāšanu un popularizēšanu. Konkursā  aicina iesniegt projektus Kurzemes, latgales, Vidzemes, izņemot Rīgu, Zemgales un Sēlijas attīstībai. Konkursā var piedalīties juridiskas personas, kas apņemas atsevišķi katrā no latviešu vēsturiskajām zemēm nodrošināt kultūras programmu projektu konkursu administrēšanu un norisi. Pieteikumus ko nkursam aicina iesniegt līdz 24.martam. 

Svētdien, 26. martā Mākslas telpā "Mala", Cēsīs notiks tīklošanās pēcpusdiena remigrantiem “Manas mājas Vidzemē”. Pasākuma dalībniekus vienviet uz satikšanos un draudzīgām sarunām aicina Vidzemes plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore Inga Madžule. Ar tīklošanās pēcpusdienu “Manas mājas Vidzemē” iecerēts aizsākt tradīciju par regulārām remigrantu neformālām tikšanās reizēm - ikreiz kādā citā Vidzemes reģiona pilsētā. 

Un vēl

Šonedēļ Jūrmalā sāksies pavasara ekskursiju nedēļa vecākiem ar bērniem. Tās laikā, ar moto "Nedzīvo dzīvi telefonā - iepazīsti pasauli!, no šodienas, 13.marta, līdz svētdienai, 19.martam, vecākiem ar bērniem Jūrmalā būs iespēja, katru dienu dodoties kādā piedzīvojumā, izzināt dabu, arhitektūru un ielūkoties aiz durvīm, kas apmeklētājiem ikdienā parasti ir slēgtas. Visas nedēļas garumā tiek piedāvātas dažādas izzinošas ekskursijas, iespēja iepazīt ugunsdzēsēju ikdienu, ziedu pasauli Bulduru siltumnīcās, sagaidīt saullēktu purva kurpēs Ķemeru tīrelī, apmeklēt muzejus, kā arī piedalīties radošajās meistarklasēs un citos piedzīvojumos. Plašāka informācija par ekskursiju nedēļu atrodama Jūrmalas pašvaldības mājaslapā. 

Atstājiet komentāru