2024.gada 18. aprīlis

Jadviga, Laura

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 15.martā

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2023.gada 15.martā

Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Kopš aizvadītā gada nogales pašvaldībā notika intensīvs darbs pie 2023. gada budžeta izveides. Vairākkārt domes priekšsēdētājs, vietnieks un izpilddirektors, kopā ar finanšu analītiķēm tikās ar visu iestāžu, daļu un pārvalžu vadītājiem, lai, analizējot visas vajadzības un iespējas, veidotu kopējo pašvaldības budžetu. 10. martā aizvadītas noslēdzošās sanāksmes, tālāk visa informācija tiks apkopota un lēmumprojekts par budžetu tiks virzīts komiteju un domes sēdēm deputātu balsojumam. Jāatzīmē, ka budžeta sastādīšanas process nebūt nav bijis vienkāršs, to ietekmē Preiļu novada pašvaldībai noteiktie iepriekšējo gadu aizņēmumu kredītprocenti, minimālās algas pieaugums, valsts un pašvaldību darbinieku algu reforma, valstī noteiktais pedagogu algu pieaugums, kā arī energoresursu cenu pieaugums.  

Preiļu novada pašvaldība izsludina projektu konkursu mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanai. Konkursa mērķis ir sniegt atbalstu projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības (izņemot lauksaimniecības) attīstību un jaunu darba vietu veidošanos Preiļu novadā, radot inovatīvus, ar paaugstinātu pievienoto vērtību produktus un pakalpojumus, kas veicinātu esošās saimnieciskās darbības attīstību vai dažādošanu, lai attīstītu alternatīvus ienākumu avotus un palielinātu ienākumu līmeni Preiļu novada teritorijā. Projekta konkursa nolikums un pieteikuma veidlapa pieejami preili.lv. Projekta pieteikumus jāiesniedz no 3. aprīļa līdz 3. maija plkst. 23.59. Sīkāka informācija pa tālruni 20610484 vai elektroniski inguna.bramane@preili.lv

No 7. marta ikviens jaunietis ir aicināts pieteikties sev interesējošai vakancei projektā Ēnu diena 2023, kas ir pasaulē atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem, kuras laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4–6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu. Preiļu novadā pieejamas 26 vakances, ko piedāvā Jauniešu centrs “Četri”, Valsts policija, SIA “PREIĻU SAIMNIEKS”, Preiļu novada pašvaldība, Memoriālo muzeju apvienība, Preiļu Galvenā Bibliotēka, Valsts probācijas dienests, Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums un Nodarbinātības valsts aģentūra. Visas vakances un plašāka informācija skatāma enudiena.lv 

Turpinām aktualitātes

SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” īstenos daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku aptauju par māju jumtu remontdarbiem konkrētās adresēs. Tiks īstenota daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku aptauja par jumta remontdarbu nepieciešamību un izmaksu tāmes apstiprināšanu sekojošās adresēs Preiļos: Jaunā iela 1, Celtnieku iela 9, Rēzeknes iela 30 un Liepu iela 7. Aptaujas lapas tiks ievietotas katra dzīvokļa pastkastē augstāk norādīto adrešu dzīvojamajās mājās. Aptaujas darbības laiks: 10. līdz19. martam. Korekti aizpildīta aptaujas veidlapa jāievieto pastkastē, kas būs izvietota pie katras mājas pirmās kāpņu telpas. Plašāka informācija preilusaimnieks.lv. 

Preiļu novada pašvaldība, Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs, VAS “Latvijas dzelzceļš” un Latvijas dzelzceļa vēstures muzejs izsludina pieteikšanos Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā 9. konkursa izstādei. Darbu iesniegšana 2023. gada 3. un 4. aprīlī Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā Rīgā un  Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejā Preiļos. Izstādes atklāšana notiks 11. aprīlī pulksten 16. Rīgā, Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā. Tiks nosaukti Galvenās balvas nominanti. Galvenās balvas pasniegšanas ceremonija notiks  16. septembrī Preiļu novada Kultūras centrā.

Preiļu novada Labklājības pārvalde izsludina atklātu konkursu uz Sociālās aprūpes centra “PREIĻI” VECĀKĀS MEDICĪNAS MĀSAS amatu. Ar amata pienākumiem, prasībām pretendentiem un konkursa nolikumu var iepazīties preili.lv. Amata pretendentu pieteikšanās un nepieciešamo dokumentu iesniegšanas termiņš –  līdz  31. martam pulksten 15. Papildu informāciju iespējams iegūt, zvanot Sociālās aprūpes centra “Preiļi” vadītājai Ingai Vilcānei pa tālruni 26645487.

Un vēl

19. martā no pulksten 10. līdz 12. pie Aglonas radošo industriju centra norisināsies mājražotāju, amatnieku un rokdarbnieku “Kuoleišonuos Jezupa gaumī jeb Jezupa dīnas lustes”. Programmā: muzikālas, sportiskas un jautras aktivitātes visai ģimenei! Silta tēja un sirsnīgas sarunas!

Atstājiet komentāru